iPad 2 – chip A5 cu doua ARM Cortex A8 sau un singur ARM Cortex A9?

Dupa cum stiti deja Steve Jobs a anuntat pe scena ca noua tableta iPad 2 va avea un chip A5 cu procesor dual-core de 2 ori mai rapid decat cel din tableta iPad. Toata lumea a presupus, in mod logic, ca in chipul A5 se ascunde noul procesor dual-core ARM Cortex A9, succesorul lui A8 folosit in tableta iPad. Daca iPad 2 ar avea un procesor ARM Cortex A9 atunci sporul de performanta ar fi trebuit sa fie mai mult decat dublu. In aceasta situatie, un editor al arstehnica propune o teorie conform careia tableta iPad 2 ar avea un chip A5 cu 2 procesoare ARM Cortex A8 de generatie veche in locul unui ARM Cortex A9 de generatie noua.

In motivarea teoriei el sustine ca Apple pune mai mult accent pe autonomia bateriei si nu pe sporul nesemnificativ de performanta adus de noul CPU. Steve Jobs a anuntat ca iPad 2 are o capacitate de randare grafica de pana la 9 ori mai mare decat iPad si daca ar avea un procesor ARM Cortex A9 ar fi trebuit sa aiba putere de procesare de 3 – 4 ori mai mare. E posibil oare ca Apple sa fi renuntat la implementarea unui procesor de generatie noua si sa fi ales implementarea unuia folosit deja in iDevice-uri? Eu unul nu as merge pe aceasta varianta insa adevarul il vom afla abia weekend-ul viitor.

10 COMENTARII

  1. Good question, please enlighten us. Daca stii mai multe despre configuratia iPad 2 spune-ne. Nimeni nu stie ce se ascunde sub A5 deocamdata si sporul de performanta e destuld e mic pentru A9.

  2. poate fi ARM Cortex A9 … dar limitat in favoarea autonomiei… (tableta ipad 2, fiind mai subtire,…si sa tina lafel de mult ca si ipad…. )

  3. @KFF: In ultimele 2 luni toate stirile au fost zvonuri pentru ca nu exista altceva. Nu e vorba de trafic, e vorba de presupuneri, e vorba de discutii, pareri, etc.
    @AndreiENEA: Adica au bagat un Cortex A9 castrat doar pentru a avea autonomie buna, frumos..

  4. @Lexen & KFF
    Ce n-ati inteles voi este ca site-ul asta este un blog personal pe care omul posteaza “ce vrea muschii lui”. Poate sa posteze de umplutura, poate sa scrie despre starea fecalelor de dimineata sau despre cata zapada s-a pus pe masina. Nu esti pe cnnlive ca sa ai pretentia la stiri si nici la altceva mai mult decat zvonuri. Munca lui trebuie apreciata. Cum apare o informatie cat de neimportanta, cum apare un zvon, cum se bese Ive sau se scarpina in cap Jobbs afli aici. Este un blog fooaaarte bine informat si cu 10-15 posturi pe 24 de ore (ca medie). Sa zicem ca multe posturi sunt pentru trafic sau de umplutura, ca sa intre lumea abonata la newsletter, te agaseaza reclamele pe site, sunt zeci de pop-up-uri care sa te scoata din minti? Nu! De aici tragi concluzia destul de logica, si anume aia ca blogul asta e pe de-o parte facut pentru noi, cititorii, iar pe de alta parte e facut din pasiune. Deci, nu te intereseaza un post, NU-l CITII, te plictiseste blogul, NU MAI INTRA (sunt mii care intra si sunt interesati, nu ti se va duce lipsa), dar nu mai critica aiurea doar pentru ca nu vezi ansamblu. Mi-ar placea sa existe un proxy pentru decervelati, sa le interzica accesul pe internet. 🙂

  5. Sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau. Stiu, criticile suntvpozitive, dar astea sunt muscaturi de c|_|r gratuite. Sunt reprosuri, nu critici, iar dupa parerea mea, blogul asta este destul de ireprosabil, iar la fel de fara cusur este si Zaone (d.p.d.v. al activitatii pe site si al muncii depuse, deci a nu se intelege altceva decat am spus! Nu-l cunosc personal, deci nu-mi pot permite sa-i comentez altceva decat “avatarul” si posturile lui, de care, de altfel, ma bucur si eu zilnic).

    L.E. icetkk. Am tastat gresit

  6. cum vad eu treaba asta ?fara acest post am tinut iphonul ca orice alt telefon,de cand a aparut zaone.ro,acest idevice.ro am invatat o sumedenie de chestii,sigur nu toate informatiile sunt utile dar pustiul asta( imi dai voie zaone sa-ti spun asa pt ca am depasit de mult 40 ani) se chinuie zi de zi sa aduca informatii utile mai mult sau mai putin total dezinteresat si din punctul meu de vedere face o treaba buna. felicitari ,saaveti o zi buna