Prima Pagina Apple iPhone 4 si iPad castiga premiul Display of the Year

iPhone 4 si iPad castiga premiul Display of the Year

Display of the Year sau ecranului anului este un premiu acordat anual de catre The Society for Information Display. Anul acesta a fost randul terminalului iPhone 4 si al tabletei iPad sa castige acest premiu multumita tehnologiei IPS folosita in iPad si a Retina Display din iPhone 4. Tehnologia IPS(In-Plane Switching) folosita atat in iPad cat si iPhone 4 ofera ecranului un unghi de vizibilitate mai mare, dar si un nivel de luminozitate sport fata de alte terminale. Retina Display a stabilit noi standarde in ceea ce priveste calitatea imaginii si a consumului de energie si producatorii de ecrane deja incearca sa il depaseasca, ca si performante cu noile produse.

Utilizing Mobile IPS (in-plane switching) technology, the iPhone 4 Retina display achieves a viewing angle superior to conventional mobile LCDs, providing an enhanced viewing experience for the end user in virtually any application. The display features a host of technical advancements: customized LTPS TFT backplane with organic passivation and optimized pixel design; user-customizable, auto-adjustable brightness using ambient light sensing; advanced IPS compensation polarizer technology for high contrast (800:1) and color consistency regardless of viewing direction; 8-bit color depth; an ultra-thin, tiny-footprint driver IC; and patent-pending mechanical integration.

The iPad display provides a superior viewing experience with a minimized gamma shift over viewing angles, enabling designers to create innovative apps that further enhance the viewing experience. The iPad’s fully customized design leverages the existing amorphous silicon thin-film transistor (a-Si TFT) infrastructure in an innovative, ultra-thin product with the unique LCD and an innovative power-management system that achieves maximum power efficiency – 10 hours of battery life for WiFi web surfing and 9 hours for 3G web surfing.

iPhone 4 are un ecran intr-adevar remarcabil si nici iPad 2 nu e prea departe desi e nevoie de un numar mai mare de pixeli per inch, din punctul meu de vedere. Iata ca munca depusa de cei de la Apple este laudata din nou si sunt sigur ca pe viitor iDevice-urile vor mai castiga alte premii de acest gen.

 • Cum Doamne ? Galaxy s 2 cu al sau ecran nu câștiga nimic ?!!! Nz Nz Nz !!

 • claudiu91

  pe naiba… imi vine greu sa cred:))

 • razvanrazy

  La cat de mare este si ce rezolutie mica are, nu are cum sa castige. Bv Apple.

 • Bogdan

  Bai razvane trebuie sa fii batut in cap sa afirmi asa ceva …. pixeli la o asemenea diferenta ii vezi dak stai ca prostu cu ochii aproape de ecran……doamne ce oameni inchisi la minte fanboyii astia :O

 • Tigris Regalis

  @Domnul Avocat: +1

  Deci s-a lămurit acum problema veșnicelor comparații între ecranele Retina și Super AMOLED, între Retina și LCD, etc. Indiferent de ce denumiri mai inventează producătorii lor, celelalte ecrane de pe piață nu se ridică încă la nivelul ecranului Retina – le urăm asiaticilor succes la inovare, poate au mai mult succes la anu’!

 • “iPad 2 nu e prea departe desi e nevoie de un numar mai mare de pixeli per inch”
  In 2020 ce o sa mai facem ? cu ce rezolutie o sa mai lucram ? daca deja incepem sa punem rezolutii uriase pe niste ecrane de maxim 10″.

 • Ai iPad? Cum se vad iconitele?

 • Bogdan

  Bai tigris regalis get a life man….

 • @Bogdan : Ce ai cu omu ?:)! Ai citit articolul ;)!! E clar ca iPhone 4 retina display e cel mai bun :)!

 • Bogdan

  :)) ai simtul umorului dezvoltat domnule avocat 😀

 • glm

  he, he, he… de-abia aparu sgs2 cu al sau splendid ecran si vreti sa fie nr 1 of the year?!…
  pai nici o luna nu are.
  dar se vor gasi trepanati care sar in sus si trag concluzii: “Deci s-a lămurit acum problema veșnicelor comparații între ecranele Retina și Super AMOLED, între Retina și LCD”
  peste 1 an, cand toata lumea va folosi amoled-uri, inclusiv apple, vor zice: “apple a reinventat apa de la robinet”…

 • Bogdan

  In sfarsit un om care nu e intunecat la minte si blocat pe ideea de apple cum ca ei ar fi reinventat roata …

 • botii

  bou boot nu castigi nica boot caca maka acu e moka moka:)))