Prima Pagina Apple Steve Jobs – unul dintre eroii ingineriei moderne

Steve Jobs – unul dintre eroii ingineriei moderne

5

Se pare ca lumea nu mai inceteaza sa il omagieze pe Steve Jobs, omul care a reusit sa ridice Apple din “ghearele falimentului” si sa o transforme intr-una dintre cele mai profitabile companii din lume. General Electric, o mare companie din Marea Britanie, a trimis oameni prin universitatile Regatului si au facut interviuri peste 900 de studenti ai facultatilor politehnice intrebandu-i care sunt, dupa parerea lor, eroii ingineriei moderne. Spre surprinderea multora Steve Jobs s-a clasat pe locul 3 in topul raspunsurilor, inaintea inventatorului Nikola Tesla sau a lui Bill Gates.

Our research shows that iconic figures – both historic and modern – continue to inspire a new generation of engineers. We continue to see the impact of these icons all around us today; and our research shows that we have a proud tradition of pioneers and innovators in this country, which should be celebrated. “With the very significant environmental, energy and healthcare challenges we face today and will face in the future, it is critical that we continue to inspire young people into engineering and science, nurturing future generations of Brunels, Newtons and Edisons.

Inaintea lui Steve Jobs s-au clasat : Isambard Kingdom Brunel si James Dyson care se pare ca sunt cei mai mari eroi ai ingieriei moderne in opinia studentilor englezi. Primul a fost un arhitect britanic, care a construit prima retea de cale ferata din Marea Britanie insa a contribuit si la dezvoltarea infrastructurii de drumuri si cai ferate a Regatului. Cel de-al doilea este un inginer care a inventat primul aspirator fara saculet si din punctul meu de vedere reprezinta o alegere destul de ciudata.

Alte mari personalitati precum Isaac Newton, Albert Einstein, Charles Rolls si Henry Royce sau Thomas Edison s-au clasat in urma lui Steve Jobs sau Bill Gates insa in top 10 mari ingineri. Ce parere aveti, merita Steve Jobs sau Bill Gates clasati inaintea unor personalitati precum cele listate mai sus? Eu as spune ca nu..