Apple da in judecata compania Samsung din cauza tabletelor si smartphone-urilor din seria Galaxy

Anul trecut Samsung Galaxy S a fost de departe cel mai insemnat competitor al terminalului iPhone 3GS nereusind sa il intreaca in vanzari insa reusind sa iasa in evidenta in fata celorlalte smartphone-uri Android high-end. Dupa Samsung Galaxy S au aparut diverse versiuni low-end ale terminalului plus o tableta Samsung Galaxy Tab care trebuia sa fie o iPad killer. Din pacate niciunul dintre aceste produse nu s-a ridicat la standardele iDevice-urilor insa pentru Apple au fost ca “un ghimpe in coaste”. In acest “spirit” Apple cheama in judecata compania Samsung din cauza seriei Galaxy, mai exact acuza compania ca a copiat design-ul si elemente ale interfatei iOS in terminalele ; Galaxy S, Nexus S, Galaxy Tab, Galaxy S 4G si Epic 4G.

Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products, the lawsuit said.

Informatia vine de la publicatia The Wall Street Journal deci e cat se poate de credibila insa e mai mult decat neasteptata. Apple cumpara de la Samsung: SSD-uri pentru MacBook Air si anumite componente pentru iDevice-uri iar acest proces ar putea duce la o ruptura intre cele 2 companii. Privind lucrurile obiectiv, toata lumea stie ca Samsung Galaxy S a fost inspirat din terminalul iPhone 3GS insa despre Galaxy Tab sau Nexus S nu stiu ce sa zic. Apple forteaza in mod clar nota si nu cred ca va avea castiga de cauza in nici o instanta din lumea aceasta dar in final urmareste sa isi mentina pozitia de lider pe piata tabletelor.

15 COMENTARII

  1. Si ce legatura are nexus s? . Nexusurile, indeferent de cine au fost fabricate au fost hardware-ul de referinta pentru variantele androidului. Pe nexus e un gingerbread cat se poate de virgin, fara nici o manuta de samsung. In cazul asta nu ar trebui actionat in judecata Google?

  2. @Zaone, cum adica SGS a fost copiat dupa iPhone 4 daca Samsung Gakacy S a fost anuntat cu doua luni inaintea iPhone 4??? Vezi si tu pe net intai… Ii induci pe unii in eroare. Cu atat mai mult ca nu au mao nimic comun, nici forma, nici materiale, doar ca e vorba de un ecran capacitiv…

  3. uite exact chestiile astea nu-mi plac la apple
    dupa ce ca au succesul asta imens, mai fac si faze d-astea! pai lasa-i ma daca tu esti atat de bun si fa produse de super calitate, chiar daca mai incearca unu altu sa se ia dupa tine si la sfarsit vedem care pe care!

    8-|

  4. Era de așteptat – o altă sursă de imitații asiatice, HTC, fusese deja dată în judecată anul trecut.

    Cât despre succesul în instanță, Apple a brevetat în prealabil forma și funcțiile de pe iPhone și atâta timp cât brevetul este valabil, are șanse categorice de reușită.

    Asta arată că și în cazul imitatorilor asiatici, ulciorul nu merge de multe ori la apă! Acum s-a spart …

    Iar colaborarea pe furnizarea de piese de către Samsung pentru Apple nu cred că va fi afectată de proces, deoarece Apple este de departe cel mai mare client al lui Samsung și coreenii nu-și pot permite să piardă un asemenea client. Apoi colaborarea lor se bazează pe contracte (chiar dacă nu sunt de “parteneriat strategic”, Apple nu are astfel de parteneriate), care nu pot fi pur și simplu ignorate din cauza unui proces pe alte chestiuni decât obiectul contractual. Deci este foarte probabil că aceste contracte vor merge mai departe, amândouă părțile au de câștigat din asta.

  5. nu are sanse de castig in instanta , atata timp cat unele forme si butoane sunt diferite nu or sa le dea nimeni castig de cauza , oricum patetic din partea unei ditamai companii ca apple