Samsung copiaza mufa cablului de incarcare a iDevice-urilor

Mai aveati dubii ca Apple da Samsung in judecata fara nici un motiv pertinent? Poate imaginea de mai sus va schimba parerea deoarece acolo avem noul cablu de incarcare pentru tableta Samsung Galaxy Tab 10.1. Nu cred ca trebuie sa va explic, cat de bine seamana cablul de incarcare al iDevice-urilor cu acesta pentru Samsung Galaxy Tab. Multa lume a luat apararea celor de la Samsung atunci cand Apple i-a acuzat de copierea design-ului iDevice-urilor insa de aceasta data nu vad nici un motiv bun pentru a scuza ce au facut ei.

Imaginea de mai sus a fost publicata pe Twitter de o persoana care a primit o tableta de la Samsung si a fost uimita sa vada un cablu Apple pentru un produs Samsung. Din atatea standarde disponibile pentru incarcare/sincronizare, Samsung a ales cablul de 30 de pini care arata identic, cu cel folosit de Apple la iDevice-uri. Nu cred ca imaginea e falsa si sunt sigur ca la o simpla cautare pe Google mai gasim si alte imagini cu acelasi cablul de incarcare. So, ce parere aveti acum de Samsung?

44 COMENTARII

  1. Samsung face bine, in sensul ca si asa sunt deja muuult prea multe modele de conectori pe piata. Eu cel putin, de-a lungul anului am fost ingreunat de tot felul de formate proprietare (cum erau intr-o vreme cardurile de memorie de la Sony, pentru care gaseam mai rar reader universal). Asa ca nu m-ar interesa cine de la cine copiaza, dar o reducere a numarului de conectori in lumea asta e de bun augur.

  2. Samsung a folosit acest tip de mufe si mai demult la telefoane, mai inguste sau mai late, tipul acesta de mufe au fost folosite si de altii

  3. O explicatie simpla: sunt f multe modele de holdere cu incarcare la care tre sa pui tu cablu si adaptor ptr device( in general facute ptr ipod/iphone/ipad). Pui cablu de samsung si gata holderul. In general, din cate am remarcat, numarul de accesorii ptr produsele Samsung e mic fata de cel Ptr idevice-uri.

  4. Imitatorii asiatici și-au demonstrat încă o dată lipsa de imaginație și comportamentul obsesiv și penibil de a imita tot ce are succes. Jalnic!

  5. Inainte de ipad am avut tab si am observat ca semana cu mufa iphone.am fost tentat sa incerc daca merge dar imi era frica sa nu prajesc ceva.oricum tabul a fost un esec.nu se gasesc jocuri si aplicatii precum la ipad plus ca bateria tine de 3-4 ori mai putin.e un fake.toata firma samsung e fake

  6. Cat de mult ma amuza argumentele unor copii intunecati la minte :)) mai ales tigris regalis care tot timul are ceva de obiectat

  7. Pentru toti cei fara ochelari de cal era clar ca Samsung copiaza foarte mult produsele Apple.
    Pana si prezentarea SGS-ului de pe site-ul lor seamana cu prezentarea iPhone-ului, sunt mult prea multe similitudini.

  8. Sunt absolut de acord ca e una din marile prostii facute de Samsung… Pentru ce sa copii o mufa USB, care nici macar nu e compatibila cu iDevice-urile, in timp ce sunt o multime de alternative? Inventivitatea i-a ridicat pe cei de la Apple! Iar Samsung merge dupa Microsoft, care a crezut ca, daca inchide codul-sursa al WP7, o sa-l faca mai atragator, asemeni iOS-ului, si, uitati-va, au avut parte de un fail anticipat! Rusine, Samsung, ii stimez pentru design-ul unor TV si pentru ecarnul SAMOLED+, insa nu gasesc vreo explicatie pentru copiatul cu vreo 98% identic cu cel al mufei de la Apple…

  9. De prea multi ani Samsung si alte firme incearca sa copieze produsele Apple, asa ca nu stiu de ce mai mira pe cineva ca au copiat pana si mufa de alimentare….Motto`ul cu care pot sa se mandreasca aceste firme este “AM COPIAT SI ASTA” si exemple sunt zeci.

