100 de milioane de terminale Android vandute pana astazi, Google da 5000 tablete gratis

In cadrul conferintei I/O din acesta seara Google a prezentat cifre absolut impresionante in legatura cu numarul de terminale Android vandute pana acum. Conform lor peste 100 de milioane de dispozitive cu Android OS au fost vandute pana astazi, putin mai mult de jumatate din totalul terminalelor iOS vandute de catre Apple. Zilnic Google activeaza peste 400.000 de terminale cu Android OS, cu 100.000 mai mult decat Apple. Cifrele arata ca Google cu al sau Android intrece Apple si al sau iOS insa in realitate “comparam mere cu pere” pentru ca exista peste 310 terminale Android la operatori din peste 120 de tari fata de … hmm doar 3 terminale iOS?

Android OS intotdeauna va avea o cota de piata mai mare decat iOS deoarece exista pe smartphone-uri high-end, pe smartphone-uri mid/low-end si pe tablete de toate felurile. Android OS e un fel de Windows insa important e ca Google vinde mult dar Apple aduna 50% din profilul industriei producatorilor de telefoane mobile.

Si ca sa vedeti cat de bine o duce Google, compania a oferit gratuit 5000 de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 tuturor celor prezenti in sala in timpul conferintei I/O.