Steve Jobs nu este cel mai popular membru al consiliului director al Apple

Saptamana aceasta a avut loc o adunare a actionarilor companiei Apple si printre subiectele de discutie a fost propus un vot prin care actionarii trebuiau sa desemneze persoanele pe care le-ar realege in consiliul director al firmei. In mod surprinzator Steve Jobs a iesit pe locul 2 ina cest top, fiind intrecut de Ronald Sugar care are cele mai mari sanse de a fi reales ca membru in consiliul director al companiei Apple. Ronald Sugar este fostul CEO al unei companii specializata in industria aeronautica si ocupa un loc in consiliul director al companiei din luna noiembrie a anului trecut cand postul a devenit vacant in urma decesului lui Jerry York.

Who knows what was going on in the minds of the shareholders who produced the vote counts graphed below the fold — or even if they have minds, since 70% of Apple’s shares are held by institutions. But according to the Form 8-K, nearly 4.8 million shares were cast against re-upping Steve Jobs. The least popular board member, by this measure, is Avon (SVP) CEO Andrea Jung — for the second year in a row.

Nu faptul ca Steve Jobs nu a iesit pe locul 1 ma intriga, ci faptul ca anumiti actionari ar fi votat impotriva prelungirii mandatului lui Steve Jobs in consiliul director al firmei. Mai exact, voturi reprezentand 4.8 milioane de actiuni ar fi fost atribuite impotriva prelungirii mandatului lui Steve Jobs. Desi actualul CEO al companiei a reusit sa readuca Apple in topul celor mai puternice companii din lume si a contribuit enorm la realizarea iDevice-urilor, iata ca exista si persoane care “nu il au la inima”. Nu stiu cat de importanta este opinia respectivilor actionari, insa nu cred ca Steve Jobs va parasi Apple decat daca va dori acest lucru.

9 COMENTARII

  1. au votat probabil cu gandul ca steve este bolnav si ca aceasta stire va ajunge in presa si sa creeze impresia ca acesta nu ar mai fi dorit in fruntea apple

  2. Acuma serios. Steve Jobs a inventat iPad-u, iPhone-ul si restul? Si este un spirit al magiei, el este capul toturor prezentarilor, toturor chestiilor care fac ca viata cu Apple sa fie placuta.

    In spatele companiei sunt zeci, sute de minti luminate care fac cercetare si tot timpul aduc ceva nou. Nu poate un singur om sa faca asa ceva. Steve Jobs este doar un spirit de echipa care face o treaba excelenta, atat doar.

    Chiar zilele astea imi puneam problema (ieri-altaieri). Noi cand ne gandim la Apple, oarecum e si Steve Jobs, dar, CU SIGURANTA e un al doilea om dupa el, nu poate el sa comunice cu mii de oameni care lucreaza la Apple, de ce acel om nu e asa cunoscut? de ce n-am auzit de el?

    Oare cine o sa fie el fiind pus in postura lui Steve Jobs? Cel actual de acuma nu se pare in stare de o prezentare pe cinste.

    Ganditi-va la Top Gear, emisiuni ca si Top Gear exista, masini exista, deci o “copie” se poate face. Dar daca oamenii aia care fac emisiunea de prin “70 nu aduc spiritul distractiei/comediei pe alocuri, nimic nu e.

  3. 4,8 milioane din 576 de milioane este sub 1%, deci majoritatea este aproape unanimă în reconfirmarea lui Steve Jobs.

    De aceea, aiurelile pe care le citesc mai sus, cum că n-ar trebui confirmat pentru că ar face abuzuri (?!?), că ar fi bolnav (dar este bolnav doar fizic, iar munca lui nu este cu cârca, este o muncă intelectuală, iar la minte n-are nimic) sau că ar sta alții în spate (da, vicepreședinții și membrii Consiliului, dar liderul echipei este el și el propune direcția), nu au fost susținute de mai nimeni.

  4. Sunt 100% de acord cu Tigris.
    Si cui zicea mai sus ca “nimeni nu e de neinlocuit”: asta au crezut si membrii consiliului atunci cand l-au dat afara din propria-i companie in ’85; au ajuns aproape de faliment pana in ’97, cand l-au adus inapoi. Cu Jobs in frunte au revolutionat industria IT, in sensul ca au facut-o..o industrie, si tot cu Jobs in frunte au ajuns a doua cea mai mare companie din lume in 2011. Eu, unul, nu ma astept sa faca aceeasi mare greseala de 2 ori.
    Deci na dovezi. Nu ma astept sa te intereseze, pt ca romanu’ de pe forum poa sa-si dea cu parerea despre macuri si iPhone, desi a folosit amd si nokia toata viata.