Dev Team – progres important in dezvoltarea solutiilor de jailbreak pentru iPad 2 si iPhone 5

Acum 2 ore MuscleNerd a publicat pe Twitter o poza care ne da de inteles ca ar fi reusit sa exploateze bootrom-ul chip-ului A5 din iPad 2. El a publicat o poza cu o bucata de cod obtinuta dintr-un bootloader, presupunem ca e al iPad 2, in care ne prezinta cat umor au inginerii Apple cand scriu codurile pentru software. Se presupune ca e vorba despre bootloader-ul din iPad 2 pentru ca asta investigheaza MuscleNerd acum si daca ar fi fost vorba de un bootloader vechi informatia ar fi fost descoperita inca de anul trecut.

Saptamana trecuta am anuntat ca geohot isi va cumpara o tableta iPad 2 si va incerca sa exploateze acelasi bootrom al chip-ului A5 din iPad 2 insa se pare ca Dev Team i-a luat-o inainte. De ce este importanta descoperirea unui exploit pentru bootrom-ul din chip-ul A5? E importanta pentru ca acelasi bootrom va fi disponibil in iPhone 5 si iPod Touch 5G deci o exploatare a bootrom-ului va duce la descoperirea unei solutii permanente de jailbreak. Desigur ca deocamdata doar speculam ca MuscleNerd a vorbit despre chip-ul A5 insa confirmarea va veni in curand.

Desigur ca un asemenea exploit nu va fi lansat inainte de iPhone 5 sau iPod Touch 5G deci probabil il vom avea disponibil undeva prin toamna acestui an.

5 COMENTARII

  1. sa speram ca-l vedem mai devreme de toamna, ca nu prea imi convine sa stau asa mult cu ipad-u, fara sbsettings…