Apple renunta la Samsung pentru producerea chipului A5

Noul chip A5 cu procesor dual-core va fi implementat in tableta iPad 2 pe care Apple o va lansa oficial peste doar 2 zile si pana recent Samsung era creditat drept producatorul care va oferi componentele pentru acest nou chip. Avand in vedere ca Samsung concureaza cu Apple pe piata smartphone-urilor, a tabletelor si in inca alte cateva segmente, au inceput sa apara zvonuri care indica faptul ca Apple ar fi ales sa produca chip-ul A5 cu o alta companie numita TMSC(Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Informatia vine de la publicatia eetimes care indica faptul ca Apple va folosi fabricile TMSC pentru a produce noul chip cu tehnologie de 40nm.

With little or no fanfare, Apple and TSMC have recently entered into a foundry relationship, sources said. As reported, TSMC will make the A5 dual-core processor on a foundry basis for Apple’s iPad 2.  Apple will use TSMC’s 40-nm process for the A5, according to a source.  ‘’Apple will also work with TSMC on 28-nm’’ processes, according to a source.

Apple lucreaza cu Samsung de foarte multa vreme pentru producerea chip-urilor incluse in iDevice-urile sale iar aceasta mutare este mai mult decat surprinzatoare insa de inteles avand in vedere rivalitatea dintre cele 2 companii. Lasand la o parte discutia de mai sus, observati ca in imaginea din articol Apple a ales sa foloseasca aceeasi imagine pentru a prezenta chip-ul A5, cu serii cu tot.

2 COMENTARII