Prima Pagina Android Platforma Android mai profitabila decat iOS

Platforma Android mai profitabila decat iOS

Desi toata lumea crediteaza platforma iOS ca fiind cea mai profitabila platforma mobila, iata ca pentru o companie dezvoltatoare de aplicatii situatia e putin diferita. Probabil unii dintre voi au auzit deja despre jocul Pocket Legends care este disponibil pe mai multe platforme mobile, ei bine compania care l-a dezvoltat sustine ca versiunea pentru Android genereaza incasari mai mari decat versiunea pentru iOS. Sa nu credeti ca vorbim aici despre o diferenta neglijabila deoarece versiunea pentru platforma Android genereaza cu intre 30 – 50% mai multi bani decat versiunea pentru iOS.

Interesant este ca posesorii de terminale Android petrec mai mult timp jucand respectivul joc si au descarcat de mult mai multe ori aplicatia decat posesorii de iDevice-uri. Compania genereaza cele mai mari incasari prin in-app purchases, un sistem foarte bine implementat pe iOS, insa pe Android acest sistem va fi lansat undeva in viitorul apropiat. Diferenta dintre iOS si Android se pastreaza chiar si in cazul reclamelor din joc, utilizatorii de Android fiind mult mai inclinati sa dea click pe reclame fata de cei cu iDevice-uri. Sincer sa fiu cred ca e vorba despre tipurile de oameni care folosesc iDevice-uri si cei care folosesc terminale cu Android si de modul in care fiecare tip priveste respectivul joc.

 

 • cond0r

  @zaone trebuia sa pui titlul “Platforma Android mai profitabila decat iOS pentru jocul Pocket Legends”


  Ai putea sa scoti umbra de la chenare ?
  Sa fie precum reclama de la eMag. (eu spun ca arata mai bine)

 • Tigris Regalis

  Probabil că acest joc, un MMORPG, are mai multă concurență pe iOS decât pe Android, ceea ce nu mă miră. Dacă ar fi venit cu ceva mai original, ar fi fost mai repede remarcați și ar fi vândut mai mult.

 • com

  ok, si acum sa ne gandim cate exemple opuse sunt.

 • vali

  Ca sa fiu rau, cred ca cei de pe Android intra pe reclame din greseala. Datorita ecranelor care nu sunt de aceeasi calitate si precizie ca cel de Iphone 😛

 • faza e ca majoritatea care au android nu au net pe telefon:))

  ma joc de cateva zile cu un galaxy S… interesant e faptul ca aplicatii de zeci de dolari din apple store sunt free pe android market iar google ads nu functioneaza daca apesi pe ele :))

  asa bataie de cap cu androidu n-am avut de pe vremea cand cautam jocuri pe symbian ..

  Ps: yahoo messenger pt android e plin de bug-uri… in asemenea cazuri incepi sa apreciezi politica apple privitoare la aplicatii…