User corner: De ce e bine sa iti cumperi un iPhone factory unlocked

Foarte multa lume achizitioneaza terminale iPhone codate la preturi mici in speranta ca Dev Team, geohot sau vreo alta echipa minune va scoate o solutie de unlock. In ultimii ani posesorii de terminale iPhone codate au avut parte de nenumarate dezamagiri din partea celor care sustin cu tarie ca pot decoda acest model de telefoane. In lume exista doar 2 “entitati” care au scos solutii software pentru decodarea iPhone-ului : geohot si Dev Team, iar milioane de oameni stau cu sufletul la gura luni de zile urmarind mesajele de pe Twitter si articolele de pe bloguri in speranta ca vor putea in sfarsit sa isi foloseasca terminalele.

Merita oare sa iti strici nervii asteptand luni de zile dupa niste oameni care mint incontinuu? Eu as spune ca nu, de aceea va recomand sa achizitionati terminale factory unlocked intotdeauna chiar daca ele vor fi cu cel putin 100 de euro mai scumpe decat restul dar credeti-ma ca posibilitatea de a folosi telefonul cu orice software nou merita banii. Eu am avut neplacerea de a folosi vreo 2 luni de zile un Tornado SIM cand am achizitionat primul iPhone si in 2 luni de zile m-am convins ca un iPhone second hand codat(pe o retea din Franta cred) nu merita nici pe departe fata de unul nou codat pe operatorul de telefonie unde am abonamentul. E adevarat ca am dat mult mai multi bani pe cel nou insa pentru mine investitia a meritat avand in vedere ca Tornado SIM-ul ma adusese in punctul de a arunca iPhone-ul pe geam din cauza erorilor constante pe care le dadea.

Un iPhone factory unlocked merita pentru ca il veti putea folosi oriunde oricand fara a depinde de jailbreak sau unlock. Puteti testa versiuni beta ale iOS fara nici cea mai mica grija, puteti pune orice soft nou doriti fara a avea probleme cu decodarea, puteti baga in el orice cartela compatibila pentru ca va merge, aveti practic libertatea de a folosi iPhone-ul asa cum trebuie. Desigur ca in Romania terminale iPhone factory unlocked veti gasi la preturi mari in magazinele online, insa la Germanos si Cosmote le veti gasi la preturi apropiate de cele din Apple Store si eu spun ca merita investitia.

26 COMENTARII

  1. Same here zaone, mi-am luat ip4 32 fix de la germanos, m-am saturat de joaca cu unlock, liniste si pace, am prieteni care si-au luat pt 100€ mai ieftin terminale codate, cei cu 4.0.2 maxim / norocosi acum le-am facut update la 4.2.1 cu 1.59, dar ma astept la orice, … Apasarea butonului update este iminenta/tentanta.

  2. @Attila cauti in cydia ultrasn0w sa vezi daca il are instalat…daca il are instalat inseamna ca e decodat soft … si sa verifici il dezinstalezi si daca nu merge cu nici o cartela sau cu doar o cartela (vodafone sau orange) inseamna ca e codat pe una din retelele pe care a mers sau pe o retea din afara…

  3. Ieri sormea a cumparat din Anglia ptr mine un iPhone 4 la abonament. I-am zis sa incerce sa puna si o alta cartela decat cea de pe reteaua de la care a fost luat ca sa stiu daca este codat sau nu. Rezultatul: merge, are semnal deci. Asta inseamna ca e iPhone-ul e decodat nu?

  4. Mostwnted telefonul a fost cumparat de la o reprezentanta Vodafone din Romania, are cydia eu l-am instalat, dar nu are ultrasn0w instalata.

  5. mai bine un iphone neverlocked……. multi dintre prietenii mei m-au batut la cap sa iau unu de la orange…..dar pentru ca sunt de mult pe cosmote si tinand cont ca la ei iphone-ul este neverlocked l-am achizitionat……. si in plus fiind incepator in domeniul idevice chiar nu voiam sa ma complic cu decodari si alte cele