Prima Pagina Apple iMac EFI 1.6 Update aduce viteze de transfer pana la 6Gbps pentru...

iMac EFI 1.6 Update aduce viteze de transfer pana la 6Gbps pentru iMac 2011

Gratie tehnologiei Thunderbolt implementata in iMac 2011 si MacBook Pro 2011 putem face transfer de fisiere cu viteze de pana la 6 Gbps insa numai intre aceste 2 produse Apple. Tehnologia Thunderbolt a fost dezvoltata de Intel si implementata in premiera in produsele Apple si belive it or not, chiar functioneaza. S-a demonstrat ca fisierele pot fi transferate cu viteze maxime de 600MB/s, adica in jur de 4.8Gbps, indeajuns de rapid pentru a copia un film in format 1080p in doar cateva zeci de secunde.

Se pare ca software-ul din iMac-uri limita vitezele de transfer la doar 3 Gbps insa Apple a lansat EFI update 1.6 care scoate aceasta limita lansa, dubland practic viteza de transfer a iMac-urilor. Problema acum sta doar in discul de date din interiorul Mac-ului care ar putea fi incapabil de a atinge aceste viteze. Exista pe piata SSD-uri capabile de a transfera fisiere cu viteze apropiate de acea valoare insa sunt si destul de scumpe dar rapiditatea merita pretul, zic eu.

  • Tigris Regalis

    Tehnologia a fost la început dezvoltată de Intel (partea de PCI Express), iar apoi finalizată împreună cu Apple, care a contribuit cu protocolul DisplayPort și conectorul MiniDisplayPort, precum și cu propunerea de a se trece de pe fibră optică pe fir de cupru pentru a se permite și alimentarea cu curent a dispozitivelor atașate. Pentru contribuția sa se bănuiește că a primit Apple exclusivitate la lansarea inițială a tehnologiei Thunderbolt.