Prima Pagina Apple Apple are mari probleme cu livrarile tabletelor iPad 2

Apple are mari probleme cu livrarile tabletelor iPad 2

In primele 3 luni ale acestui an Apple a vandut 4.7 milioane de tablete iPad/iPad 2, o cifra destul de mica in opinia unora care se asteptau ca Apple sa anunte peste 6 milioane de unitati vandute. Din pacate situatia e diferita si actualul CFO al Apple a anuntat in cadrul conferitei de miercuri pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2011 ca Apple are probleme cu producerea unui numar suficient de tablete pentru a acoperi cererea de pe piata. Tim Cook a spus ca Apple ar fi dorit sa vanda de 2 ori mai multe tablete iPad 2 insa din pacate nu poate produce indeajuns de multe tablete pentru a acoperi cererea.

Unii analisti estimau ca Apple va vinde nu mai putin de 44 de milioane de tablete iPad 2 in 2011 insa dupa cum se prezinta situatia Apple nu va ajunge la acea cifra. Recent numarul a fost coborat la 40 de milioane de unitati insa cred ca si acest numar este exagerat deoarece compania nu va reusi sa acopere prea curand cererea. Acesta este al doilea an in care Apple anunta ca nu poate acoperi cererea de pe piata si nu putem decat sa ne intrebam de ce nu ia Apple masuri pentru a produce indeajuns de multe produse stiut fiind faptul ca, cererea este foarte mare. Pana una alta tabletele iPad 2 sunt livrate in 1 – 2 saptamani de la plasarea unei comenzi online iar in magazine tableta este destul de greu de gasit.

  • Chris

    Foarte multe tablete sunt in stocurile distribuitorilor neautorizati care le vand la preturi exorbitante, in timp ce distribuitorii autorizati care trebuie sa respecte politica de preturi impusa de Apple nu primesc decat 5-10 pe saptamana.
    Chestia asta cu stocurile este un nor de fum. Este o strategie de marketing prin care un produs este foarte dorit desi momentul in care a fost lansat a trecut de mult.