iPad 2 – 512 MB RAM de generatie noua la 1066 Mhz?

Aseara Apple a anuntat iPad 2, insa nu a anuntat specificatiile hardware complete ale tabletei. Stim doar ca in interiorul produsului se afla in procesor Apple A5 dual-core de 1 Ghz facut probabil pe “scheletul” chip-ului ARM Cortex-A9. Stim ca aceste procesor este cu de pana la 2 ori mai rapid decat A4, stim ca are un consum de energie la fel mic insa nu stim daca in acest chip vom regasi aceeasi cantitate de RAM sau vom gasi 512MB RAM precum la iPhone 4. Cei de la Appleinsider sustin ca iPad 2 va avea 512 MB RAM precum iPhone 4, insa vorbim despre module ram LPDDR2  de 1066Mhz, mult mai rapide decat cele din iPhone 4 si iPad care au doar 800Mhz si sunt LPDDR2. Conform teoriei lor iPad 2 ar avea aceeasi cantitate de RAM precum iPhone 4, insa vorbim despre module RAM de generatie noua mult mai rapide.

Responding to a query about the amount of RAM in the iPad 2, analyst Kakeun Lee claimed on Twitter (via Google Translate) that the new iPad will double the amount of RAM in last year’s model. He also revealed that the new A5 processor features LPDDR2 memory, which is a speed boost from the LPDDR1 RAM in the first-generation iPad.

Personal sustin ca iPad 2 are 512MB RAM deoarece Apple a implementat in iPhone 4 aceasta cantitate de memorie si nu ar face greseala de a lasa noua iPad 2 cu aceeasi cantetite de ram precum vechiul model. In afara de iPhone 2G-> iPhone 3G, nici un nou model de iPhone nu a avut aceeasi cantitate de RAM si cred ca la iPad situatia este identica. Nu stiu daca vorbim despre module RAM LPDDR2 de 1006 Mhz insa sunt sigur ca iPad 2are 512 MB RAM.