Dev Team a facut unlock pentru o singura cartela SIM, lucreaza la o solutie permanenta de unlock

V-am spus aseara ca Dev Team nu va scoate o solutie de unlock in viitorul apropiat insa nu v-am spus si de ce. MuscleNerd a vorbit aproape toata noaptea cu diferite persoane care l-au injurat pe el, pe Dev Team, pe Sherif Hashim, pe oricine au putut si sincer sa fiu ii inteleg pe deplin. Printre raspunsurile date altora, MuscleNerd a explicat ca solutia de unlock dezvoltata de el functiona pe o singura cartela SIM, pe a sa de T-Mobile. Practic el nu putea debloca nici un alt telefon cu acea solutie de unlock si si-a dat seama de asta “prea tarziu”. Stiu ca sunt foarte “stupida” povestea insa asta a ales el sa spuna lumii intregi pe Twitter.

Pentru a indulci situatia, MuscleNerd a spus ca a gasit o metoda care ar putea duce la decodarea permanenta a iPhone-urilor. Vorbim despre NCK-key, codul pe care Apple il trimite terminalelor pe care le decodati voi contracost la Orange sau pe la diverse alte persoane. Acest NCK-key este foarte greu de spart, operatiunea necesitand cativa “ani lumina” de hacking insa Dev Team a reusit sa gaseasca o metoda de a sparge doar ultimele 5 cifre din acest cod. Aceste ultime 5 cifre fac parte dintr-un cod de 40 de biti care teoretic ar putea fi spart intr-o saptamana daca lasati un calculator dedicat spargerii sale. Problema este ca acest cod este unic pentru fiecare terminal si acum Dev Team cauta o metoda simpla de a sparge codul si a oferi decodare permanenta pentru toata lumea.

Intreaga explicatie o gasiti aici. Eu unul nu sunt impresionat, insa nici nu inteleg de ce unii l-ar ameninta cu moartea pe Sherif Hashim.