Prima Pagina Apple iPhone 5 cu camera de 8 megapixeli de la Sony

iPhone 5 cu camera de 8 megapixeli de la Sony

La sfarsitul anului trecut au aparut primele informatii care indicau faptul ca OmniVision ar putea distribui camere de 8 megapixeli pentru viitorul model al terminalului iPhone. Miercurea aceasta a aparut o nota informativa care indica faptul ca Omnivision nu va putea distribui acest model de camera catre Apple datorita unor probleme intervenite la in prodcesul de productie al acestui model de camera. Omnivision este partenerul care distribuie camerele de 5 megapixeli cu noul senzor CMOS care face din iPhone 4 un dispozitiv extrem de bun pentru inregistrat clipuri video sau facut poze. Sony produce camere de 8 megapixeli pentru modelul Xperia Play si ar putea oferi celor de la Apple componente pentru iPhone 5 avand in vedere ca foloseste senzori similari in camerele sale.

Incepand cu iPhone 3G Apple a imbunatatit camera terminalelor sale an dupa an ajungand ca in 2010 sa aiba smartphone-ul cu ea mai performanta camera din segmentul sau si nu numai. Noii senzori CMOS back-illuminated permit inregistrarea de poze si clipuri video de o calitate net superioara chiar si unor camere de 8 megapixeli implementate in alte smartphone-uri. Indiferent cine va furniza aceste camere, e destul de clar ca Apple va alege sa implementeze un nou model de camera de 8 megapixeli capabila sa inregistreze video in format 1080p avand in vedere ca majoritatea smartphone-urilor de pe piata au aceasta functie.

 • z3wl

  ar fi foarte util si un blitz XENON…altfel pe intuneric camera e degeaba…pozele ies cu mult zgomot

 • Moss™

  app zaone…ar trebuii sa le arati si celorlalti noul Acer Iconia , nu cred ca stiu multi despre el 😀

 • seby97

  dc ipad nu va inlocuii niciodata un ziar http://www.youtube.com/watch?v=jeVyOKq-KXU&feature=player_embedded :))

 • Sorin

  Super

 • Setu

  Iphone 4 nu filmeaza mai bine ca un samsung gs . e prea zoomat , culorile nu sunt naturale sunt prea aprinse, prea mult zgomot de fond iar cand pornesti ledul parca filmezi zombii bine ca noi macar avem led , SGS nu are.
  Asa ca mai e de lucrat…

 • Al_Mic

  Ai dreptate Setu, mai e de munca si la iphone dar mai ales la samsung.:-)

 • axxa84

  cine e doritor il pot servi cu o poza facuta cu 3gs si una cu nokia N8. Teoretic n-ar trebui sa existe termen de comaratie avand in vedere ca la N8 are 12mpx, dar in realitate e praf poza fata de cea a 3gs-ului. Si ma refer pe timp de zi fara setari aditionale! Pornesti camera si faci poza! La N8 este execrabila!

 • Florin Matei

  Cu camera de 5 mp se poate filma bine merci 1080. Problema e la puterea de calcul pt compresie.

 • Eu

  Ma baietei voi sinteti spalati rau pe creier cu iphonul serios acuma.:)) Pai astea sint poze? Sint infecte. Pline de zgomot poate bune de vazut pe ecranul telefonului. Si nokia n82 care are 4 ani vechime le face incomparabil mai bune. Sa zici ca are cea mai buna camera de smartphone…doamne fereste!! Pozele sint in cel mai bun caz mediocre! Eu cred ca voi sinteti la primul telefon cu camera..
  Axxa esti pe dinafara complet.. Doamne, va plateste apple??:))