Case din SUA controlate de tablete iPad

Inca de anul trecut apareau primele concepte despre case care puteau fi controlate folosind tablete iPad insa anul acesta dezvoltatorii imobiliari incep sa puna ideea in practica. Anumiti dezvoltatori ofera clientilor posibilitatea de a integra un anumit sistem electronic in casa controlat de tableta iPad. Vorbim despre posibilitatea de a controla luminile, jaluzelele, sistemul audio, televizoarele, sau chiar sisteme de supraveghere video. Tabletele sunt montate in locase speciale din care pot fi scoase si purtate oriunde prin casa deci presupun ca vorbim despre sisteme wireless care functioneaza cu ajutorul unor aplicatii speciale.

The iPad has brought the entry-level price point down significantly, because an 8-inch in-wall touch screen before cost upwards of $3,000 or more,” Travis Deatherage of in-home tech specialits Solstice Multimedia told The Denver Post. “Now we can get a $500 iPad and still provide most of the functionality that an in-wall touch panel can give.

Cu doar 2 tablete puteti controla in totalitate o casa destul de mare iar pretul pentru instalarea lor este de doar 5.000$ insa poate ajunge si pana la 60.000$ daca aveti nevoie de sisteme de supraveghere video, de exemplu. Sincer sa fiu pretul mi se pare mai mult decat accesibil pentru cei cu bani avand in vedere ca vorbim despre un sistem foarte simplu de folosit. Desigur ca nu oricine poate cumpara o asemenea casa insa e interesant sa vedem ca dezvoltatorii imobiliari incep sa implementeze tablete iPad in proiectele caselor.

1 COMENTARIU