Cea mai buna metoda de a viziona filme in format 720p/1080p pe iPad 2

Fiind in vacanta si avand la dispozitie un adaptor HDMI si un televizor cu diagonala mare am decis ca ar fi bine sa ajung “la zi” cu serialele si filmele ratate in ultima vreme. Convins fiind ca tableta iPad 2 ar putea rula fara probleme filme .mkv in format 720p, am decis sa conectez tableta la televizor prin adaptorul HDMI si a incep vizionarea. Din pacate am realizat imediat ca tableta iPad 2 e incapabila de a rula acest gen de clipuri video daca nu sunt convertite in formatul .mp4 agreat de Apple. Din pacate nici Buzz Player nici Oplayer nu au reusit sa ruleze filmul in conditii normale si nu am incercat alte aplicatii pentru ca as fi aruncat banii aiurea pe geam.

Practic iPad 2 e capabila sa ruleze filme in format 1080p, e capabila sa transmita semnal video in format 1080p insa numai daca e .mp4, altfel veti vedea imagini in reluare si sunet normal. Din pacate pentru problema mea am gasit o singura rezolvare(fara a face convertirea filmelor pe un laptop) sub forma aplicatiei AirVideo. Am instalat aplicatia pe iPad 2, am instalat serverul pe laptop si am putut vedea filme in format 720p cu convertire live. Aceasta a fost singura metoda prin care puteam vedea filmele si sincer sa fiu sunt foarte dezamagit de acest lucru pentru ca Apple ne obliga sa convertim continutul media in formate agreate de ei altfel nu il putem rula pe iDevice-uri.

Cati dintre voi au reusit sa ruleze un film in format .mkv(Matroska) pe un iDevice fara probleme de redare? Daca aveti vreo aplicatie care ruleaza fara probleme acest gen de filme atunci as fi interesat sa o aflu. Convertirea iese din discutie, nu astept 1 ora dupa laptop ca sa vad un film si nu iau filmele in alt format pentru ca nu exista.

33 COMENTARII

  1. Asa am patit si eu. Pana la ultimul update de Buzz Player imaginea cu sunetul nu aveau nicio legatura. La ultima versiune (1.6) situatia e mai buna, dar tot nu poti sa vezi un mkv in conditii normale. Pentru moment eu am renuntat la mkv-uri. E ok ca buzz player stie sa redea direct din iso cu traducere si alea de 4-5 GB se vad decent spre bine.

  2. Probabil ca mkv-urile sunt decodate software, pentru ca toate aplicatiile sunt bazate pe ffdshow. Cele mp4 sunt decodate prin hardware, de aici si viteza.

  3. Eu folosesc StreamToMe si ServeToMe(serverul de video pe un mac mini(este si pt windows)), si sunt multumit de el.(duce pana la 720p) Doar ca acesta face aceeasi chestie ca AirVideo, converteste pe loc filmele, dar prefer asta fiindca filmele mele sunt stocate pe un HDD extern, si asa am acces la toate filmele de pe HDD-ul extern fara a fi nevoit sa le sync cu iPad-ul.

  4. Am instalat VLC Streamer (instalat pe PC si pe Iphone4). Am reusit sa vad in film in formatul MKV fare nicio problema (prin direct streaming). Cand am selectat filmul respectiv (in format MKV) a durat aproape 10 secunde pana cand sa ruleaza direct pe telefon. Cred ca VLC Streamer trebuie sa merge si pe Ipad2

  5. Pai nu asta e problema ca la streaming merge fara probleme cu N programe. Aici se vorbeste despre situatia in care ai fizic filmul copiat in ipad.

  6. Poti incerca sa-l convertesti fara sa stai 1 ora. Cateodata vei reusi.
    Depinde ce contine mkv-ul: Daca trebuie sa schimbi doar containerul nu si codecul audio sau video il convertesti in cateva secunde cu MKVtools

  7. @Dragos: Dragos a inteles. Nu e vorba de streaming de pe un PC pe o tableta, e vorba de rulat fara probleme pe tableta.
    @pcman: Poti detalia putin te rog?

  8. Eu folosesc avplayer care rureaza aproape orice format si mi se pare cel mai bun.Nu stiu daca merge pe ipad dar pe i4 si 3gs merge perfect,am reusit chiar sa rulez 1080p pe i4 dar umpic sacadat.

