Dev Team a facut unlock pentru o singura cartela SIM, lucreaza la o solutie permanenta de unlock

V-am spus aseara ca Dev Team nu va scoate o solutie de unlock in viitorul apropiat insa nu v-am spus si de ce. MuscleNerd a vorbit aproape toata noaptea cu diferite persoane care l-au injurat pe el, pe Dev Team, pe Sherif Hashim, pe oricine au putut si sincer sa fiu ii inteleg pe deplin. Printre raspunsurile date altora, MuscleNerd a explicat ca solutia de unlock dezvoltata de el functiona pe o singura cartela SIM, pe a sa de T-Mobile. Practic el nu putea debloca nici un alt telefon cu acea solutie de unlock si si-a dat seama de asta „prea tarziu”. Stiu ca sunt foarte „stupida” povestea insa asta a ales el sa spuna lumii intregi pe Twitter.

Pentru a indulci situatia, MuscleNerd a spus ca a gasit o metoda care ar putea duce la decodarea permanenta a iPhone-urilor. Vorbim despre NCK-key, codul pe care Apple il trimite terminalelor pe care le decodati voi contracost la Orange sau pe la diverse alte persoane. Acest NCK-key este foarte greu de spart, operatiunea necesitand cativa „ani lumina” de hacking insa Dev Team a reusit sa gaseasca o metoda de a sparge doar ultimele 5 cifre din acest cod. Aceste ultime 5 cifre fac parte dintr-un cod de 40 de biti care teoretic ar putea fi spart intr-o saptamana daca lasati un calculator dedicat spargerii sale. Problema este ca acest cod este unic pentru fiecare terminal si acum Dev Team cauta o metoda simpla de a sparge codul si a oferi decodare permanenta pentru toata lumea.

Intreaga explicatie o gasiti aici. Eu unul nu sunt impresionat, insa nici nu inteleg de ce unii l-ar ameninta cu moartea pe Sherif Hashim.

Articolul precedentiPad in topul preferintelor consumatorilor
Articolul următorVideo: Untethered jailbreak pentru iOS 4.3
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.