O treime din posesorii de telefoane mobile folosesc in mod regulat dispozitivele pentru jocuri

Un studiu intreprins de compania PopCap in SUA si Marea Britanie releva faptul ca o treime dintre posesorii de telefoane mobile se joaca in mod regulat pe dispozitivele proprii. Studiul a fost facut pe aproape 5.000 de persoane din ambele tari si ne prezinta o imagine destul de clara despre modul in care isi folosesc utilizatorii terminalele. In SUA o treime dintre posesorii de telefoane mobile au smartphone-uri si doar 44% dintre acestia au jucat vreodata un joc pe un terminal mobil. In Marea Britanie 73% dintre posesorii de telefoane mobile au jucat cel putin 1 joc pe terminalul propriu, sau al altei persoane, semn ca britanicii sunt mult mai atras de acest gen de “distractie”.

O treime dintre cei intervievati sustin ca s-au jucat macar o data in ultima luna pe propriul telefon si doar un sfert sustin ca se joaca pe telefon in mod regulat. Dintre posesorii de smartphone-uri, 83% au sustinut ca se joaca in mod regulat pe propriul telefon iar acesta este un procent foarte mare dar explicabil avand in vedere cat de mult au evoluat jocurile pentru smartphone-uri. Interesant este ca jumatate dintre persoanele care au participat la studiu sustin ca au achizitionat cel putin un joc pentru telefoane mobile, deci dezvoltatorii de jocuri inca mai au destul de multi posesori de telefoane mobile de “atras”.

In curand gaming-ul pe telefoane mobile va deveni un lucru extrem de obisnuit iar smartphone-urile se vor transforma incet incet in adevarate dispozitive pentru gaming.