Prima Pagina Apple Lansarea BlackBerry Playbook amanata cu o luna din cauza companiei Apple

Lansarea BlackBerry Playbook amanata cu o luna din cauza companiei Apple

Acum mai bine de o saptamana v-am spus ca Apple ar fi incheiat contracte cu anumiti furnizori din Asia pentru livrarea unui numar foarte mare de panouri touch pentru tableta iPad 2.  Atunci se zvonea ca Apple ar fi fost de acord sa plateasca preturi de aproape 4 ori mai mari pe aceste panouri touch doar pentru a avea indeajuns de multe astfel incat sa nu opreasca productia de tablete iPad 2. Chiar daca acea informatie ar fi pe jumatate adevarata, iata ca Apple a reusit sa “acapareze” o foarte mare parte dintre panourile touchscreen produse la nivel global, situatia fortandu-i pe cei de la RIM sa amane lansarea tabletei BlackBerry Playbook cu o luna datorita companiei Apple.

Sources from touch screen panel makers also pointed out that PlayBook shipments were postponed for about a month from the original schedule due to a delay in software testing as well as shortage of touch panels because Apple already booked up most of the available capacity.

Foxlink has also recently started mass shipping its connectors to RIM for the PlayBook. Foxlink is also a connector supplier for iPad 2, the sources added.

Se estima ca Apple cumpara aproximativ 70% din intreaga productie de panouri touchscreen de pe planeta si daca informatia privind Playbook este adevarata atunci e destul de clar de ce nimeni nu a reusit sa tina piept tabletei iPad pana acum. iPad 2 este pe val iar in lunile urmatoare cererea va creste considerabil deci e foarte posibil ca numarul de tablete concurente produse sa fie destul de mic.

 • Flops

  Celelalte tablete nu se se produc in cantitati mari pentru ca nu se vand, nu pentru ca nu au componente

 • unu

  Playbook din punctul meu de vedere are cel mai frumos OS si chiar daca nu are aplicatii disponibile pt moment am inteles ca se pot rula aplicatiile disponibile pt android pe ea , ceea ce e un mare avantaj.

 • Tigris Regalis

  @unu: Da, Playbook rulează TOATE aplicațiile produse pentru tabletele Android – toate cele 17 aplicații disponibile! 😀 Ceea ce este un mare avantaj, pentru că 17 > 0. LOL!

 • Nu cumva e vorba de alea pentru smartphone-uri?

 • icetkk

  Ai scris “situatia fortandu-i pe cei de la RIM sa amane lansarea tabletei BlackBerry Playbook cu o luna DATORITA companiei Apple.”

  “datorita” se foloseste cand actiunea despre care se vorbeste are un efect benefic, de bun augur, pozitiv asupra subiectului propozitiei. Daca efectul e negativ, se foloseste “din cauza”. E incorect sa spui, de exemplu “Mi-am rupt piciorul datorita celui care m-a faultat.”. Keep that in mind.

  P.S. Am incercat sa corectez (“make a correction”), dar am primit mesajul ca nu am acces.

 • unu

  Din cate stiu este vorba de aplicatiile pt smartphone-uri si chiar crezi tu ca in cateva luni o sa mai fie doar cateva aplicatii pt honeycomb? Hai sa fim realisti, lipsa asta de aplicatii nu o sa tina prea mult si daca apple nu schimba cumva interfata la ios macar pt ipad-uri o sa piarda mult pt ca deja e invechita.

 • Tigris Regalis

  Dacă Playbook nu va putea rula nici măcar aplicațiile Android pentru tablete, ci se chinuie cu cele pentru smartphone-uri (despre care Google avertizase că dacă nu sunt concepute pentru tablete, să nu fie rulate pe tablete), iar chinul va fi amplificat de faptul că le rulează în mașină virtuală (Dalvik – pentru care Google a fost chemată în judecată de Oracle pentru încălcarea drepturilor de autor … urmează un proces contra RIM?) și nu nativ, la care se adaugă faptul că Playbook are un ecran care nu e nici jumătate din mărimea celui de pe iPad, se conturează tot mai clar imaginea unui nou Galaxy Tab, însă unuia întârziat cu 1 an. La ce “succes” a avut primul Galaxy Tab, îmi dau seama cât va fi de căutat Playbook … căutat pentru că nici nu va mai fi pe rafturi, distribuitorii care și-au învățat lecția nu cred că-l vor mai comanda cu atât de mult entuziasm cu cât ar fi făcut-o anul trecut.