Decodare permanenta pentru iPhone, Gevey 3G SIM sau ultrasn0w unlock? – part 2

Am actualizat articolul vechi si l-am republicat pentru cei care nu l-au citit inca sau pentru cei care sunt interesati de noile informatii.

De mai bine de jumatate de an posesorii de iPhone 3G/3Gs si iPhone 4 care au instalat iOS 4.1/4.2.1 sau chiar iOS 4.3 au terminalele blocate in retelele de telefonie mobila de la care au fost achizitionate. Dev Team a promis constant ca va lansa o solutie de unlock bazata pe programul ultrasn0w insa pana acum totul s-a dovedit a fi o mare minciuna care a culminat cu declaratia lui MuscleNerd prin care ne anunta ca solutia sa de unlock a decodat o singura cartela T-Mobile pe care o avea el in casa. Avand in vedere aceasta situatie, ce optiuni are o persoana cu un telefon codat? Raspunsul e complicat si voi explica mai jos cateva situatii insa trebuie sa impartim “lumea” in : persoane cu terminale codate in retele straine si persoane cu terminale codate in retele din Romania.

Terminale codate intr-o retea straina.

Daca ai un terminal codat pe o retea straina atunci optiunile tale sunt destul de limitate si din pacate aproape toate necesita investirea unei sume de bani pentru decodare.

1. Poti achizitiona o cartela Gevey SIM 3G care costa 70$ in China sau peste 120$ in Romania insa folosirea sa este ilegala. Nu am vazut pe cineva care sa confirme faptul ca aceste cartele functioneaza in Romania deci trebuie sa aveti extrem de mare grija daca achizitionati o asemenea cartela. A fost semi-confirmata functionalitatea cartelei in Romania insa solutia ramane in continuare ilegala.

2. Decodare permanenta printr-un server care se ocupa de asa ceva. Afacerea aceasta cu decodarile permanente pentru iPhone a inflorit in ultimele luni in Romania existand foarte multe persoane care se ocupa cu asa ceva. Preturile variaza intre 50 – 150€ in functie de operatorul pe care e codat terminalul. Pentru a face o asemenea decodare trebuie sa platiti in avans o suma de bani si sa asteptati decodarea insa exista 2 necunoscute : persoana careia ii dati banii si faptul ca decodarea se va face. Exista foarte multi “tepari” care pretind ca pot decoda iPhone-uri insa in realitate nu pot face acest lucru si dupa ce le dati banii nu mai auziti de ei. A doua problema sta in faptul ca pentru anumite retele exista o “rata de succes” in ceea ce priveste decodare adica anumite cereri de decodare nu sunt acceptate, terminalele fiind respinse, banii fiind luati de operatori. E un risc foarte mare pe care trebuie sa il stiti.

Ceea ce multi dintre voi nu stiu este ca unii operatori decodeaza terminalele pentru sume foarte mici sau gratuit. De exemplu unii operatori din Anglia sau Spania fac acest lucru insa pentru decodare e nevoie sa sunati la ei de pe o cartela care are credit in acea retea si unii cer ca persoana care a achizitionat terminalul sa ceara decodarea. In fapt aceste decodari costa mult mai putin decat vi se cere voua la un service dar persoana din Romanai care face decodarea este deja al doilea sau al treilea intermediar deci comisioanele se aduna.

3. Astepti ca Dev Team sa lansezeo solutie de unlock pentru iPhone. Stiu ca au trecut atatea luni, stiu ca Dev Team nu da semne ca ar fi in stare de asa ceva, stiu ca toti sunteti frustrati insa daca nu aveti 100€ de dat la cineva care decodeaza terminale atunci nu aveti altceva de facut decat sa asteptati. Daca aveti un iPhone 3G sau 3GS puteti decoda terminalul instaland baseband de iPad insa aceasta metoda duce la pierdeea functiei GPS a terminalului dar puteti achizitiona un modul GPS cu mai putin de 100€ si il puteti conecta la telefon atunci cand aveti nevoie.

4. Vinzi terminalul codat, mai pui niste bani si iti iei unul nou sau second-hand factory unlocked. S-au ieftinit destul de mult terminalele de acest gen si eu unul as prefera sa vand terminalul codat, sa mai pun cativa banuti si sa imi iau altul factory unlocked pentru ca oricum pot face jailbreak la ce versiune de iOS doresc.

5. Poti achizitiona o cartela Rebel Micro SIMCard care, din cate se stie pana acum, face decodarea fara a apela serviciul unic de urgenta 112 si ar trebui sa fie o solutie legala de decodare. Vanzarea acestor cartele va incepe pe data de 6 aprilie si puteti pre-comanda una de aici.

Terminale codate pe retele din Romania.

Aici lucrurile sunt foarte simple : daca ai achizitionat un iPhone la pret intreg sau pret standard fara nici un abonament sau optiune in abonament atunci il poti decoda gratuit pentru ca asa spune legea romana. Daca ai achizitionat un iPhone la prelungire de abonament sau beneficiind de vreo oferta atunci : la Orange decodarea costa 100€ iar la Vodafone ar costa 50€ insa de aceasta din urma informatie nu sunt sigur. S-a confirmat ca la Vodafone decodarea unui terminal iPhone costa doar 50€.

