Video: ProTV – Apple a pierdut 22 miliarde de dolari in 2 zile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PZnBOObnvbY[/youtube]

Nu stiu cum a calculat Pro TV suma aceasta, nu specifica vreo sursa pentru aberatie insa cateva sute de mii de oameni au aflat in aceasta seara ca Apple a pierdut 22 de miliarde de dolari in 2 zile din cauza cutremurului din Japonia. Dupa “zvonurile” privind iPad 2, Pro TV-ul mai arunca o “bomba” pe micile ecrane, desigur fara vreo acoperire si uite asa se face televiziune in Romania. Desigur ca nimeni nu a scumpit preturile telefoanelor sau a electrocasnicelor deocamdata si ma indoiesc, ca Apple o va face pentru produsele sale insa ce apare pe prompter trebuie citit nu?

UPDATE: Conform unui articol al Yahoo Finance, actiunile Apple au scazut cu 4.5 procente, valoarea companiei scazand cu 22 de miliarde de dolari. Practic, compania nu a pierdut nici un ban, asa cum se sugereaza in stirea prezentata de Pro TV.

45 COMENTARII

  1. Protv ce credibilitate pot avea panaramele astea de televiziuni de la noi …. Nici o sursa …. Nimic ….. Desi chiar poate sa fie posibila aceasta chestiune ca sunt ceva distribuitori in japonia Pro tv o zice in premiera mondiala 🙂

  2. nu dau doi bani pe stirile de pe pro tv
    dau cele mai mari aberatii posibile; iau o stire, o exagereaza de zece ori dupa care o dau la tv prezentand-o intr-un mod cat mai dramatic…
    stiu exemple concrete si daca stai asa putin sa analizezi stirea-n sine, nu exista exceptie de la aceasta regula.

  3. Protv e varza… Adica dupa ei Apple a pierdut in 2 zile cat au firmele de asigurari de platit pentru toate daunele din Japonia. Arunca zvonuri aiurea ca sa faca senzatie… Poate s-o gasi careva sa le trimita si celor de la Apple clipul sa afle si ei cat au pierdut…

  4. Cred ca au calculat dupa cifra de afaceri de la precedenta lansare, asta daca au facut asa ceva, desi nu cred. Protc este sursa nula pt mine.

  5. Nu a calculat Pro nimic,doar a preluat informatii.
    Preturile clar vor creste,vei vedea..fie sub forma d scumpira a transportului,etc..bla..bla…este economia de piata,fie Romania,fie Usa!

  6. Daca Japonia facea jumatate din componentele de pe tot globul, China, India, Malaesia si celealte tari cat fac? :))
    Penibili astia de la protv

  7. Nici tu nu trebuia sa pui pe site o asemenea “aberatie” sincer 🙂 ! Astia ca si cu antena 1 numai rahat stiu sa manance cand de fapt habar nu au ce reprezinta acela un produs Apple 🙂

  8. @Domnul Avocat: Intr-adevar, trebuia sa las lucrurile asa cum le prezentase ProTV.
    @mariusic8: Link me, nu am gasit nimic, nu scrie nimic in presa internationala de asta.

  9. indiferent in ce tara va exista un razboi sau o calamitate naturala , la noi in tara totul se scumpeste ……..
    chiar daca barilul scade , benzina si motorina creste……
    fiti fericiti ca traiti in Romania

  10. Salutare,

    @Zaone: Ai unul din putinele site-uri pe care le citesc cu placere, te rog nu imi ruina placerea de a citi content de calitate la tine pe site 🙂

    Stirea celor de la PRO TV este foarte corecta, chiar precisa. Pierderea este absolut reala, si este reflectata in pretul actiunilor Apple pe NYSE, WSE si cea din TSE (Tokyo Stock Exchange).

    Detalii:
    – aici http://www.prlog.org/11380991-apple-inc-looses-22billion-from-share-value-in-2-days.html
    – aici http://www.clubdoconline.com/news/press-release/apple-inc-looses-22billion-from-share-value-in-2-days/
    – aici http://news.yahoo.com/s/nm/us_apple
    – finalmente, aici, alegeti timeframe de 5 zile: http://www.google.com/finance?q=NASDAQ%3AAAPL

    O seara buna tuturor.

  11. Ba e o porcarie ce au scris ei si nu e nici pe departe precisa. Se specifica in articolul de pe Yahoo ca Apple a pierdut 22 de miliarde de dolari din VALOAREA companiei, nu a pierdut fizic banii. So, cei de la Pro TV au scris tampenii.

  12. Un pic offtopic.Cunosc o persoana care a vrut sa-si cumpere un laptop de 17 . Ghici ce ? Pe niciun site de cumparaturi nu se mai gaseau, cu toate ca se gaseau pe stoc cu o zi inante cand am cumparat eu unul. Le-au retras sa le scumpeasca ca asa se fac afacerile in Romania. Stiu sigur ca cei de la Texas Instruments au pierderi foarte mari din cauza cutremurului.

