Vrei un Mac? Mai bine cumpara un PC si mergi in vacanta cu diferenta de bani!

Apple si Microsoft au avut intotdeauna campanii prin care incercau sa convinga clientii ca produsul celeilalte companii nu merita nici pe departe banii ceruti. In cea mai recenta campanie publicitara desfasurata de companie aceasta incearca sa isi convinga clientii ca in loc sa cumpere un Mac mai bine cumpara un PC si cu diferenta de bani merg intr-o excusrie. Microsoft a facut un tabel in care compara orice model al MacBook Air/MacBook Pro si iMac, cu laptop/PC-uri aproximativ echivalente. Microsoft pune intotdeauna accent pe diferenta de pret dintre produse si trebuie sa recunoastem diferenta este foarte mare.

Problema in comparatiile celor de la Microsoft sta in faptul ca ei nu iau in calcul anumite aspecte ale hardware-ului, adica  un Core 2 Duo sau un Intel i5/i7 functioneaza mult mai bine decat un Intel Atom, un Athlon II sau un procesor Intel Pentium. Sa mai vorbim de faptul ca un SSD de la Apple e mai rapid decat un HDD normal cu care vine echipat orice laptop normal? Pentru Microsoft conteaza diferenta de bani dar nu si experienta utilizarii acelui produs.

Problema e simpla, daca ai bani si te intereseaza exprienta utilizarii atunci Mac-ul sau un PC puternic echivalent e alegerea ta insa daca nu ai bani atunci o recomandare de la Microsoft te va scuti de o cheltuiala mare dar nu te gandi ca vei avea o exprienta de utilizare prea placuta.

43 COMENTARII

  1. Vrei Black.S.O.D ( Windows 8) !?? Simplu !! I-ati un PC ;)!!! si sa nu sara acum astia cu pc-ul ca si Mac-ul se blochează k nu Ma interesează ! Nu am avut probleme cu kernel-ul si nici nu o sa am ;)!!!

  2. buna, in tema subiectului as putea spune ca sunt utilizator de windows si linux de peste 10 ani, de vreo 6 luni am personal un imac, nu as mai trece pe windows, inca folosesc windows la servici si situatii asemnatoare, dar parerea mea este ca intradevar sunt scumpe produsele apple dar isi merita toti banii.

  3. E vorba de mult mai multe lucruri decat ce scrie in tabelul respectiv….e vorba de calitatea finisajelor, de ecran, de baterie, etc. E ca la masinile premium, de fapt. Daca ai bani o iei, daca nu, iei una coreana cu exact aceleasi dotari….asta nu inseamna insa ca e si acelasi lucru.
    Ca si fapt divers eu sunt in cautarea unui notebook. Am constatat cu stupoare ca macbook-ul pro de 17 este de fapt CEA MAI IEFTINA varianta la dotarile hardware pe care le are. Ma refer in special la procesor si ecran cu rezolutie foarte mare. Singurul cu care se poate compara este Alienware care intr-adevar are o placa grafica usor mai buna (usor) dar care este mult mai scump la hardware similar….In schimb este de 3 ori mai gros, cu 1.5 kg mai greu, si bateria tine vreo ora….deci depinde foarte mult ce vrei.

  4. Astia de la Microsoft sunt enervanti cu prastiile lor, numai nervi mi-am facut toata viata… Acum pot spune ca stau mai linistit si doar cu un imac, daca vreau jocuri pt aia exista PS3.Daca vreau ieftin da iau un sistem din asta ieftin PC.

    Zaone are dreptate!

  5. trebuie sa recunoastem. E mult mai avantajos un laptop cu windows decat un laptop de la apple din toate punctele de vedere. chiar daca imi place iPhoneul asta nu m-ar convinge niciodata sa renunt la un windows pc.

