N.O.V.A 3 – primul joc al Gameloft construit cu motorul grafic Unreal 3?

A trecut mai bine de o luna de cand Gameloft a incheiat un parteneriat cu Epic Games prin care a primit dreptul de a implementa motorul grafic Unreal 3 intr-o serie de jocuri lansata pana la sfarsitul anului 2012. Conform acestui acord Gameloft va lansa 4 jocuri noi care vor avea grafica facuta pe baza motorului grafic Unreal 3 si cei de la pocketgamer sustin ca N.O.V.A. 3 este unul dintre acele titluri. Gameloft nu a confirmat sau infirmat acest zvon insa N.O.V.A este unul dintre cele mai populare jocuri din portofoliul companiei, este un first person shooter deci ar fi destul de logica implementarea motorului grafic pentur acest joc.

Gameloft has confirmed what we already knew down here in the Rumour Mine – it’s busy working on four games utilising Epic Games’s Unreal Engine 3. But the Paris-based publisher hasn’t revealed what those games are.

Word has it that shooter sequel N.O.V.A. 3 is among the four titles built around the engine and will be out later this year.

Unele jocuri lansate de Gameloft anul acesta au fost, din pacate, destul de slabe din punct de vedere grafic asa ca unul construit pe un motor grafic extrem de laudat ar genera vanzari bune pentru firma. Pe de alta parte, Gameloft ar putea avea de castigat si la capitolul imagine daca pentru conferinta WWDC 2011 din vara ar reusi sa prezinte in fata publicului unui dintre jocurile sale construite special pentru un iPhone 5 cu un chip grafic puternic. Oricum ar fi, anul acesta se anunta a fi extrem de interesant pentru gamerii de pe iDevices.