Cea mai buna metoda de a viziona filme in format 720p/1080p pe iPad 2

Fiind in vacanta si avand la dispozitie un adaptor HDMI si un televizor cu diagonala mare am decis ca ar fi bine sa ajung “la zi” cu serialele si filmele ratate in ultima vreme. Convins fiind ca tableta iPad 2 ar putea rula fara probleme filme .mkv in format 720p, am decis sa conectez tableta la televizor prin adaptorul HDMI si a incep vizionarea. Din pacate am realizat imediat ca tableta iPad 2 e incapabila de a rula acest gen de clipuri video daca nu sunt convertite in formatul .mp4 agreat de Apple. Din pacate nici Buzz Player nici Oplayer nu au reusit sa ruleze filmul in conditii normale si nu am incercat alte aplicatii pentru ca as fi aruncat banii aiurea pe geam.

Practic iPad 2 e capabila sa ruleze filme in format 1080p, e capabila sa transmita semnal video in format 1080p insa numai daca e .mp4, altfel veti vedea imagini in reluare si sunet normal. Din pacate pentru problema mea am gasit o singura rezolvare(fara a face convertirea filmelor pe un laptop) sub forma aplicatiei AirVideo. Am instalat aplicatia pe iPad 2, am instalat serverul pe laptop si am putut vedea filme in format 720p cu convertire live. Aceasta a fost singura metoda prin care puteam vedea filmele si sincer sa fiu sunt foarte dezamagit de acest lucru pentru ca Apple ne obliga sa convertim continutul media in formate agreate de ei altfel nu il putem rula pe iDevice-uri.

Cati dintre voi au reusit sa ruleze un film in format .mkv(Matroska) pe un iDevice fara probleme de redare? Daca aveti vreo aplicatie care ruleaza fara probleme acest gen de filme atunci as fi interesat sa o aflu. Convertirea iese din discutie, nu astept 1 ora dupa laptop ca sa vad un film si nu iau filmele in alt format pentru ca nu exista.