  6. @Vlad: am un laptop dell alienware M17x cu procesor i7, a costat cam 1500 de euro, acumulatorul tine 3 ore cu wifi pornit, partea proasta la el – este cam greu are 5 kg

  7. Mda ce sa zic,si eu am alienware m11x r2 cu procesor i7 8 giga de rami 256 ssd placa video nvidia gt335,etc etc,bateria tine intre 6 si 8 ore,nu este nici foarte greu nu este nici foarte gros,are un design original….Ce pot spune despre el,am dat 1000$ pe el de pe ebay,ma pot juca orice joc al momentului,merge negresit pt un netbook de 11”.
    Pe aici toti numai unul si unul cum va alegeti voi mac,pentru ce imi iau air mac asta???ca e subtire si nu il pot folosii decat pentru internet,nu??Tare da,dau o caruta de bani ca are finisaje frumoase…
    Eu daca imi iau uin laptop nu imi iau ca e frumos pe post de bibelou,ci pentru ce poate,alt destept mai sus el si-l cumpara si daca vrea sa se joace isi ia ps3,pai tocmai aia este prietene,ca un laptop performant inglobeaza mai multe deviceuri,nu vreau sa am o caruta de echipamente,vreau sa am unul care sa le inlocuiasca pe celelalte….

  8. @Vlad: incearca un asus G73JW si vei constata ca esti la jumatate de pret fata de cel de la mac 17 inch cu dotari superioare 😉

  9. Hai sa iti spun eu adevarul despre produsele pe care le tot zeifici. In afara faptului ca folosesc componente invechite din punct de vedere tehnologic pentru sistemele de calcul pe care le vand unor utilizatori ca tine care ar cumpara orice este diferit de trenduri si ca au un marketing foarte bun, cei de la Apple nu fac nimic special in domeniul computerelor. Eu momentan lucrez pe un Mac Pro, din ala de 160 de milioane nu orice jucarie, si sincer iti spun ca lucreaza la fel ca un sistem PC cu aceeasi configuratie hardware si Windows 7 instalat, ca pana la urma sunt o apa si un pamant, aceleasi componente doar ca tu crezi ca cele vandute la supra-pret sunt mai bune. La fel da si OSx erori, la fel da si Windows. Ca sa nu mai spun de faptul ca dupa parerea mea sistemul de operare de la Windows este mult mai ergonomic decat cel de la Apple. Singura diferenta este ca produsele de la Apple ma refer la carcase, monitoare etc, sunt de 1000 de ori mai frumoase decat orice Pc. Dar pana la urma daca iti place atat de mult designul si ai un ochi format te duci si iti faci o carcasa foarte misto la orice producator din Romania care are o masina de taiat cu laser in metale.

    Scris pe un Mac Pro de la Apple 😉

  10. Se pare ca nu am fost prea clar…..eu ma refer la procesoul i7 Sandy Bridge la 2,3 Ghz cu 8Mb cache, care nu se compara cu cel de 2 Ghz tot Sandy Bridge, cel mai ieftin de altfel, care il regasim la kilogram peste tot la “marii’ producatori de PC. Intamplator eu chiar folosesc procesorul la randari cu toate cele 8 nuclee, la maxim…deci e un caz special. Nu baga nimeni inafara de Alienware procu asta, chiar am cautat.
    Acum sa rectific niste afirmatii: Laptopul de 17 de la Alienware nu e de 3 ori mai gros, e ‘doar’ de 2 ori mai gros, nu e cu 1,5 kg mai greu ci fix cu 2 kg, iar la autonomia bateriei e discutabil pt ca oricum as folosi si windows si, in caz ca nu stiati, maretul sistem win7 nu este capabil sa recunoasca si deci nici sa foloseasca placa grafica integrata intel. In conseciinta pe windows bateria tine tot in jur de 3 ore, folosind placa AMD care papa mult….Repet, e vorba de ce anume ai nevoie de la un notebook….

  11. @vasile: Dacă ai ști să lucrezi la calculator, ai observa diferența unui Mac față de PC, nu ți-ar mai da Mac-ul “erori” (care probabil nu sunt erori, ci cine știe ce mesaje) și ai aprecia faptul că un Mac te scutește de costurile, de timpul și de nervii pe care îi investești în softul suplimentar de securitate, întreținere și administrare necesar oricărui PC. Poate ar trebui să-ți refaci examenul de “competențe digitale” de la bac …!

