Prima Pagina aplicatii Video: Prezentare Opera Mini pentru iPhone/iPad si primele mele impresii

Video: Prezentare Opera Mini pentru iPhone/iPad si primele mele impresii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CD0IwRSpMSs[/youtube]

V-am spus aseara ca Opera a lansat o noua versiune a aplicatiei pentru iOS facand-o compatibila cu iPhone 4 si tableta iPad. A trecut doar 1 an de cand avem iPhone 4 insa iata ca Opera si-a adunat fortele si a reusit sa faca o versiune compatibila cu Retina Display. Opera Mini are un singur punct forte: sistemul pre-incarcare a paginilor care este foarte util pentru momentele in care nu avem la dispozitie o conexiune rapida. In restul timpului Opera Mini nu merita folosita pentru ca : nu afiseaza corect layout-ul site-urilor, incarca paginile mai greu decat Safari(daca setam conexiunea pe HTTP) si nu functioneaza corect cu versiunile mobile ale site-urilor. Practic browserul arata exact la fel, are implementat doar pinch to zoom si posibilitatea de a deschide paginile noi in background. Cred ca multi se asteptau la un altfel de browser insa Opera ramane o dezamagire.

Folosind Opera Mini in socket mode veti incarca paginile mai repede insa acestea vor fi afisate total diferit decat in Safari si din punctul meu de vedere nu merita bataia de cap. Din punctul meu de vedere cel mai mare dezavantaj al Opera Mini este modul in care afiseaza layout-ul site-urilor indiferent de modalitatea de navigare selectata.

Pretul initial:
Numele:
Opera Mini Web browser

Gratuit

Developer: Opera Software ASA
Universala
Categoria: Productivity


Descriere: Do you experience slow Internet browsing Get the fastest, most cost-efficient web-browsing experience for your iOS device today.

Keep Opera Mini handy on your iOS device, especially for those unavoidabl…


Dimensiunea aplicatiei este: 3.4 Mb


 

 • Are find, incarca mai rpd decat safari… Este bun!

 • Doar in modul socket care iti descarca o versiune mica a website-ului de pe serverele Opera. Daca nu ar arata groaznic ar fi ok dar asa, nu merita.

 • Foarte bine realizat clipul, ambalajul inca vinde, cat despre opera, doar speed dial ar fi ceva diferit… slab oricum.

 • Aurelius

  La mine se schimba mereu setarea de la http la socket. Imi lipseste si optiunea de a creste dimensiunea fonturilor. Altfel, e acelasi browser nasol, dar rapid – il folosesc doar knd sunt conectat prin EDGE si isi face treaba binisor

 • Mankid40

  Merge merge.

 • Aurelius

  mie imi place opera mini. folosesc programul doar cand sunt pe EDGE.
  insa la versiunea noua am descoperit 2 chestii care ma deranjeaza:
  1. nu imi salveaza setarea HTTP – trece automat inapoi pe SOCKET si nu inteleg de ce
  2. nu mai exista optiunea de setare a marimii fontului

  in rest, ar fi OK – pacat ca nu stie sa redea clipuri youtube