Video: Real Racing 2 HD – primul joc cu grafica HD 1080p special facut pentru iPad 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ALKm0Leuc7c[/youtube]

Cu ajutorul noului adaptor HDMI vandut de Apple putem transpune imaginea de pe ecranul tabletei iPad 2 direct pe ecranul unui televizor. Practic putem juca jocuri, viziona filme, asculta muzica, naviga pe internet, putem folosi ecranul pentru a vedea tot ce facem pe tableta insa la o rezolutie mult mai mare. Tableta iPad 2 are o rezolutie de 1024 x 768 px insa pe un ecran 1080p cu rezolutie de 1920 x 1080 totul se vede la rezolutia nativa a ecranului datorita unui sistem implementat in iOS 4.3 care scaleaza imaginea de pe tableta la rezolutia nativa a ecranului.

Acest sistem scaleaza imaginea pentru orice aplicatie sau joc insa pentru unele scalarea se face la rezolutii mai mici datorita graficii jocurilor care nu poate fi modificata pentru a fi afisata la rezolutia nativa a ecranului. Firemint va avea primul joc cu grafica 1080p care va putea fi jucat pe un televizor cu rezolutie 1080p in format nativ de pe o tableta iPad 2. Dupa cum vedeti in clipul de mai sus, jocul respectiv ruleaza pe un ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 insa nu se face o scalare a graficii ca in cazul altor jocuri ci vorbim despre grafica HD pentru jocul Real Racing 2 HD.

This is a first for any iOS game, as other games have built in video out support but run in the native resolution and aspect ratio of the iPad. Real Racing 2 HD, on the other hand, will run full screen with no black borders and at native 1080p resolution without scaling.

iPad 2 are un procesor grafic mult mult mai puternic decat cel din iPad sau iPhone 4 iar rularea acestui gen de grafica HD in format 1080p se face la 30fps, adica perfect jucabil. Firemint face primii pasi si alti producatori de jocuri ii vor urma iar eu consider ca in curand Infinity Blade, jocuri de sport sau 3rd person shootere vor avea grafica de acest gen si vor putea fi jucate pe ecrane mari fara probleme si fara scalare.

With full support for high-definition, 1080p output – a first for any iOS game – in the next major update, Real Racing 2 HD will be the perfect title to see the full potential of Apple’s latest hardware. Relish crisp, gorgeous graphics at full screen 1080p, running at rock-solid frame rates, with an unbeatable hands-on, precision control method that’ll have your console green with envy. Real time telemetry puts your iPad 2′s display to work while your big screen takes care of the track-side action.

Cum vor inlocui iDevice-urile consolele? Aveti in clipul de mai sus prima dovada si cine e inca sceptic sa mai astepte inca un an iar atunci veti vedea ce tendinte vo avea consumatorii.