Termenii si conditiile de utilizare a iTunes – ce acceptam noi cand folosim iTunes

iTunes Logo

Sunt extrem de sigur ca foarte putini dintre voi citesc atent termenii si conditiile de utilizare a iTunes inainte de a folosi aplicatia. Spun ca sunt singur pentru ca eu nu o fac si 99% dintre utilizatori procedeaza la fel. Termenii si conditiile pentru utilizarea iTunes au 56 de pagini si nimeni nu  are rabdare sa citeasca tot ce scrie acolo chiar daca unele lucruri poate nu v-ar conveni. Cei de la CNN au ales cateva fragmente foarte importante care denota cate poate sa faca Apple cu “puterea” pe care o are asupra utilizatorilor.

Products may be downloaded only once and cannot be replaced if lost for any reason. Once a Product is downloaded, it is your responsibility not to lose, destroy, or damage it, and Apple shall not be liable to you if you do so.

Practic orice continut digital descarcat de noi intra in grija noastra, Apple nefiind responsabila pentru eventuala pierdere a datelor. Daca utilizatorul pierde tot ce a cumparat atunci problema nu e a companiei Apple ci a utilizatorului care nu a avut grija sa isi salveze datele.

You agree that the Service, including but not limited to Products, graphics, user interface, audio clips, video clips [and] editorial content … contains proprietary information and material that is owned by Apple and/or its licensors, and is protected by applicable intellectual property and other laws, including but not limited to copyright.

Va faceti griji despre pierderea datelor? Ei bine nu va temeti pentru ca daca vorbim despre continut digital atunci noi practic nu il detinem ci il folosim in baza unei licente. Fie ca vorbim despre un film, o melodie sau o carte, noi folosim acel produs in baza unei licente pe care am cumparat-o de la Apple. Compania nu vinde produsul in sine ci licenta de folosire.

Desigur ca acestea sunt doar cateva exemple din lunga lista de termeni si conditii a companiei si daca stam sa cautam prin cele 56 de pagini atunci cu siguranta vom descoperi mult mai multe probleme cu modul in care ne trateaza compania.