Decodare permanenta pentru iPhone, Gevey 3G SIM sau ultrasn0w unlock? – part 2

51

Am actualizat articolul vechi si l-am republicat pentru cei care nu l-au citit inca sau pentru cei care sunt interesati de noile informatii.

De mai bine de jumatate de an posesorii de iPhone 3G/3Gs si iPhone 4 care au instalat iOS 4.1/4.2.1 sau chiar iOS 4.3 au terminalele blocate in retelele de telefonie mobila de la care au fost achizitionate. Dev Team a promis constant ca va lansa o solutie de unlock bazata pe programul ultrasn0w insa pana acum totul s-a dovedit a fi o mare minciuna care a culminat cu declaratia lui MuscleNerd prin care ne anunta ca solutia sa de unlock a decodat o singura cartela T-Mobile pe care o avea el in casa. Avand in vedere aceasta situatie, ce optiuni are o persoana cu un telefon codat? Raspunsul e complicat si voi explica mai jos cateva situatii insa trebuie sa impartim “lumea” in : persoane cu terminale codate in retele straine si persoane cu terminale codate in retele din Romania.

Terminale codate intr-o retea straina.

Daca ai un terminal codat pe o retea straina atunci optiunile tale sunt destul de limitate si din pacate aproape toate necesita investirea unei sume de bani pentru decodare.

1. Poti achizitiona o cartela Gevey SIM 3G care costa 70$ in China sau peste 120$ in Romania insa folosirea sa este ilegala. Nu am vazut pe cineva care sa confirme faptul ca aceste cartele functioneaza in Romania deci trebuie sa aveti extrem de mare grija daca achizitionati o asemenea cartela. A fost semi-confirmata functionalitatea cartelei in Romania insa solutia ramane in continuare ilegala.

2. Decodare permanenta printr-un server care se ocupa de asa ceva. Afacerea aceasta cu decodarile permanente pentru iPhone a inflorit in ultimele luni in Romania existand foarte multe persoane care se ocupa cu asa ceva. Preturile variaza intre 50 – 150€ in functie de operatorul pe care e codat terminalul. Pentru a face o asemenea decodare trebuie sa platiti in avans o suma de bani si sa asteptati decodarea insa exista 2 necunoscute : persoana careia ii dati banii si faptul ca decodarea se va face. Exista foarte multi “tepari” care pretind ca pot decoda iPhone-uri insa in realitate nu pot face acest lucru si dupa ce le dati banii nu mai auziti de ei. A doua problema sta in faptul ca pentru anumite retele exista o “rata de succes” in ceea ce priveste decodare adica anumite cereri de decodare nu sunt acceptate, terminalele fiind respinse, banii fiind luati de operatori. E un risc foarte mare pe care trebuie sa il stiti.

Ceea ce multi dintre voi nu stiu este ca unii operatori decodeaza terminalele pentru sume foarte mici sau gratuit. De exemplu unii operatori din Anglia sau Spania fac acest lucru insa pentru decodare e nevoie sa sunati la ei de pe o cartela care are credit in acea retea si unii cer ca persoana care a achizitionat terminalul sa ceara decodarea. In fapt aceste decodari costa mult mai putin decat vi se cere voua la un service dar persoana din Romanai care face decodarea este deja al doilea sau al treilea intermediar deci comisioanele se aduna.

3. Astepti ca Dev Team sa lansezeo solutie de unlock pentru iPhone. Stiu ca au trecut atatea luni, stiu ca Dev Team nu da semne ca ar fi in stare de asa ceva, stiu ca toti sunteti frustrati insa daca nu aveti 100€ de dat la cineva care decodeaza terminale atunci nu aveti altceva de facut decat sa asteptati. Daca aveti un iPhone 3G sau 3GS puteti decoda terminalul instaland baseband de iPad insa aceasta metoda duce la pierdeea functiei GPS a terminalului dar puteti achizitiona un modul GPS cu mai putin de 100€ si il puteti conecta la telefon atunci cand aveti nevoie.

4. Vinzi terminalul codat, mai pui niste bani si iti iei unul nou sau second-hand factory unlocked. S-au ieftinit destul de mult terminalele de acest gen si eu unul as prefera sa vand terminalul codat, sa mai pun cativa banuti si sa imi iau altul factory unlocked pentru ca oricum pot face jailbreak la ce versiune de iOS doresc.

5. Poti achizitiona o cartela Rebel Micro SIMCard care, din cate se stie pana acum, face decodarea fara a apela serviciul unic de urgenta 112 si ar trebui sa fie o solutie legala de decodare. Vanzarea acestor cartele va incepe pe data de 6 aprilie si puteti pre-comanda una de aici.

Terminale codate pe retele din Romania.

Aici lucrurile sunt foarte simple : daca ai achizitionat un iPhone la pret intreg sau pret standard fara nici un abonament sau optiune in abonament atunci il poti decoda gratuit pentru ca asa spune legea romana. Daca ai achizitionat un iPhone la prelungire de abonament sau beneficiind de vreo oferta atunci : la Orange decodarea costa 100€ iar la Vodafone ar costa 50€ insa de aceasta din urma informatie nu sunt sigur. S-a confirmat ca la Vodafone decodarea unui terminal iPhone costa doar 50€.

V-am explicat tot ce trebuie sa stiti despre decodare in momentul de fata asa ca acum stiti de optiuni aveti si cum le puteti folosi.