Prima Pagina Apple Pwn2Own – geohot impotriva Windows Phone 7, Apple va repara 50 de...

Pwn2Own – geohot impotriva Windows Phone 7, Apple va repara 50 de vulnerabilitati ale Webkit

Saptamana viitoare va avea loc concursul Pwn2Own, cel mai mare concurs de hacking din lume, in care experti in in securitate si hackeri vor demonstra exploit-uri ale sistemelor de operare desktop si mobile, ale browserelor, plus multe multe altele. Conform companiei specializata in securizarea sistemelor informatice Vupen, Apple lucreaza de ceva vreme la rezolvarea unor vulnerabilitati ale WebKit si saptamana viitoare va lansa un update pentru Safari care va rezolva nu mai putin de 50 de astfel de probleme de securitate. Pe langa update-ul destinat browserului Safari, Apple are unul pregatit si pentru Mac OS X care are menirea de a rezolva vulnerabilitati ale sistemului de operare.

La Pwn2Own hackerii vor concura pentru premii in valoare de 65.000$ si se pare ca geohot s-ar fi inscris deja intr-o echipa care va avea drept obiectiv spargerea sistemului de operare Windows Phnoe 7 ce ruleaza pe un Dell Venue Pro. Stim deja ca Microsoft l-a incurajat pe geohot sa faca o solutie de jailbreak pentru Windows Phone 7 deci probabil nu vor adopta o atitudine asemanatoare celor de la Sony dupa ce geohot va reusi sa exploateze Windows Phone 7.

Pe langa Dell Venue Pro, organizatorii vor inregistra si tentatitvele de a exploata iPhne 4 cu iOS 4.2.1(probabil), BlackBerrry Torch 9800 si Nexus S cu ultima versiune a Android. Va fi interesant de vazut ce exploit-uri vor fi descoperite in aceste sisteme de operare si cum ar putea fi ele folosite in viitor.

  • Share it please!

  • Tigris Regalis

    MS nu va face nimic pentru hack-uirea în acest concurs, deoarece regulamentul interzice publicarea vulnerabilităților înainte de a fi oferite producătorului dispozitivului hack-uit (probabil contra cost, ca și organizatorului să-i iasă ceva), care va avea ocazia să le repare înainte de publicare.

    De aceea, realizarea lui geohot va reprezenta cel mult un potențial jailbreak irosit.

  • Vor participa si cei de la Dev Team % Chronic ?:) !

  • Ma indoiesc.

  • E si evident de ce nu ! Datorita sponsorizarilor * nu stau ei dupa premiul acesta *….sau nu vor sa prezinte exploitul/ele ca sa nu “noteze” Apple si sa ia masuri , care oricum devin riguroase si dau batai de cap cu fiecare update ! Dar oricum sa vedem de ce sunt in stare aceste persoane participante , iar un parteneriat cu ei nu ar strica 🙂 ! Zic si eu …..