  12. Tabelul făcut de MS este pentru naivi (probabil așa își consideră MS clienții), cifrele din tabel nu spun nimic despre performanțele și capabilitățile sistemului, practic se compară mere ce pere. Apoi Windows are cerințe de sistem mult mai mari și consumă mai multe resurse decât Mac OS X. În preț nu sunt incluse costurile – de timp, bani și nervi – cu achiziția, cu instalarea, cu actualizarea zilnică sau săptămânală, cu întreținerea softului de securitate, de reparare și de administrare a Windows-ului, necesar pe PC, iar acest soft consumă la rândul lui resurse suplimentare și face trafic suplimentar pe net … în fine, poți pleca în vacanță cu fictiva diferență de preț, dar ți-o strici cu noul PC care te va face să regreți că nu ți-ai luat totuși un Mac.

    Cea mai mare prostie, să ai strânși banii de un Mac și să-i irosești pe un PC de doi bani și pe distracții de scurtă durată – ca Păcală care s-a dus să vândă doi boi și la final n-a rămas decât cu o sacoșă! Halal recomandare de la MS!

  13. @Tigris Regalis/ Eu stiu sa folosesc un computer poate de cateva ori mai bine ca tine. Spre deosebire de tine eu stiu ca un computer nu te face mai bun, stiu diferenta dintre eroare si mesaj, mai bine decat o cunosti tu pe cea dintre prostie si naivitate, eu nu am atacat pe cineva asa cum ai facut tu, asta spune multe despre tine. Macul nu ma scuteste de niciun cost suplimentar mai ales ca Apple nu respecta protocoalele de numire a pathului de fisiere pe retele in care sunt conectate si computere cu Windows. Macul se umple de atatea fisiere care nu iti sunt necesare ca si un sistem Windows, de aceea o sa gasesti si pentru Mac programe gen utility daca nu le-ai vazut sa stii ca nu este vina ta, asa sunt toti Iasskisseri nu numai tu. Cat despre examenul de competente digitale de la bac, la mine se numeste facultate nu liceu ca la tine. Multa bafta! poate Steve o sa te premieze, si o sa faci parte din primul Ipad, ca in southpark.

  14. @Tigris Regalis / Inca ceva ca era sa uit. Imi poti explica de ce pe Mac majoritatea programelor nu au toate scurtaturile din Windows? Sau imi poti explica de ce Open este Cmd + O si nu enter cum este logic/normal sau cum vrei tu sa ii mai zici? Sau imi poti spune cum de un monitor cu acelasi ecran/matrice/etc, marca Dell este cu 20 si ceva de milioane mai ieftin decat unul Apple? Sau de ce profesionistii nu folosesc monitoare Apple care au ecan Glossy pentru ca se reflecta toata lumina in ele, si te fura la culori? sau nu le folosesc ca sunt niste dobitoci? Tu ce crezi? Imi poti explica si mie ce este cu managementul stupid al ferestrelor din OSx? Sau imi poti spune de ce la tine nu sunt erori? Folosesti cumva computerul sa lucrezi pe el sau doar te dai pe net, si ai in semnatura Mac owner?

  15. Io zic sa nu va mai certati aiurea…fiecare sistem are plusurile si minusurile sale. Cel mai mare minus la mac este din puctul meu de vedere lipsa suportului pt Directx, fapt care face ca multe programe profesionale de grafica 3d (3ds max, cinema4d etc) sa nu poate fi portate in mac OSX. Mi se pare aiurea sa te lauzi cu un sitem de operare optimizat pt prelucrare grafica si sa ramai totusi tributar unui OpenGL care e depasit de vreo 4 ani incoace…..In fine, o fi leopard cel mai evoluat SO din lume, dar la unele chestii (eu zic de bun simt) e foarte deficitar.

