Apple da in judecata compania Samsung din cauza tabletelor si smartphone-urilor din seria Galaxy

15

Anul trecut Samsung Galaxy S a fost de departe cel mai insemnat competitor al terminalului iPhone 3GS nereusind sa il intreaca in vanzari insa reusind sa iasa in evidenta in fata celorlalte smartphone-uri Android high-end. Dupa Samsung Galaxy S au aparut diverse versiuni low-end ale terminalului plus o tableta Samsung Galaxy Tab care trebuia sa fie o iPad killer. Din pacate niciunul dintre aceste produse nu s-a ridicat la standardele iDevice-urilor insa pentru Apple au fost ca “un ghimpe in coaste”. In acest “spirit” Apple cheama in judecata compania Samsung din cauza seriei Galaxy, mai exact acuza compania ca a copiat design-ul si elemente ale interfatei iOS in terminalele ; Galaxy S, Nexus S, Galaxy Tab, Galaxy S 4G si Epic 4G.

Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products, the lawsuit said.

Informatia vine de la publicatia The Wall Street Journal deci e cat se poate de credibila insa e mai mult decat neasteptata. Apple cumpara de la Samsung: SSD-uri pentru MacBook Air si anumite componente pentru iDevice-uri iar acest proces ar putea duce la o ruptura intre cele 2 companii. Privind lucrurile obiectiv, toata lumea stie ca Samsung Galaxy S a fost inspirat din terminalul iPhone 3GS insa despre Galaxy Tab sau Nexus S nu stiu ce sa zic. Apple forteaza in mod clar nota si nu cred ca va avea castiga de cauza in nici o instanta din lumea aceasta dar in final urmareste sa isi mentina pozitia de lider pe piata tabletelor.