Prima Pagina Apple Video: Prezentarea functiilor din Mac OS X Lion

Video: Prezentarea functiilor din Mac OS X Lion

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=meH8zuGNF7c[/youtube]

Impreuna cu toate informatiile despre noile functii ale Mac OS X Lion, Apple a publicat si un clip video in care sunt demonstrate aceste functii pe un MacBook. V-am listat intregul set de functii intr-un articol anterior insa acest clip video le explica mult mult mai bine si va recomand sa il vizionati. Apple a decis sa “ios-ifice” Mac OS X-ul si observati cat de multe dintre gesturile disponibile pe iDevices vor fi disponibile deasemenea si pentru posesorii de Mac-uri. Noul Mac OS X Lion arata foarte bine si sunt sigur ca va avea succes, mai ales ca trackpad-urile(si nu numai) vor putea fi folosite in atat de multe moduri.

 • Mission Control : este un expose look pentru aplicatiile deschise in background, astfel ca veti putea avea o imagine de ansamblu pentru tot ce aveti deschis pe mac si folosind Magic Mouse-ul veti putea trece cu usurinta de la o aplicatie la alta cu un “gest” sau un click.
 • Launchpad : practic Apple va face un mediu asemanator springboard-ului din iOS unde vor fi listate toate aplicatiile disponibile si de unde toate acestea vor putea fi deschise mult mai simplu si mai usor.
 • Noi gesturi multitouch : folosind Magic Mouse sau noul trackpad vom putea face pinch to zoom pentru a face zoom in pagini, vom putea face swype stanga/dreapta pentru a trece de la o pagina la alta, practic vom putea folosi o parte dintre gesturile disponibile in iOS.
 • Posibilitatea de a rula aplicatii in fullscreen : functi aceasta e destul de simpla de inteles, interesant este ca vom putea face swype stanga/dreapta pentru a trece de la o aplicatie la alta, mod implementat in iOS 4.3 pentru iPad.
 • O noua versiune a aplicatiei Mail : aplicatia va fi asemanatoare celei de pe iPad si va avea o categorie numita Conversations unde vor fi grupate toate mailurile noastre.
 • AirDrop : va permite transferul usor de fisiere de pe un Mac pe altul.
 • Versions : va salva documentele voastre in timp ce le scrieti dandu-va posibilitatea de a vedea toate versiunile salvate si de a reveni la una veche daca este necesar.
 • Resume : va redeschide o aplicatie exact asa cum ati lasat-o atunci cand ai inchis Mac-uri, practic e o versiune a multitasking-ului disponibil in iOS.
 • Auto Save : va salva documentele voastre in timp ce le scrieti.
 • FileVault : va permite criptarea date de pe had-diskurile noastre intene sau externe si stergerea completa a datelor in caz de nevoie.
 • Mac OS X Lion Server : Va fi inclus in noul Mac OS X Lion.
 • mariusr22

  zaone, s-ar parea ca nu ai foarte multi urmaritori cu mac-ul pe birou. Eu tin sa-ti multumesc pentru acest articol.
  Nici eu nu am mac pe birou insa am un PC Hackintosh. Rulez Mac Os X 10.6.6 pe un Q9550 foarte bine si se impaca de 10 ori mai bine cu iphone-ul decat windows-ul. De-abia astept lansarea Lion-ului toate suna superb de bine.

 • Sunt foarte multi posesori de Mac insa putini comenteaza. Cred ca sub 10% din oamenii care intra pe un site lasa un comentariu vreodata pe el si pe masura ce ai trafic mai mare procentul scade.

 • mariusr22

  E posibila sa fie multi utilizatori de Mac. Majoritatea sunt tacuti, insa nu stiu de ce. Eu ma mandresc ca am un Hackintosh, ei nu sunt fericiti sa aiba un Mac? Sau sunt doar indiferenti… Sper sa ma insel.

 • Tigris Regalis

  @Mariusr22: Nu toți suntem tăcuți, ci te întrebăm de ce te complici cu Hackintosh în loc de Mac Mini? Acesta ar rula Mac OS mai puțin scremut și experiența finală ar fi mult mai plăcută.

  @zaone: Mac OS X Server este o versiune a Mac OS X, nu o caracteristică a acestuia. Versiunea normală de Mac OS nu include aplicațiile și funcțiile de server.

 • Bogo

  Eu unul am un iMac si un Macbook Pro de prin 2008 amandoua. Sunt ft multumit de acestea, desi modele mai vechi, ele fac fata cu brio la ceea ce le folosesc. Abia astept sa apara lion si sper ca va functiona (bine) pe mac-urile mele.
  P.S. Daca achizitionati un mac faceti bine si va luati si un Apple Remote. Frontrow pe mac is the best, cel mai placut mod de a accesa continutul media de pe computer si in plus poti face si niste prezentari profi cu ajutorul keynote si a telecomenzii.