Lansarea BlackBerry Playbook amanata cu o luna din cauza companiei Apple

Acum mai bine de o saptamana v-am spus ca Apple ar fi incheiat contracte cu anumiti furnizori din Asia pentru livrarea unui numar foarte mare de panouri touch pentru tableta iPad 2.  Atunci se zvonea ca Apple ar fi fost de acord sa plateasca preturi de aproape 4 ori mai mari pe aceste panouri touch doar pentru a avea indeajuns de multe astfel incat sa nu opreasca productia de tablete iPad 2. Chiar daca acea informatie ar fi pe jumatate adevarata, iata ca Apple a reusit sa “acapareze” o foarte mare parte dintre panourile touchscreen produse la nivel global, situatia fortandu-i pe cei de la RIM sa amane lansarea tabletei BlackBerry Playbook cu o luna datorita companiei Apple.

Sources from touch screen panel makers also pointed out that PlayBook shipments were postponed for about a month from the original schedule due to a delay in software testing as well as shortage of touch panels because Apple already booked up most of the available capacity.

Foxlink has also recently started mass shipping its connectors to RIM for the PlayBook. Foxlink is also a connector supplier for iPad 2, the sources added.

Se estima ca Apple cumpara aproximativ 70% din intreaga productie de panouri touchscreen de pe planeta si daca informatia privind Playbook este adevarata atunci e destul de clar de ce nimeni nu a reusit sa tina piept tabletei iPad pana acum. iPad 2 este pe val iar in lunile urmatoare cererea va creste considerabil deci e foarte posibil ca numarul de tablete concurente produse sa fie destul de mic.