Apple lucreaza la ecrane care protejeaza intimitatea utilizatorului

4

Poate va vine greu sa credeti insa inginerii companiei Apple au descoperit o metoda prin care pot proteja intimitatea utilizatorilor care folosesc iDevice-uri. Cercetatorii din cadrul Apple incearca sa breveteze o tehnologie care permite implementearea in ecrane a unui “mod de intimitate” sau privacy mode care permite utilizatorului sa ascunda de ochii curiosilor tot ceea ce face el pe terminal. Aceasta tehnologie functioneaza prin redirectionarea luminii folosind oglinzi microscopice si material facut din cristale lichide iar rezultatul final este micsorarea unghiului de vedere a ecranului. Practic doar utilizatorul poate vedea ce face pe ecran insa restul lumii din jurul sau nu.

The new privacy option mode only allows those directly in front of the display to view its content. Anyone on the periphery would simply see a blank display. A number of professions may find this feature very appealing. The patent also vaguely points to this technology being used in association with a future pico-like projection system and/or 3D holographic display.

Tehnologii de genul acesta sunt disponibile in diverse folii puse in vanzare pe piata dar folosirea lor afecteaza serios caltiatea imaginii ecranului. Tehnologia celor de la Apple este in curs de brevetare insa nu cred ca o vom vedea in iDevice-urile noastre prea curand chiar daca in teorie este mai mult decat utila.