Steve Jobs – unul dintre eroii ingineriei moderne

Se pare ca lumea nu mai inceteaza sa il omagieze pe Steve Jobs, omul care a reusit sa ridice Apple din “ghearele falimentului” si sa o transforme intr-una dintre cele mai profitabile companii din lume. General Electric, o mare companie din Marea Britanie, a trimis oameni prin universitatile Regatului si au facut interviuri peste 900 de studenti ai facultatilor politehnice intrebandu-i care sunt, dupa parerea lor, eroii ingineriei moderne. Spre surprinderea multora Steve Jobs s-a clasat pe locul 3 in topul raspunsurilor, inaintea inventatorului Nikola Tesla sau a lui Bill Gates.

Our research shows that iconic figures – both historic and modern – continue to inspire a new generation of engineers. We continue to see the impact of these icons all around us today; and our research shows that we have a proud tradition of pioneers and innovators in this country, which should be celebrated. “With the very significant environmental, energy and healthcare challenges we face today and will face in the future, it is critical that we continue to inspire young people into engineering and science, nurturing future generations of Brunels, Newtons and Edisons.

Inaintea lui Steve Jobs s-au clasat : Isambard Kingdom Brunel si James Dyson care se pare ca sunt cei mai mari eroi ai ingieriei moderne in opinia studentilor englezi. Primul a fost un arhitect britanic, care a construit prima retea de cale ferata din Marea Britanie insa a contribuit si la dezvoltarea infrastructurii de drumuri si cai ferate a Regatului. Cel de-al doilea este un inginer care a inventat primul aspirator fara saculet si din punctul meu de vedere reprezinta o alegere destul de ciudata.

Alte mari personalitati precum Isaac Newton, Albert Einstein, Charles Rolls si Henry Royce sau Thomas Edison s-au clasat in urma lui Steve Jobs sau Bill Gates insa in top 10 mari ingineri. Ce parere aveti, merita Steve Jobs sau Bill Gates clasati inaintea unor personalitati precum cele listate mai sus? Eu as spune ca nu..

5 COMENTARII

  1. il iubim pe steve jobs pt ca ne-a permis si ne permite sa ne jucam cu niste gageturi exceptionale din totate punctele de vedere insa sa il lui inaintea lui Albert Einstein asta chiar este o aberatie…desi el si bill gates practic au daruit lumi tehnologia de care nu putem sa ne lipsim in zilele noastre

  2. Din cate stiu eu(poate ma insel), Jobs nici nu e nici pe departe inginer. Eu personal il recunosc ca pe un mare agent de vanzari si vizionar si nu ii atribui niciun fel de credit in domeniul stiintei.

  3. Nu cred ca se mai pune problema ca cineva sa ramana in istorie precum personalitatile enumerate de tine (Isaac Newton, Albert Einstein, Charles Rolls si Henry Royce,etc) pentru ca asa cum bine stii lumea este intr-un continuu progres tehnologic pe absolut toate planurile.Intotdeauna va exista cineva care va imbunatatii ceva ce cineva a descoperit sau a inventat.Dar baza cunostintelor noastre din ziua de astazi le apartine lor.Ei au dat startul prin studiile si descoperirile lor.
    Pe principiul primul venit primul servit..putem spune ca primul care a descoperit despre el ai tot citit si uite asa tu ai descoperit si altele. (cu rima) :)))
    Cel putin 50% din munca ta este defapt munca lor si a altor personalitati ce au contribuit sau contribuie la acest amplu proces de progres tehnologic.

    multumesc

  4. Dyson face un fel de Mac-uri ale aspiratoarelor si ventilatoarelor .

    Nu stiu daca exista in Romania insa un aspirator dyson sau un multiplicator de aer , sunt ca design si functionalitate , jos palaria .

    http://www.dyson.com/homepage.asp , veti gasi acolo niste produse revolutionare . E drept ca si preturile sunt pe masura .

  5. Am cumparat un aspirator si un ventilator Dyson pentru acasa, dupa ce am folosit la o toaleta publica in Baltimore un uscator de maini care era de fapt un cerc in care iti puneai mana si pornea un jet de aer de “nicaieri” fara nici o parte in miscare.
    Mi s-a parut foarte cool tehnologia si inca imi depasese intelegerea mea… 🙂
    Scumpe, dar imi plac lucrurile unice si de calitate.