Vanzarile de aplicatii ar putea reprezenta jumatate din cresterea incasarilor anuale ale companiei

George Colony, fondatorul si CEO-ul firmei de analiza financiara Forrester Research, sustine ca in urmatorii 2 ani vanzarile de aplicatii ar putea reprezenta aproape jumatate din totalul cresterii pe care Apple o va inregistra in ceea ce priveste incasarile. Acesta sustine ca in urmatorii 2 ani utilizatorii se vor concentra pe folosirea aplicatiilor disponibile in AppStore in locul accesarii paginilor web iar pentru Apple asta ar putea insemna venituri de zeci de miliarde de dolari. Analistul preconizeaza ca in urmatorii ani Apple va ajunge sa inregistreze incasari de 200 de miliarde de dolari anual, AppStore-ul aducandu-si din plin contributia la aceasta cifra.

Acelasi analist sustine ca anul acesta Apple va inregistra incasari de peste 100 de miliarde de dolari, cifra urmand sa creasca, cu aproximativ 18% in urmatorul an. Pe de alta parte acelasi analist avertizeaza ca plecarea lui Steve Jobs de la conducerea companiei va reprezenta o lovitura puternica pentru Apple, lovitura care va afecta serios cotatia firmei la bursa americana.

Steve Jobs este in concediu medical de mai bine de 2 luni insa a fost pe scena la conferinta pentru prezentarea iPad 2 dar decamdata nu preia oficial conducerea companiei Apple. Personal sper ca Steve Jobs sa revina pana in varain fruntea Apple si tot din mana lui sa vedem noul iPhone 5.