Viitoarele modele de iPhone ar putea \”vorbi\”

Apple inregistreaza brevete “pe banda rulanta” si cel mai nou dintre ele descrie o metoda prin care terminalul nostru ar putea vorbi dar numai in functie de anumite statusuri presetate de Apple. Terminalul ne-ar putea anunta printr-un mesaj vocal cand bateria este incarcata sau cand bateria este aproape de descarcare. Desigur ca acest avertisment ar putea fi activat atunci cand terminalul se conecteaza la o retea 3G/4G, atunci cand nu mai avem indeajuns de mult spatiu disponibil ori atunci cand avem un apel ratat. Toate aceste avertizari vor fi implementate de Apple in iOS si exista sansa ca noi sa putem modifica modul in care ele sunt rostite, adica vom putea alege tipul de voce care le recita.

A method for providing a voice audio output signal to a user of an electronic device, comprising: determining that a current status of an electronic device exceeds a threshold; retrieving a voice audio output signal to output; adjusting a playback attribute of the audio output signal in response to determining; and outputting the adjusted voice audio output signal.

Apple intentioneaza sa implementeze si un sistem de gesturi care ne-ar permite sa vedem anumite informatii despre terminalul nostru. Spre exemplu am putea afla informatii detaliate despre procentajul bateriei ori despre reteaua Wi-Fi la care suntem conectati plus multe alte informatii utile pentru orice posesori de iDevice. Si pe sfarsit va anunt ca Apple are in plan si implementarea unor anumiti senzori tactili in iDevices care ne vor oferi feedback atunci cand apasam pe taste. Despre tehnologia aceasta chiar nu stiu ce sa spun insa ma indoiesc, ca o vom vedea implementata.

6 COMENTARII

  1. aiurea… ar trebui sa faca ceva cu adevarat revolutionar(nu tampenia cu vorbitul) ca sa isi recupereze clientii care probabil intru un numar mar vor migra pe android(sgs2)

  2. Fac si eu pe carcotasul: “Apple inregistreaza brevete “pe banda rulanda””. Bine ca nu a iesit rulada sau altele asemeni… 🙂