  16. @Vlad / Este cel mai evoluat sistem de operare din lume pentru ca asa i-au zis ei, nu au argumente reale pentru a afirma asta, daca eu iti zic ca aseara am facut cel mai mare rahat din lume dar nu iti aduc niste argumente reale, doar niste date stranse de mine, nu este bine sa ma crezi.

  17. degeaba va certati, cel mai bun sistem de operare din lume este acela de care ai nevoie in ceea ce faci.
    n-am sa ma cert nici cu tigris … ptr el cel mai bun e macos, ii respect opinia, dar ptr ce am eu nevoie, windows 7 e cel mai bun

  18. daca windows e asa de nesuferit cum afirma unii traumatizati (tigris e unul din ei) de ce oare o fi asa de raspandit si folosit?!
    mai sunt totusi, oameni cu bun simt care concluzioneaza, logic, ca pretul pt un mac vs windows e astronomic, iar performanta si flexibilitatea win 7 e peste mac os.

  19. Ce inseamna un OS mai bun decat altul? Ce inseamna un calculator mai bun decat altul? Cred ca cei care sustin ca osx e muuuult superior win nu fac altceva decat browsing, socializare & stuff. Photoshop e tot aia indiferent de os, ilustrator, idem, coding, la fel. Daca lucrezi cu el, un calculator, fie el pc sau mac e aceesi cutie, mai mult sau mai putin searbada, ascunsa, sau nu sub birou. Un ciocan sau un fierastrau. Nimic mai mult. Usurinta in utilizare!? Hai sa fim seriosi, 95 % din useri de abia deschid messul si browserul, greu tare sa dai un click pe un buton. Securitate? Din nou bullshit. Exista solutii gratuite, simple si nu-ti trebuie masterat pentru asta. Doar sa nu fi bou. Toate discutiile astea sunt stupide. doar pentru ca e al meu nu inseamna ca e mai bun ca al lui. Doar ca-mi place MIE mai mult. Doar o chestie de gust, obisnuinta, si, din pacate in unele cazuri, de fudulie si vanitate.

    PS posesor de iPad, si manator de Mac de vreo 10 anisori

  20. Eu mi-am luat un MacBook, cel mai ieftin laptop de la Apple, doar ca sa vad cum e OSX. In casa mai am un Acer, nu stiu exact ce model, dar cu hardware mai performant. Ce pot spune e ca am dat aproape dublu pe Mac fata de Acer ca sa am in plus un produs care exceleaza doar prin faptul ca atrage priviri, si cam atat. Cum ziceau si cei de mai sus, nici OSX nu e “fail-proof”, are si el problemele sale. Ce-i drept, OSX te atrage, ai o placere sa umblii prin soft, sa navighezi pe pagini, etc. Dar ce poti face cu Macu poti face si cu Acer, si pe bani mai putini.

  21. @vasile: S-o luăm pe rând:

    Când afirmi că n-ai atacat pe nimeni, uiți că tocmai tu ai insinuat din capul locului că cineva ar “zeifica” produse și că le-ar cumpăra numai în funcție de design și marketing. Asta dovedește cât de superficial cunoști și judeci utilizatorii de Mac și calculatoarele produse de Apple. În fapt, oricine se apleacă mai cu atenție asupra unui Mac, ajunge să îl aprecieze și nu mai dorește să revină la Windows – ce legătură are experiența personală în lucrul cu un Mac cu design-ul exterior sau cu marketing-ul? 😛

    Calea fișierelor pe un Mac urmează convenția Unix, atât la nivel local, cât și în rețea, pe un server sau pe internet. Pe Windows, la nivel local se folosește un sistem pentru descrierea căilor, pe rețea fiecare aplicație este liberă să folosească unul sau altele din sistemele de descriere a căii (Windows sau Unix), iar pentru internet se folosesc adresele după convenția Unix (ca la Mac). Brambureală tipică de Microsoft.

