Steve Jobs nu este cel mai popular membru al consiliului director al Apple

9

Saptamana aceasta a avut loc o adunare a actionarilor companiei Apple si printre subiectele de discutie a fost propus un vot prin care actionarii trebuiau sa desemneze persoanele pe care le-ar realege in consiliul director al firmei. In mod surprinzator Steve Jobs a iesit pe locul 2 ina cest top, fiind intrecut de Ronald Sugar care are cele mai mari sanse de a fi reales ca membru in consiliul director al companiei Apple. Ronald Sugar este fostul CEO al unei companii specializata in industria aeronautica si ocupa un loc in consiliul director al companiei din luna noiembrie a anului trecut cand postul a devenit vacant in urma decesului lui Jerry York.

Who knows what was going on in the minds of the shareholders who produced the vote counts graphed below the fold — or even if they have minds, since 70% of Apple’s shares are held by institutions. But according to the Form 8-K, nearly 4.8 million shares were cast against re-upping Steve Jobs. The least popular board member, by this measure, is Avon (SVP) CEO Andrea Jung — for the second year in a row.

Nu faptul ca Steve Jobs nu a iesit pe locul 1 ma intriga, ci faptul ca anumiti actionari ar fi votat impotriva prelungirii mandatului lui Steve Jobs in consiliul director al firmei. Mai exact, voturi reprezentand 4.8 milioane de actiuni ar fi fost atribuite impotriva prelungirii mandatului lui Steve Jobs. Desi actualul CEO al companiei a reusit sa readuca Apple in topul celor mai puternice companii din lume si a contribuit enorm la realizarea iDevice-urilor, iata ca exista si persoane care “nu il au la inima”. Nu stiu cat de importanta este opinia respectivilor actionari, insa nu cred ca Steve Jobs va parasi Apple decat daca va dori acest lucru.