iPhone 5 si noua linie iMac lansate in 2012?

Nu au trecut decat 2 ore de la anuntul facut de Apple si deja incep sa apara zvonuri care anunta amanarea lansarii iPhone 5 pentru anul 2012. Zvonul acesta vine de la The Loop care analizeaza anuntul Apple de astazi si sustine ca WWDC 2011 va fi orientat catre prezentari software si nu catre prezentarea vreunui produs. Publicatia sustine ca Apple se va concentra pe prezentarea iOS 5 si a noului Mac OS X Lion ce urmeaza sa fie lansat in toamna iar iPhone 5 va fi amanat pentru anul 2012. Impreuna cu el va fi amanat si iOS 5 si iPod Touch 5G daca e sa ne luam dupa aceasta teorie pentru ca Apple lanseaza aceste versiuni principale ale iOS NUMAI cand lanseaza un nou model de iPhone.

Apple closed the door this morning on any speculation that it would announce new hardware at its Worldwide Developers conference saying it would focus on iOS and Mac OS.

Apple’s apparent focus on software in its WWDC announcement backs up what my own sources are saying about the annual conference. That is, expect a software show in 2011, not a hardware event.

Apple a lansat iPhone 4 CDMA in luna februarie si in primavara se asteapta lansarea versiunii albe a iPhone 4, 2 motive in plus pentru sustinerea teoriei privind lansarea intarziata. 9to5mac explica faptul ca lansarile iPhone 4 CDMA si a versiunii albe a iPhone 4 sunt prea aproape de evenimentul din vara pentru prezentarea iPhone 5 astfel ca acest dispozitiv va fi amanat pana in anul 2012 impreuna cu alte serii ale unor Mac-uri. Ei isi continua teoria privind amanarea citand un site din Japonia care sustine ca partenerii Apple au programata inceperea productiei pentru componentele din iPhone 5 pentru sfarsitul anului 2011, asta dupa ce acum cateva saptamani apareau informatii care indicau faptul ca totul este orientat catre o lansare in vara.

Sincer sa fiu ma mir ca unii analizeaza atat de atent ceea ce scrie Apple si uita istoria din spatele companiei. Da, Apple a dat de inteles ca va fi un WWDC orientat mai mult spre software dar asta nu inseamna ca iPhone 5 nu va fi prezent. An de an am avut un iPhone in vara, oameni stateau la cozi in fata magazinelor, Apple era in centrul atentiei, se vindeau zeci de milioane de unitati in vara, toata lumea era fericita. Credeti ca Apple va amana lansarea iPhone 5 pentru iarna sau toamna? Eu cred ca nu, iOS 5 trebuie sa fie lansat in vara si iPhone 5 la fel pentru ca dispozitivele implinesc 1 an de cand sunt pe piata iar Apple va mentine traditia de pana acum. Apple este o companie care tine foarte mult la traditie si asta s-a demonstrat din nou luna aceasta cand Apple a lansat iPad chiar mai devreme decat anul trecut. Apple nu intentioneaza sa amane nimic pentru ca ar da peste cap intreaga strategie a firmei privind vanzarile si nu numai.

15 COMENTARII

  1. Urmatorul iphone va fi 4GS, cu nu prea multe diferente fata de fratele mai mic, 5 va fi disponibil anul viitor care va fi un upgrade major.

  2. Si ce rezolvi daca dai cu presupusul ? Ramai de prost ca de castigat nu castigi nimic ! Macar daca ai ghici si ai primi o suma de bani ar fi altceva , dar asa tot auzind diverse” bah va arata asa sau ca va arata altfel ” imi produce o lipsa de ocupatie ! Haideti sa ne resemnam si sa lasam pe cei de la Apple sa decida cum va arata noua “linie ” iPhone 5 sau cum se va numi ! Parerea noastra =0 🙂

  3. M-ai inteles gresit 🙂 ! Problema consta in faptul ca speculatiile acestea de doi bani nu evidentiaza cu nimic ce vor scoate in viitor Apple ! Si mai si abereaza : gen iPhone 5 in 2012 ! Nu fac referire la acest blog ci la ce stiri se “culeg” !

  4. Păi și ce dacă apare iPhone 4 alb? …Cine e fan Apple și-a luat deja iPhone…pentru restul poate să scoată și roșu, și verde…șmenu e că io cum mi-l mai schimb dacă m-am înghesuit să-mi iau printre primii fiecare model când a apărut? Trebuia să aștept un an să-mi iau alb… 🙁