    Macul nu se umple de fișiere care nu sunt necesare, singurele fișiere care se adaugă ulterior instalării sistemului de operare sunt fișierele de configurare, când se instalează aplicații sau servicii noi, precum și documentele utilizatorilor. Toate au locul lor precis, nu sunt răspândite brambura prin sistem și fișierele de configurare sunt de mărime minusculă. La Windows există, pe lângă registrul imens și greoi, tot felul de setări, backup-uri ș.a. fișiere inutile care aglomerează sistemul și fac necesară utilizarea de soft specializat pentru a face curățenie și a optimiza brambureala creată de Windows.

    Utilitarele existente pe Mac sunt pentru a face lucruri noi și utile, nu pentru a depana sistemul de operare. Singurul utilitar de întreținere din Mac OS X este Disk Utility, care repară hard-disk-ul (dacă este cazul) și care creează și modifică imagini de disc (volume virtuale).

    În ceea ce privește “scurtăturile din Windows”, nu știu la ce te referi? La alias-uri (care sunt echivalentul unui shortcut, ăla cu săgețica de pe Windows), sau la combinații de taste pentru comenzi? Ambele există pe Mac.

    Pe Mac, comenzile se face prin combinații cu tasta Command (Cmd) – simplu – iar comanda pentru deschidere de fișiere este întotdeauna Cmd-O, în toate aplicațiile, de la Finder (unde se văd fișierele, echivalentul lui Windows Explorer) la Microsoft Word. Așa, utilizatorul trebuie să rețină o singură comandă pentru această operațiune. În Windows este, ca de obicei, o mare brambureală, în Word și în alte câteva aplicații fișierele se deschid cu Ctrl-O, în alte aplicații se deschid cu alte comenzi – de ex. în Windows Explorer se deschid cu Enter, ceea ce nu este logic, pentru că Enter înseamnă “a introduce” și singurul lucru pe care îl poți introduce din tastatură într-un fișier de la care vezi doar denumirea sub iconiță este – logic – denumirea; de aceea, în Finder se folosește Enter pentru redenumirea unui fișier.

    Despre prețurile monitoarelor Dell presupun că este vechea problemă cu “Dell is hell”, ăștia folosesc componente cât mai ieftine ca să-i bată pe toți la preț și utilizatorii care-și cumpără Dell ajung să le ureze de bine. Apple folosește cea mai nouă tehnologie de monitoare cu LED-uri și rezoluție înaltă, normal să coste mai mult.

    Într-adevăr ecranele glossy sunt de mare efect atunci când nu ai nevoie de precizie în editarea culorilor, pentru că luciul face să pară mai vii culorile de pe ecran, însă pentru astfel de utilizări poți folosi ecranele anti-reflexie (eu din ăsta am pe MacBook Pro).

    Despre “managementul stupid al ferestrelor” nu-ți pot spune nimic, pentru că nu înțeleg la ce te referi.

    În rest, într-adevăr nu am erori în utilizare, n-am avut niciun kernel panic (am văzut însă la altcineva care-și adăugase niște memorii RAM care aveau probleme și problema a dispărut după ce a înlocuit modulele de memorie cu altele nestricate) și nici mesaje criptice ca în Windows. Nu știu ce erori întâlnești tu.

    Iar în semnătură nu am Mac owner (măcar eu aș fi avut cu ce să mă laud, în timp ce tu, dacă pui în semnătură Windows owner, te râd și curcile) și folosesc calculatorul zilnic pentru a lucra cu el, atât din birou, cât și pe drum sau în alte locații, în mod intensiv. Pentru net folosesc de regulă iPhone, mi-e mult mai la îndemână așa – nu faci și tu la fel?

  22. @Vlad: LOL@DirectX – ăla este setul de drivere / API-uri pentru Windows, de ce ar avea un Mac drivere de Windows?! Iar pe Mac există destule programe profesionale de grafică, de la Photoshop la AutoCAD la Aperture sau Final Cut Pro.

    Ultima versiune de OpenGL (ver. 4.1) este de la sfârșitul lunii iulie 2010, n-are nici măcar un an – pe ce te bazezi când spui că este cu 4 ani în urmă? Apoi OpenGL este predominant în mediile profesioniste, DirectX este doar pentru joculețe. Dacă ți se pare că DirectX ar putea ajunge la nasul lui OpenGL, lecturează te rog:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_OpenGL_and_Direct3D

    Iar pe lângă asta, pe Mac ai și suport pentru OpenCL, astfel încât motorul grafic poate fi pus la muncă pentru a ajuta procesorul central în operațiuni non-grafice, ceea ce accelerează simțitor tot sistemul, nu numai când este rulat soft cu grafică intensivă.

