MacDefender infecteaza si exploateaza Mac OS X prin Safari

Desi numele sugereaza cu totul altceva, MacDefender este un virus care infecteaza si exploateaza Mac OS X daca este descarcat si rulat in sistemul de operare a celor de la Apple. Compania producatoare de software antivirus Intego a anuntat astazi ca un virus cu numele MacDefender umbla pe internet si poate foarte usor infecta orice Mac. Virusul este descarcat automat prin browserul Safari profitand de anumite setari nemodificate insa virusul trebuie rulat de catre utilizator pentru a avea efect.

When a user clicks a link after performing a search on a search engine such as Google, this takes them to a web site whose page contains JavaScript that automatically downloads a file,” Intego said. “In this case, the file downloaded is a compressed ZIP archive, which, if a specific option in a web browser is checked (Open ‘safe’ files after downloading in Safari, for example), will open.

Problema acestui virus sta in nume deoarece este identic precum cel al unui software pentru geocaching facut de o companie serioasa. Problema e ca utilizatorii ar putea confunda aceste 2 aplicatii si si-ar putea infecta Mac-urile fara isi dea seama. Partea buna e ca desi browserul se descarca in Mac si are un nume inselator, el totusi nu functioneaza pana cand aplicatia este rulata de utilizator. Aveti mare grija ce descarcati de pe internet si ce rulati pentru a nu va treziti cu Mac-uri infectat fara sa va dati seama ce s-a intamplat.