  10. Pai este un model absolut logic pentru o mufa de tableta sau device mobil.Vrei sa reiventeze roata ,sa faca o mufa triunghiulara ? doar ca seamana cu mufa de iphone

  11. nu stiu daca merge sa spui ca au copiat mufa sau mai stiu yo ce la un cablu … ar fi prea de tot … e ca si cum ai spune ca mercedes/bmw au copiat roata pt ca au facuto tot rotunda si ar fi trebuit sa inventeze ei alta forma :))

  12. Ceea ce nimeni nu indrazneste sa spuna este ca a face comert, cu orice, nu inseamna sa participi la un concurs de originalitate, ci sa faci bani! Si Samsung, ca si Apple, ii face! So, nu sunt originali pentru ca nu vor, mu pentru ca nu pot. Moralitatea? Who cares?

  13. @Sorin, @sorin, @Cosmin Razvan: Mufa de 30 de pini se cheamă Dock connector și a fost dezvoltată de Apple pe baza standardului USB, inițial pentru conectarea iPod-urilor la calculator și a perifericelor la iPod.

    Dacă au mai fost telefoane cu Dock connector, înseamnă că fie au licențiat tehnologia de la Apple, fie au copiat-o cu nerușinare.

    Samsung ar fi putut folosi o mufă USB (tip A sau B) sau ar fi putut dezvolta propria mufă pe baza standardului USB, deci nu este neapărat “logic” să imite pe alții, doar penibil (și evtl. ilegal, dacă nu i-au plătit licența lui Apple).

    @val: Banii nu justifică orice! M-am săturat de argumentul ăsta de suburbani care se închină banului și ar face orice pentru bani – mai există și reguli în lumea asta, nu numai alergatul, fără scrupule și fără altă finalitate, după bani. Trebuie să scăpăm de mentalitatea asta a celor care “fac centura”!

  14. asta cu copiatul mufei e tare rau… eu as mai adauga faptul ca au copiat modul cum dai cu degetul in ecran. ba chiar si butoanele de volum, ca sa nu mai vb de mufa de la casti, rusine samsung!!… am sa arunc lcd-ul cu numele vostru pe el din casa ca sigur l-ati copiat de undeva…

  15. @tigris regalis: acum vreo 8 ani am avut un telefon Nec cu clapeta si folosea acelasi design la conector ptr incarcare si sincronizarea cu pc-ul.

  16. Asta e problema de mentalitate, si ce daca au facut x, y sau z. Well in tarile civilizate diverse actiuni sunt pedepsite, la noi se trec cu vederea.

  17. @Gabi: Da, se prea poate, dock connector-ul Apple a apărut în 2001, cu iPod-ul, se poate să mai fi fost folosit și de alții de-a lungul anilor (probabil cu licență de la Apple), însă la Galaxy Tab este vorba clar de dorința asiaticilor de a imita leader-ul, deci Samsung și nu Nec se acoperă de PENIBIL.

    @John: Nu ștecherul, ci dock connector-ul cu 30 de pini pe care îl copiază Samsung.

  18. Ideea e ca nu e copiat de Samsung, titlul e putin misleading. E un standard facut de altii si adoptat (si) de Samsung. Citez: “Chaired by David McLauchlan from Microsoft, the standard was developed with the input or support of over fifty consumer electronics companies worldwide. [1] It is designed as an alternative to the iPod interface which was used exclusively by Apple Inc.[2]”

  19. @Constantin Barbu: Super, felicitări că ai găsit articolul din care reiese explicit cum MS și alții au copiat conectorul de iPod (Apple Dock connector de care vorbeam mai sus) în 2010 (după 9 ani de la apariția conectorului dezvoltat de Apple), cu intenția explicită de a înlocui conectorul de iPod (așa cum și Galaxy Tab speră să “înlocuiască” iPad)! Este folosit la Dell Streak, Samsung Galaxy Tab și Advent Vega (?).

    Deci și-au dat mâna “copiatoarele din Redmond” cu imitatorii asiatici pentru ca să copieze împreună conectorul de iPod – jalnic!

  20. @Constantin Barbu: Super, felicitări că ai găsit articolul inaintea lui @tigris, l-ai pus intr-o mare dificultate, dar a dres-o pana la urma folosind una din expresiile lui favorite: “copiatoarele din Redmond”…

  21. Stiam ca android`ul este o copie f. proasta dupa Apple, dar cand am vazut ca si accoriile sunt asa imi vine sa`mi bag **** in ei de koreeni si sistemul lor de operare si in market`ul lor :))
    PLAGIATORI !