    Grand Central Dispatch distribuie automat thread-urile aplicațiilor pe toate core-urile existente pe Mac, astfel încât este utilizat la maxim fiecare core, ceea ce iarăși accelerează tot sistemul.

    Astea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Mac OS X este cel mai avansat sistem de operare din lume.

  23. @Gabi: Probabil vrei să spui nu că Windows 7 este cel mai bun pentru tine, ci că îți este suficient – este o diferență aici! 😉

  24. @Glm: Windows este mai răspândit pentru că vine preinstalat pe majoritatea PC-urilor OEM sau no-name, deci este băgat pe gâtul utilizatorilor, pe de o parte, și pentru că este ușor de piratat, pe de altă parte. Ceea ce nu înseamnă că a fost ales de cineva pentru că este mai bun, ci pentru că este mai la îndemână.

    Mi-e mai la îndemână merdeneaua din colț decât – de ex. – caviarul cu șampanie din restaurantul de 5 stele, ceea ce nu înseamnă că merdeneaua va fi vreodată considerată delicatesa supremă! 😉

  25. @Adrian: Când vorbești despre faptul că unii nu fac decât browsing și socializare pe calculator, cred că te referi la tine. Alții mai și lucrează și nu au chef să fie deranjați la lucru (sau la joacă, după caz) cu mesaje cum că trebuie scanat sistemul, sau că așteaptă niște update-uri, sau că trebuie repornit sistemul, sau că trebuie actualizat scanner-ul de viruși, sau că Windows are nu știu ce problemă sau – de două ori LOL! – ți se cere să confirmi că ești de acord să ruleze programul pe care tocmai l-ai pornit. MS nu înțelege că utilizatorii au alte lucruri mai importante de făcut în viață decât să se tot ocupe de sistemul de operare.

  26. @bkn: Dacă tu nu faci mai nimic cu calculatorul, nu înseamnă că el nu poate mai mult. Dacă ai un Ferrari, poți să-l ții de bibelou în garaj, “ca să atragă priviri” din partea oaspeților, sau poți să faci cu el ture de circuit – depinde doar de tine. La final tot patru roți are, cu care te deplasează dintr-un loc în altul, însă pentru unii contează și cum se deplasează; rafinamentul este în detalii, sau, cum spune o vorbă din popor “nu știe țăranul ce-i șofranul”. Dacă-ți studiezi Mac-ul mai atent, vei descoperi că poți face lucruri fascinante cu el – și mult mai simplu și facil, fără distrageri enervante de atenție din partea sistemului de operare.

  27. @ch3c: Acum că am răspuns la toți, ești mulțumit sau doar încerci să te dai bine pe lângă unul-altul care să te mângâie pe căpșor pentru că-l susții?

  28. @ Tigris – Prietene….daca te oboseai macar sa citesti ce am scris inainte sa te ataci si sa sari la gat (in modul tau caracteristic…si destul de gratuit) ai fi inteles ca ma refeream la programele de grafica 3D, pe care el folosesc eu, si nu la cele 2D. Ghici ce…? DirectX nu e doar pt joculete….este pentru tot ce poate folosi GPU pentru accelerare hardware in viewport (daca tot e sa fim docti si sa ne umplem reciproc de temeni tehnici, poate ai auzit de arhitectura CUDA si ce face ea cu DirectX-ul asta nasol de care zici tu…in fine….nu stau acum sa intru in detalii.
    Consluzia este ca eu ma refeream al modelare 3D si nu la frectia aia de Photoshop pe care o preaslaviti toti si face pentru 3 filtre si un blur fisiere de 20Gb (foarte optimizat program, nu am ce zice..:) )Ma refeream la lucrul cu milioane de poligoane, in timp real, in 4 vederi axonometrice diferite, lucru care poate fi foarte usor ajutat de placa video (care culmea-are suport directx11 in ea!!!! stupoare, nu?) dar in realitate este complet irosit.
    Astept cu interes acum o lectie de 3dsMax si cum foloseste el resursele sitemului de la tine…:) sunt sigur ca esti mai mult decat in masura sa o dai, ca de altfel orice, de la antropologia primilor hominizi pana la fractali sau accelerare de particule in vid….Trebuie doar sa intrebam…:)