  13. Din cauza unor speculatori pesimisti de la Bursa din New York, pretul actiunilor Apple au scazut pe fondul tragediei din Japonia sau din alte motive de ei stiute, de aici valoarea totala a acestora a scazut de la vreo 320 si ceva miliarde de dolari la 300 si ceva mld, de aici pierderea, daca poate fi numita asa! E posibila totusi o intarziere mai mare decat cea obisnuita in livrarile noilor iDevice-uri! 🙁

  14. Stirea asta, mai bine zis, comentatorii stirii, sunt o ocazie excelenta pentru proprietarul site-ului sa vada cat de… “informati”, “inteligenti” sau poate doar “inspirati” sunt cei ce-i viziteaza site-ul.
    Pt cei ce mai citesc si site-uri de afara si stiu ca o televiziune puternica (gen ProTV) nu-si permite sa arunce “in aer” stiri neverificate, e trist ce vad aici la comentarii . Pun pariu ca in cateva ore, si proprietarul site-ului va intelege mai multe si poate va regreta post-ul asta. Aaaa… nu post-ul Pastelui, nu post-ul ProTV, ci articolu post-at. Se simte nevoia precizarii avand in vedere ca cei ce mai post-eaza nu sunt foarte atenti! Si nici proprietarul foarte partizan cu… “dreptatea”.

  15. Read again, nici tu nici Pro TV nu ati inteles defapt care a fost treaba. Nu stiu ce au verificat ei insa au spus ca Apple a pierdut 22 de miliarde de dolari in 2 zile ceea ce e fals, valoarea bursiera a companiei Apple a scazut cu 22 de miliarde de dolari pe fondul scaderii pretului actiunilor, Apple in fapt nu a pierdut nici un ban.

  16. Am si eu o intrebare… poate nu citesc eu bine cifrele sau nu le inteleg, dar… Apple a pierdut 22mld EUR, iar asiguratorii din Japonia au de achitat 32mld USD (care aproximativ este egal cu suma pierduta de Apple)… Sunt eu singurul caruia chestia asta nu-i suna bine?! Pot fi aceste 2 valori MACAR aproximativ egale VREODATA?!

    (sincer nu ma ocup cu finantele si nu am experienta in asta… dar daca cineva imi poate exeplica cum este posibil asa ceva chiar il rog sa faca efortul!)

    ProTV…you f*cked up this time…

  17. @Ghost: Valoarea bursiera a Apple a scazut cu 22 de miliarde de dolari in urma deprecierii pretului actiunilor cu 4.5%. Nu a pierdut Apple bani sau alte nebuneli, e o greseala de exprimare a lor.
    Si e vorba de dolari nu de euro, Yahoo specifica la fel ca e vorba de dolari.

  18. “post-eaza”? serios? :))
    protv a manipolat stirea originala pentru a-i conferi acea aura de “senzational” specifica lor. Majoritatea televiziunilor din Romania, impreuna cu siteurile aferente, traduc stiri externe, dar au grija sa le altereze continutul, cu scopul unic de a atrage mai multi telespectatori decat ignorantii din ograda vecina.
    @Stephan: esti un zeu si nu as indrazni in veci sa comentez asupra semanticii

  19. Lasa-l ca el e in lumea lui, vede doar cu “ochiul mintii” toata treaba. Pro TV nu a specificat cum trebuie, a spus doar ca Apple a pierdut, se intelege ce a pierdut bani din cauza cutremurului dar defapt situatia e alta.

  20. deci pana acum suntem de acord ca:

    Apple e mai mica cu 22 mld USD (atentie nu a pierdut bani cash din buzunar :)))
    protv traduce prost stirile ca mai toate televiziunile mioritice
    iar zaone s-a eschivat ca un ninja trecand de la stanga la dreapta (pezevenki mic ce esti :)))

  21. I-am luat dreptul de a vorbi balarii, la fel ca si altor cativa destepti. E adevarat cum spune Stephhan, eu am gresit, eu nu am inteles defapt ce vroia sa spuna Pro TV, ei spun adevarul si eu minciuni, e clar gata.

  22. Zaone, stirile romanesti sunt facute de niste tigani, fara cultura, prost informati, pentru oameni prosti fara cultura care se uita si zic : aolooo ia uite ba cat au pierdut aia .

  23. Actiunile unei companii fac parte din capitalul acesteia practic cand actiunile scad, firma pierde, nu fizic dar tot pierdere se cheama, pro tv a spus bine, invatati economie sau cititi niste definitii inainte de a face comentarii aiurea. Ce s-a gresit e moneda de schimb, care e USD iar nu EURO.

  24. V-ati gasit doua tranvaie in gara, COM si ZAONE sa ridicati tonul si sa faceti reguli! Cui?! Unui tip care si-a manifestat, ce-i drept, poate mai inversunat, antipatia fata de modul in care era formulata stirea ta, Zaone. Sunt convins ca e misto sa ai site-ul tau si sa dai peste bot celor ce nu te sustin, dar omu’ avea dreptate. Si nu era primul care spunea ca ai gresit.

  25. Se subintelege, vine dupa “scaderea la bursa”, daca ar fi zis valoare ar fi dat-o in diverse, luand in consideratiune ca exista mai multe valoari ale actiunilor: nominala, de rascumparare, de emitere etc.

    In fine, se poate intra in polemica si continua la nesfarsit, eu consider ca au spus foarte bine dar au gresit moneda, de neiertat doar aici.

  26. Ok, eu am gresit, sper sa dormiti linisiti la noapte, voi inchide comentariile ca sa nu ma trezesc maine cu injuraturi de la diversi nehaliti. Va astept maine la aceeasi ora cu stiri pe jumatate relatate, sper ca tot de la Pro.