Prima Pagina aplicatii Politistii americani folosesc sistemul de logare a locatiilor din iOS impotriva suspectilor...

Politistii americani folosesc sistemul de logare a locatiilor din iOS impotriva suspectilor arestati

Se pare ca toata treaba asta cu logarea activitatii utilizatorilor d eiPhone era o necunoscuta doar pentru publicul larg deoarece anumiti cercetatori si chiar politisti stiau de acest lucru. Un ziar din San Jose SUA a publicat un articol in care citeaza un investigator american care sustine ca a folosit in anchetele sale date din fisiere iOS care contineau locatiile vizitate de utilizator. Expertii stiau de aceste fisiere, stiau unde sunt localizate, stiu ce fac insa au omis sa anunte si publicul larg.

“I’ve analyzed so many iPhones I’ve lost track,” said Christopher Vance, a digital forensics specialist at Marshall University’s Forensics Science Center, which works with law enforcement officials investigating crimes in its home state of West Virginia. Using the iPhone’s tracking file “is part of the standard analysis for me,” he added.

Faptul ca unii politisti verificau terminalele e nimic pentru ca in SUA cautarea fisierului consolidated.db in terminale iPhone a devenit o practica standard. Apple va avea foarte multe probleme de cap din cauza acestui fisier consolidated.db si cred ca in viitorul apropiat vom avea iOS 4.3.3 sau iOS 4.4. Problema aceasta a ajuns sa fie subiect al stirilor CNN si Apple nu poate risca prelungirea scandalului pentru mult timp.

 • jonny

  orice tel cu gps activat e urmarit nu doar iphoneul , cel Putin aici in uk

 • M.

  Mai bine zis, orice telefon poate fi urmarit sau ascultat, cu sau fara acordul nostru.

 • jonny

  exact

 • Liviu mica

  Inca o dovada ca Big brother isi face datoria. Treaba cu drepturile omului nu este dacat praf in ochi in prrzent ….. Si in viitor de asemenea …. Si public, totul se trage de la lupta globala impotriva terorii prin inducerea fricii de ceva inexistent ….. Cat de veche e placa asta si cat de maestri sunt la aplicarea ei …. Va dam jucarii iphone si stim tot ce faceti …hahahaha

 • Din cate inteleg, stiau de mult timp de chestia asta. Iar faptul ca nu au anuntat ii baga in aceeasi oala cu Apple, au gresit in mod egal.

  Oricum, bravo lor ca au avut minte si s-au gandit la asta. Filmele si serialele cu detectivi americani nu mint (chiar atat de mult =))).

  => daca vreti sa faceti ceva naspa, lasati IPhone-ul acasa :)) (glumesc, nu faceti nimic naspa, chiar si fara IPhone si mai ales nu luati droguri! :P)