Prima Pagina Apple iPad 2 – 512 MB RAM de generatie noua la 1066 Mhz?

iPad 2 – 512 MB RAM de generatie noua la 1066 Mhz?

Aseara Apple a anuntat iPad 2, insa nu a anuntat specificatiile hardware complete ale tabletei. Stim doar ca in interiorul produsului se afla in procesor Apple A5 dual-core de 1 Ghz facut probabil pe “scheletul” chip-ului ARM Cortex-A9. Stim ca aceste procesor este cu de pana la 2 ori mai rapid decat A4, stim ca are un consum de energie la fel mic insa nu stim daca in acest chip vom regasi aceeasi cantitate de RAM sau vom gasi 512MB RAM precum la iPhone 4. Cei de la Appleinsider sustin ca iPad 2 va avea 512 MB RAM precum iPhone 4, insa vorbim despre module ram LPDDR2  de 1066Mhz, mult mai rapide decat cele din iPhone 4 si iPad care au doar 800Mhz si sunt LPDDR2. Conform teoriei lor iPad 2 ar avea aceeasi cantitate de RAM precum iPhone 4, insa vorbim despre module RAM de generatie noua mult mai rapide.

Responding to a query about the amount of RAM in the iPad 2, analyst Kakeun Lee claimed on Twitter (via Google Translate) that the new iPad will double the amount of RAM in last year’s model. He also revealed that the new A5 processor features LPDDR2 memory, which is a speed boost from the LPDDR1 RAM in the first-generation iPad.

Personal sustin ca iPad 2 are 512MB RAM deoarece Apple a implementat in iPhone 4 aceasta cantitate de memorie si nu ar face greseala de a lasa noua iPad 2 cu aceeasi cantetite de ram precum vechiul model. In afara de iPhone 2G-> iPhone 3G, nici un nou model de iPhone nu a avut aceeasi cantitate de RAM si cred ca la iPad situatia este identica. Nu stiu daca vorbim despre module RAM LPDDR2 de 1006 Mhz insa sunt sigur ca iPad 2are 512 MB RAM.

 • Share it please!

 • Tigris Regalis

  Și eu cred că are 512 MB, chiar dacă sursa citată este un analist, care a “dedus” acest detaliu tehnic din estimări financiare și nu din informații pe surse care să fi analizat iPad-ul în mod efectiv.

 • Procesor Dual Core 1GhZ si 512 RAM are iPad 2 ! Si e superb ! Apple did it again impotriva “copycats”:d

 • z3wl

  @Domnul Avocat : tu nu te-ai saturat sa pupi in dos apple-ul? geez chiar nu te saturi sa te lauzi cu ceva care nu-ti aduce nici un avantaj? totusi ipad 2 nu aduce nimic revolutionar fata de concurenta din punct de vedere hardware. din contra e sub celelalte tablete. ce e asa superb fratilor? deschideti ochii odata

 • z3wl

  si sper ca nu o sa bagi faza aia cu 60.000 aplicatii (marele ATU in plus)…pun pariu ca dupa cateva luni de utilizare, o sa folosesti maxim 10 aplicatii pe zi. pe care le gasesti si pe cele cu android sau alte sisteme de operare. adica mail browser messenger ceva text, jpg editor, maps si altele UTILE.
  daca apple vroia sa impresioneze punea un retina display si 1 gb ram.

  scz de dublu post dar nu-l pot edita pe celalalt.

 • Flops

  @z3wl, Eu cred ca Apple a facut teste sprivind sporul de performanta cu 1Gb. Poate pe tine te impresioneaza 1Gb Ram, dar pe mine ma impresioneaza negativ tabletele Android cu 1Gb care se misca mai prost decat iPad cu 256Mb, si nu-mi explic. Cand o sa vad niste rezultate la niste teste de viteza o sa fiu impresionat. Deocamdata sunt impresionat de design, de viteza pe care am vazut-o in filmulete, si de pret. Toate superioare concurentei. Si n-o sa vezi pe Android o aplicatie ce calitatea Garrage Band.
  La ora asta nu poti sa te intrebi decat daca iti trebuie sau nu un tablet, nu ce tablet, pentru ca raspunsul nu poate fi decat iPad. Iar tabletul nu e o necesitate, e un lucru frumos pentru cine isi permite. Sa speram ca in scurt timp o sa ne permitem cu totii. Eu am iPad, mi-as placea iPad2, dar nu imi permit acum.

 • Flops

  @zewl Am uitat de baterie. Cred ca stii la ce ma refer.

  Si daca tot am revenit, comparatiile cantitative de genul asta fac doar cei care nu au umblat cu produsele si atunci nu ai ce sa compari, decat niste tabele cu cifre pe care le vad.