iPad 2 are un ecran aproape la fel de bun precum Retina Display

Au existat foarte multe zvonuri care indicau faptul ca iPad 2 ar urma sa aiba Retina Display asa cum are iPhone 4 si iPod Touch 4G insa in final s-a dovedit ca Apple a ales sa implementeze un ecran cu aceesi rezolutie precum la iPad insa cu o densitate de pixeli mult mai mica decat la iPhone 4. Dr. Raymond Soneira de la DisplayMate Technologies sustine ca iPad 2 are un ecran extrem de bun ale carui performante sunt similare cu cele ale unui Retina Display din iPhone 4. Soneira a facut un articol foarte complex in care a comparat ecranele unui iPhone 3GS si a unui iPhone 4 cu cel al unei tablete iPad 2. Soneira a demonstrat ca in ceea ce priveste “adancimea” culorilor si rata de contrast, ecranul iPad 2 este foarte apropiat ca si performante de cel al iPhone 4.

In quite an in-depth and thorough examination of the iPhone 3GS, iPhone 4 and iPad 2 displays, it was revealed that for most specifications from hardware color depth to black levels to contrast ratio, the iPad 2’s display matched or was close to the iPhone 4’s specifications and both were classified as ‘Excellent’ by the report. There were, however, two issues with the iPad 2’s display that Dr. Soneira believed could be improved by Apple through a software update.

Desi in aceste privinte iPad 2 are un ecran excelent, Raymond Soneira sustine ca exista totusi 2 lucruri pe care Apple ar putea sa le imbunatateasca intr-un viitor software update. Primul are legatura cu anti-aliasing-ul care ar putea fi mult imbunatatit astfel incat textele redate de ecran sa fie mult mult mai clare iar rezolvarea acestei probleme s-ar putea face printr-un simplu update al iOS. Cea de-a doua problema are legatura cu auto-brightness-ul aparatelor care se seteaza in functie de lumina ambientala detectata atunci cand deblocam aparatul si din pacate luminozitatea nu se modifica in functie de lumina ambientala in care este folosit aparatul ci doar dupa cea in care este folosit apratul atunci cand este deblocat. Apple ar putea rezolva sia ceasta problema la fel de usor printr-un simplu update al iOS.

In concluzie, iPad 2 nu are Retina Display dar conform Dr. Raymon Soneira are un ecran cu performante similare.