Prima Pagina Android Cat de diferite sunt aplicatiile pentru Android si iOS?

Cat de diferite sunt aplicatiile pentru Android si iOS?

Daca tot se vorbeste despre procesele reciproce intentate de Apple si Samsung, cineva s-a gandit sa ne prezinte cat de diferite sunt aplicatiile pentru iOS si Android si cata importanta acorda dezvoltatorii fiecarei platforme. Daca nu v-ati prins deja, comparatiile ilustreaza cat de multe se pot face pe iOS si cat de putine pe Android, cel putin teoretic deoarece aplicatiile pentru iOS arata mult mai bine decat cele pentru Android. In mare totul se rezuma la dorintele dezvoltatorilor de a face aplicatii bune iar iOS-ul primeste o mult mai mare atentie.

Fie ca e vorba despre aplicatia oficiala Facebook, fie ca e vorba despre alte aplicatii de social networking, chat sau aplicatiile oficiale ale unor companii sau televiziuni, totul arata mult mai bine pe iOS. Eu unul cred ca totul se rezuma doar la dorintele dezvoltatorilor si nu la limitarile in procesul de dezvoltare insa concluzia e clara, totul arata mai bine pe iOS.

Iata cateva dintre aplicatiile disponibile pe ambele platforme si cat de diferit arata ele. In stanga avem varianta pentru iOS iar in dreapta versiunea pentru Android.

 • jonny

  da se oberva diferenta , ASA ca de aia as alege Apple oricate copii ar avea si cate procese cu oricine ca ai furat si chestii de astea , ca macar stie cu face cu ceea ce fura si dezvolta..pe cand altii doar descoperă ..

 • setu

  adevarul e ca suntem fitosi :))

 • vladcbu

  Subiectiv din nou.
  Speed test o primit un update, nu mai arata asa, verifica si tu informatia. linked in arata mult mai bine pe android, la aplicatia de facebook, in partea de jos vezi ultimele poze postate, deci un plus fata de aplicatia de IOS. La Meebo ai pus screenshoturi cu un continut diferit al aplicatiei, cum sa compari asa?

 • vladcbu

  Generalizezi plecand de la cateva aplicatii, asta inseamna obiectivitate? Si ne pretindem profesionisti? hai sa fim seriosi.

 • Tigris Regalis

  Nu numai Android, dar și apps de Android par o copie ieftină … bleah!

 • vladcbu

  Zaone chiar astept un raspuns.

 • z3wl

  speram sa gasesc pe site-ul asta doar probleme si solutii pentru idevices…nu atatea comparatii inutile cu androidul…sunt utilizator de iphone dar totusi am ochii deschisi…cu toate ca aplicatiile pt apple au mai multa calitate din punct de vedere estetic si al functiilor , totusi sa nu uitam ca majoritatea pe android sunt FREE. n-are rost sa ridicam in slavi apple cand stim cu toti ca si android are avantajele sale majore cum ar fi flash-ul din browsere. intrati pe un site facut in flash de pe iphone (gen vodafone.ro) si o sa vedeti o pagina 70% alba. cum au mai zis si altii: articolele de genul mi se par inutile si doar starnesc certuri.

 • articolul asta e bucatica rupa din cel de pe endgadget

 • Tigris Regalis

  @z3wl: C’mon, de când e prețul un indiciu al calității? Doar pentru că în jungla cunoscută ca Android Market se găsesc o mulțime de aplicații free (multe din ele piratate / warez, sau copii / “remake-uri” de proveniență dubioasă după aplicații cunoscute, iar unele chiar sunt malware!), nu înseamnă că acesta este un avantaj al Androidului – mai degrabă un dezavantaj, având în vedere nivelul de calitate și de siguranță care reiese din acest fapt.

  Iar suportul pentru Flash este și în Android incomplet (beta de ani de zile) – “intră pe un site făcut în flash” de pe Android și o să vezi: încărcarea paginii cu mult lag / prăbușiri / trafic suplimentar (și evtl. costuri suplimentare la abonament) din cauza încărcării publicitarelor și a “efectelor speciale” inutile în Flash! Și toate astea pentru ce …?