Versiunea alba a iPhone 4 a avut nevoie de protectie UV suplimentara

10 luni, atat le-a trebuit celor de la Apple sa pregateasca versiunea alba a terminalului iPhone 4 pentru lansarea oficiala. S-a zvonit in aceasta perioada ca Apple ar apela la un nou tip de vopsea facuta de japonezi si asta din cauza unor probleme cu inregistrarea pozelor sau a altor probleme legate de scapari de lumina. In final compania a reusit sa produca o versiune a dispozitivului care poate fi comercializata la scara larga insa procesul a fost destul de complex si greu. Phil Schiller a declarat astazi intr-un interviu, alaturi de Steve Jobs, ca pentru versiunea alba a iPhone 4 a fost nevoie de  folosirea unor elemente de protectie avand in vedere ca anumite componente interne ar fi avut de suferit din cauza folosirii acestei culori.

It was challenging,” Apple senior vice president Phil Schiller said during a joint interview with CEO Steve Jobs on Wednesday. “It’s not as simple as making something white. There’s a lot more that goes into both the material science of it–how it holds up over time… but also in how it all works with the sensors.

We thought we were there a year ago, or less than that, when we launched the iPhone 4 and we weren’t,” Schiller said. By waiting, he said that the company was able to deliver a product that will live up to expectations.

Jobs noted that the work that Apple had to do to get the white iPhone ready has benefited the company more broadly.

Se pare ca senzorii de proximitate ar fi avut probleme de functionare in aceasta versiune a terminalului, de aceea dispozitivul are senzorul de proximitate expus in partea de sus  carcasei. Pe langa senzor Apple spune ca au fost anumite probleme cu protectia impotriva razelor ultraviolete asa ca a fost nevoie de testare, testare si iar testare pentru a obtine un dispozitiv aproape perfect. Pe scurt, procesul de dezvoltare a fost mai lung decat si-ar fi inchipuit Apple insa partea buna e ca iPhone 4 alb va fi disponibil de maine si iPhone 5 va avea o versiune alba chiar de la lansare.

11 COMENTARII

  1. De parca versiunea neagra nu ar avea probleme cu acelasi senzor ..da asta nu o zice nimeni . Apropo toata chestia sta in pozitionarea defectuasa a senzorului care nu este intotdeauna acoperit de ureche spre deosebire de versiunile anterioare .

  2. @Chatagra: cred ca tu ai un IPhone defect sau nu e 4 :D. Serios, nu are nicio treaba acoperitul cu urechea, sensorul functioneaza la o distanta de vreo 2-3 cm. Suna la un numar, tine-l in mana si apropie un deget de senzor sa iti dai seama ce si cum. Sigur are telefonul tau o problema, iti recomand centrul de service :).

  3. Mersi de recomandare senzorul functioneaza corespunzator daca il acopar cu degetul dar se pare ca am urechile prea mari 😛 si nu il acopera in totalitate. cand il tin la ureche se produce fenomenul de light bleeding pe labga marginea urechii .:) ar trebui sa- mi verific producatorul urechilor sa vad daca nu cumva am eu un defect de fabricatie 🙂

  4. @ZUzi: scrie si la sfarsitul articolului: “…iPhone 5 va avea o versiune alba chiar de la lansare.” 😀 Te-am prins ca nu l-ai citit pe tot :P.

    @Chatagra: nu e ok, si cu urechi de elefant ar trebui sa functioneze corect :P. Oricum l-ai tine la ureche, tot nu are voie sa se aprinda display-ul. Du-te cu el la garantie.

  5. Am patit acelasi lucru cu 3 iph4 diferite si culmea ca numai mie imi fac probleme in timpul convorbirii … De aia am zis ca e o problema de urechi 😉

  6. eu nu stiu de ce sperati voi la iphone 5 in septembrie. nu cred ca cei de la apple sunt atat de idioti sa scoata iphone 4 alb si peste 4 luni alta versiune de iphone. or fi avand ei bani suficienti dar fraieri nu sunt. eu unu sincer nu cred in povestea cu iphone 5 in vara asta. l-a fel s-a speculat si cu ipad 2 cu retina display si nu s-a adeverit.