Prima Pagina Camera Video: RecognizeMe – primul sistem biometric de recunoastere faciala pentru iPhone

Video: RecognizeMe – primul sistem biometric de recunoastere faciala pentru iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3dUCSvcffU[/youtube]

RecognizeMe este un nou sistem biometric de recunoastere faciala pentru iPhone iar in clipul de mai sus avem o scurta prezentare a modului in care functioneaza. Ati vazut sigur prin filme sisteme de securitate de acest gen care verifica trasaturile fetei unei persoane si pe baza lor ofera acces intr-o incapere, casa, etc. Acelasi principiu este aplicat si aici doar ca acum vorbim despre accesul in iPhone si nu accesul intr-o casa. Sistemul din RecognizeMe apare ca o optiune atunci cand setati un passcode pentru iOS si permite deblocarea terminalului prin recunoasterea caracteristicilor fetei voastre. Recunoasterea se face folosind camera frontala a dispozitivului care va scaneaza fata si o verifica in baza de date din telefon unde sunt disponibile o serie de poze  cu voi.

Daca terminalul face recunoasterea atunci el se deblocheaza, daca nu va recunoaste atunci ramane blocat. Totul functioneaza in baza pozelor predefinite din terminal astfel ca nici o alta persoana nu va putea debloca terminalul folosind RecognizeMe. Sistemul are si setari pentru rigurozitatea verificarii caracteristicilor faciale si in functie de setarea de acolo se verifica anumite componente ale fetei voastre. Sistemul e interesant dar deocamdata nu il puteti instala in terminalul vostru. RecognizeMe va fi disponibil ca si tweak in Cydia in viitorul apropiat.

 • Gogolak

  Ideea e de efect, dar e usor de pacalit cu o poza 🙂

 • Dan B.

  Cre ca va costa de il vedem crackuit cumva

 • Alex

  Un soft ca asta lui Base ii va da eroare! 🙂 Si nu de orice fel ci cu “ecran albastru”. Oricum ideea este buna…doar ca vrei sa folosesti terminalul noaptea si o sa zici: “Stai putin sa aprind lumina ca sa pot sa imi deschid telefonul.” Un fel de TURN on THE light TO unlock! 🙂 Am dreptate? Un efort in plus si bani mai multi dati la curent…deci nu stiu cat de utila va fi.
  Numai bine!

 • Cezar

  Suuuuuuper tare…………!!!!!!!!!!!!!! Cand va aparea ??????

 • Cezar

  Nu prea cred ca va fi pacalit asa usor!!!!!!!!!!!!

 • eqro

  O chestie mai mult de amuzament, hai sa fim seriosi cine are rabdare sa-si scaneze fata de N ori pe zi . :))))

 • Pingback: RecognizeMe disponibil la pret promotional in Cydia()