Politistii americani folosesc sistemul de logare a locatiilor din iOS impotriva suspectilor arestati

Se pare ca toata treaba asta cu logarea activitatii utilizatorilor d eiPhone era o necunoscuta doar pentru publicul larg deoarece anumiti cercetatori si chiar politisti stiau de acest lucru. Un ziar din San Jose SUA a publicat un articol in care citeaza un investigator american care sustine ca a folosit in anchetele sale date din fisiere iOS care contineau locatiile vizitate de utilizator. Expertii stiau de aceste fisiere, stiau unde sunt localizate, stiu ce fac insa au omis sa anunte si publicul larg.

“I’ve analyzed so many iPhones I’ve lost track,” said Christopher Vance, a digital forensics specialist at Marshall University’s Forensics Science Center, which works with law enforcement officials investigating crimes in its home state of West Virginia. Using the iPhone’s tracking file “is part of the standard analysis for me,” he added.

Faptul ca unii politisti verificau terminalele e nimic pentru ca in SUA cautarea fisierului consolidated.db in terminale iPhone a devenit o practica standard. Apple va avea foarte multe probleme de cap din cauza acestui fisier consolidated.db si cred ca in viitorul apropiat vom avea iOS 4.3.3 sau iOS 4.4. Problema aceasta a ajuns sa fie subiect al stirilor CNN si Apple nu poate risca prelungirea scandalului pentru mult timp.