Vrei un Mac? Mai bine cumpara un PC si mergi in vacanta cu diferenta de bani!

43

Apple si Microsoft au avut intotdeauna campanii prin care incercau sa convinga clientii ca produsul celeilalte companii nu merita nici pe departe banii ceruti. In cea mai recenta campanie publicitara desfasurata de companie aceasta incearca sa isi convinga clientii ca in loc sa cumpere un Mac mai bine cumpara un PC si cu diferenta de bani merg intr-o excusrie. Microsoft a facut un tabel in care compara orice model al MacBook Air/MacBook Pro si iMac, cu laptop/PC-uri aproximativ echivalente. Microsoft pune intotdeauna accent pe diferenta de pret dintre produse si trebuie sa recunoastem diferenta este foarte mare.

Problema in comparatiile celor de la Microsoft sta in faptul ca ei nu iau in calcul anumite aspecte ale hardware-ului, adica  un Core 2 Duo sau un Intel i5/i7 functioneaza mult mai bine decat un Intel Atom, un Athlon II sau un procesor Intel Pentium. Sa mai vorbim de faptul ca un SSD de la Apple e mai rapid decat un HDD normal cu care vine echipat orice laptop normal? Pentru Microsoft conteaza diferenta de bani dar nu si experienta utilizarii acelui produs.

Problema e simpla, daca ai bani si te intereseaza exprienta utilizarii atunci Mac-ul sau un PC puternic echivalent e alegerea ta insa daca nu ai bani atunci o recomandare de la Microsoft te va scuti de o cheltuiala mare dar nu te gandi ca vei avea o exprienta de utilizare prea placuta.