V-am explicat tot ce trebuie sa stiti despre decodare in momentul de fata asa ca acum stiti de optiuni aveti si cum le puteti folosi.

51 COMENTARII

  1. Aceste cartele merita doar in cazul in care telefonul nu se poate face neverlocked…… nu cred ca se merita sa dai aceeasi bani care ii dai sa iti faci telefonul neverlocked….
    Acum decodare definitiva este aproape pentru toti operatorii din europa…. cei nefericiti sunt aia care le au din US sau japonia, sa mai stiu eu de pe unde….

  2. Emil, dacă tu știi pe cineva care sa decodeze pe bouygues france, da un reply, pentru ca eu sincer m-am plictisit sa tot caut.
    Eu zic ca se merita sa dai 250 RON pe o cartela. Logic gandind voi ati dat cu câteva milioane bune mai putin pe i4-ul locked si chiar dacă mai ‘bagati’ câțiva bani in el tot se merita.

  3. Cred ca ar mai trebui mentionat ca terminalele AT&T nu pot fi deblocate de “un server” sau oficial.

    Plus ca unde-ti vinzi terminalul blocat? Eu incerc sa-l vand de ceva vreme si nimeni nu-l vrea (obviously) decat la un pret de nimic, gen 50-100 de euro. Imi pare rau dar chiar sa dai un iPhone 4 pe 100 de euro mi se pare putin exagerat. Defapt nici la pret de iPod Touch nu-l vrea nimeni.

  4. Eu am un iphone 4 cumparat de numai o luna cu abonament pe Vodafone UK. Pot apela de pe-acum la ei sa cer deblocarea sau trebuie s-astept sa expire abonamentul?

  5. @B06DAN , pe cat pui pariu ca se poate face? :> – vezi pe forum la Vanzari idevice , am pus anunt acolo

    @andreybej , trebuie sa expire perioada contractuala si te taxeaza cu 50 pounds sau …. vezi pe forum la vnazari ideviceuri pentru decodare

  6. Emil, ca sunt tare curios, pe iPhone4 blocat in reteaua Bouygues Telecom, model MC603FB ( cu toate ca nu modelul este important, deoarece, cariera este locked by reteaua de telefonie ), se poate face traba asta cu factory unlocked ?

  7. @zaone pe ce server fac baietzi treaba asta ca sa ne facem singurei nu sa platim comisioane inutile???totzi avem un card paypal sa putem lua credite si sa facem singurei treaba…..

  8. da, numai ca eu am un 3gs de la orange romania, as fi dispus sa le dau 100 euro pe decodare, dar magarii nu vor fara factura si certificat de garantie. eu am luat telefonul de la un cunoscut care e plecat din tara. am un scan dupa certificatul de garantie, dar de factura nu am cum sa fac rost ca omul nu o mai are. cei de la orange le cer in original.

  9. am iphone 4 codat pe SRF frantza , cum pot sa fac Neverloked cat costa si unde , cine ma ajuta m ms id de mes traianc / yahoo

  10. @traian te ajut eu daca il rezolva pe al meu…stai sa vedem e de 4 zile bagat in server….saptamana viitoare pot afla si o sa itzi zic…………..

  11. am dat intr-un coment mai sus un link care prezenta deblocarea tel ip4 cu doua cartele ceea ce nu am inteles despre ce e vorba cu cartela de test IMSI ei bine acel clip a fost confirmat si de GreenPois0n JB aici aveti link-ul

  12. un iphone 4 4.3.1 orange franta , se poate decoda ? dar nu 100 euro ca asta este hotie pe fata dupa ce am dat 20 mil strans banut cu banut numai eu stiu cat am tras pt el nu pot oferi inca 100 euro …. daca stie cineva cum si e binevoitor id de mess milenium_hack va multumesc anticipat

  13. salut. Un iphone 4 codat pe Spania se mai poate face neverlocked?Daca da,poate are cineva un link. Si daca vreau sa-l decodez cu gevey, trebuie facuta mai intai activarea? Ce fac daca nu am o cartela de spania?Mai sunt alte posibilitati?
    Multumesc

  14. Da, m-am documentat si asa este.Acum o intrebare offtopic, cand fac trecerea la ip 4 trebuie sa merg la operator sa imi dea o noua cartela mini? Sau sa tai cartela ? e vreun avantaj/dezavantaj in vreuna din ele?

  15. Da, dar parca citisem nu stiu ce chestie ca astea noi ar avea si cipul ala mai mic si ca merge altfel gevey ! acum poate n-or fi adevarate zvonurile. Vroiam sa stiu

  16. mi-am pierdut un iphone4 cumparat de la vodafone si ma intreb daca cine l-a gasit il poate decoda.Aveam instalat pe el IOS 5.Cu ICLOUD nu il localizeaza.