  9. Da aici e vorba de exemplu daca calatoresti undeva cu cu trenu sa zicem si vrei sa te uiti la filme ! Eu nu am reusit deocamdaca cu nici un program sa vad direct mkv. E foarte nasol cu imtoo dureaza 1 ora conversia si atunci nu ai facut nimic ! Si streamingu asta e aiurea ca majoritatea avem porturi hdmi la calculatoare deci mie mi se pare inutil sa dai din ipad in tv cand poti da simplu din pc. E foarte bine cand esti la cineva si nu aveti pc puneti ipad si vezi filme !

  10. Da, as putea da direct din calculator daca mi-as muta unitatea centrala in living-ul unde am televizor, dar asta deja e prea mult. Imtoo e foarte tare pentru ca iti permite sa folosesti si placa video pentru convertire si reduci timpul cu 2/3. Problema e sa le vad direct pe tableta nu sa fac o convertire live/offline, aici e problema cea mai mare..
    AVPlayer pare promitator, pe iPhone 4 se cam chinuie sa ruleze un 720p insa o face mult mai bine decat orice alta aplicatie o sa il incerc si pe iPad 2.

  11. MKVTools for MAC in general toate mkv-urile au H264 deci video passthru si conversie doar audio la AAC (5.1) sau AAC (2ch). Alt program care face aceleasi lucruri dar in plus adauga si metadata este iFlicks tot pentru MAC. Toata conversia dureaza in jur de 10 min….

  12. Eu m-am uitat direct pe iPad de pe site-urile romanesti de profil vplay si serialepenet si merge brici. Nu am incercat sa le scot pe TV ca nu am adaptor dar pe iPad se vad excelent

  13. Cel mai bun program de vizionat este yxplayer din cydia. Este de departe cel mai bun player, suportand o gramada de formate video. Am incercat un 720p pe i4 si a mers foarte bine.

  14. StreamToMe la mine nu merge bine. Se intrerupe la fiecare 30 de sec.
    Pe vplay orice film se blocheaza la 2/3.
    Are cineva vreo solutie?
    Merci

  15. Vezi ca pentru aplicatii care fac streaming live trebuie sa ai un calculator destul de potent. Un laptop face cu greu fata si daca lucrezi pe el in timp ce face conversia vei observa ca sacadeaza mult.

  16. Peoblema nu e formatul si birateul la care formatul video a fost encodat. Trebuie ales formatul video cu un birate acceptat de ipad sau iphone. E aceeasi problema si la mediaplayere.

  17. Pai si nu este de vina containerul pentru asta, sau vrei sa spui ca poti alege ce bitrate sa ii dai unui mp4…. sa te duci de la un mkv 720 cu un bitrate mediu de 5000kbps astea erau acum 2 ani sau ce mai face scena, ca encoderii de calitate nu scot doar ca sa intre pe un dvd5 si sa te duci la 2300kbps este minunat, ca normal ca vrea apple sa mearga si prin wifi in viitor si ca si cand te-ai uita la dvd upscale. tare HD pe naiba, sper sa iasa ceva software ca puterea lui ipad2 sigur duce si un bitrate de peste 12mbps, care este decent pentru un 1080p.

  18. Cel mai tare e playerul clasic. Boxee box sau xtreamer ultra. De ce sa pierzi timp si sa-ti faci nervi. Pana la urma tot folosesti un tv cu hdmi. Sa mentionam timpul pentru a transfera un mkv. Solutia este tot conversia.

  19. buna. tocmai am achizitionat un ipad aple si ma tot chinui sa vad cum pot vedea filme cu el. are cineva vre-o idee? multumesc 🙂

  20. Pai daca le ai in calculator e simplu. Deschizi iTunes, concetezi tableta, transferi filmele cu drag&drop in sectiunea Movies apoi selectezi tableta din meniul din partea dreapta iar in noul meniu deschis in centru cauti sectiunea Movies, o bifezi si apesi Sync. FIlmele le gasesti in aplicatia Videos din tableta.

  21. multumesc 🙂 ! o sa incerc si asta. eu ma gandeam la o varianta de a vedea filme online direct de pe google….:) ca am incercat sa iau mozilla dar nu merge pt apple