  29. Si oooo da….stimate academician…cu infinit respect iti reamintesc un mic acord gramatical (cred ca de clasa a V-a) ….Nu ai raspuns ‘la toti’..eventual ai raspuns TUTUROR. Asta asa, ca fapt divers :)))

  30. potoliti-va! ca acum se starneste cu inca 100 de postari, ca-l mananca rau tastatura si vanitatea lui ‘telectuala nu are limite. va raspunde “la toti” in amanunt, ne va improsca cu eruditia sa deosebita, cultivata din greu pe guagal si uichipedia…
    lasati narcisistul in pace sa-si oglindeasca circumvolutiunile in partea lipsa a marului.
    aduceti pantofii lui S. Jobs sa-i lustruiasca…

    dedic lui tigris ragaila

  31. :))) Mda…e mai grele cand e mai multi din astia de stie cu cuvintele…care este! Te ieclipseaza domne, nu alta 😀
    Gata…promit 🙂

  32. @Vlad: Este târziu și ești off-topic, evident că reclama din articol nu ți se adresează ție (poate lui @glm?), am înțeles cu toții că ești un mare meșter în grafică 3D (și un corectac gramaticist), sincer (sincer!) te felicit (pentru competențele în grafica 3D) și îți urez noapte bună! 😉

  33. tigris eu cred ca nu exista nici in cultura extraterestra un sistem de operare mai performant ca mac os,defapt atunci cand astia de la apple au construit acest sistem te-au intrebat si pe tine,iar contributia ta a dus la acest minunat,extraordinar de mirific sistem de operare,sa ne traiesti o mie de ani tigris,sincer fara tine acest forum si implicit viata noastra ar fi fost lipsita de sens,long life:*

  34. Baieti, eu zic sa facem o lupta pe un teren de paintball. Ar fi mai productiv 🙂 Eu sunt pentru Mac sh. Un Mac de anul trecut ajunge la preturi frumusele. Intradevar, pretul unui Mac nou intradevar mi se pare prohibitiv, insa isi merita mare parte din banii aia prin calitatea superioara a finisarii si OS-ul care e superior in orice aspect Windows-ului.
    Eram un Windows user impatimit insa pe mine cel putin marul m-a muscat!

  35. @Tigris Regalis / Remarca cu platesti niste componente vechi si over rated este corecta si o mentin, am recunoscut ca produsele Apple au un design extraordinar, care fac si modul de utilizare mai placut, desi acesta nu este mai placut decat pe Windows, cel putin in opinia mea, eu sunt un utilizator de Pc cat si Mac, si sincer la aceeasi configuratie hardware raman intotdeauna la Pc. Daca as avea multi bani de dat, mi-as dori ca pe biroul de acasa sa am un Imac, recunosc asta, dar din punctul de vedere al componentelor computerele Apple nu exceleaza cu nimic.

    Nu folosesc Iphone pentru net pentru ca nu am nevoie de un telefon atat de destept, am un Ipod shuffle 4th gen. si recunosc ca in partea asta a tehnicii Apple da clasa altor producatori, cat si la telefoane. Nu minimizez aportul Apple in dezvoltarea acestor ramuri, dar la computere nu sunt atat de misto pe cat se vrea a se crede.

    Calea fisierelor de pe retea nu respecta protocolul in cazul OSx 10.6.7 separatorul de retea este “:” si nu este o brambureala a celor de la Microsoft.

    Nu am timp sa detaliez acum, dar o sa revin cu detalii si despre restul.