Samsung anunta primele ecrane cu rezolutie 2500×1600, vom avea Retina Display pe iPad 3?

Samsung a anuntat oficial in aceasta seara ca la SID Display Week 2011 International Symposium de saptamana viitoare va prezenta primele ecrane pentru tablete ce vor avea rezolutii de 2500×1600. Aceste noi ecrane de 10.1 inch vor avea 300 dpi si vor fi produse printr-o tehnologie brevetata de samsung si numita Pentile care reduce consumul de energie cu pana la 40%. Noile ecrane se inscriu perfect in standardele celor de la Apple in ceea ce priveste Retina Display si e posibil ca toate zvonurile privind implementarea acestei tehnologii in iPad 3 sa se adevereasca anul viitor.

The prototype demonstration marks the first time this resolution has been available for the tablet market in the popular 10.1-inch format, rivaling the highest resolution smartphone displays now on the market. Samsung expects to have commercial availability of this technology for tablet applications later this year.

Desi oricine si-ar dori sa vada Retina Display in iPad 3, exista totusi anumite impedimente in ceea ce priveste adoptarea acestei noi tehnologii pentru tablete. In primul rand vorbim despre ecrane de 10.1 inch si nu de 9.7 cat are iPad, dar trebuie luata in calcul si rezolutia care este mai mare decat cea necesara pentru Retina Display pe iPad 3, adica 2048×1536. Eu unul sunt de parere ca daca Samsung poate produce ecrane mai mari la rezolutii mai mari decat cele necesare pentru Apple atunci in mod sigur poate produce altceva mai mic. Sanse ca Retina Display sa vina in iPad 3 sunt, acum ramane de vazut daca Apple va decice ca e necesar.