Tableta iPad afecteaza vanzarile PC-urilor?

Ce nu a facut Mac-ul reuseste tableta iPad. Vanzarile de PC-uri au inregistrat, pentru prima oara intr-o perioada foarte lunga de timp, o scadere si cei de la business insider sunt de parere ca tableta iPad este motivul principal al acestei scaderi. In luna decembrie a anului 2010 vanzarile de PC-uri au stagnat urmand ca in Q1 2011 vanzarile sa inregistreze o crestere negativa. Sa fie oare tableta iPad motivul principal pentru care Microsoft pierde bani? Oare reuseste Apple sa le fure clientii celor de la Microsoft cu o tableta in locul unui calculator sau a unui laptop?

Microsoft’s consumer PC sales growth has pretty much never declined. Not even when Microsoft released Vista. Not even when the economy went in the toilet.

But suddenly, the growth of sales is about to go negative, says Citi analyst Walter Pritchard. Take a look at the chart below, and consider what changed in the last year.

Cei de la business insider asta sustin insa eu unul nu sunt prea convins ca tableta iPad este de vina. Este adevarat ca Apple a vandut mai multe tablete iPad 2 decat tablete iPad insa in prima parte a Q1 2011 vanzarile de tablete nu au fost chiar atat de grozave. Pe iPad nu poti face chiar orice si tableta are nevoie de un calculator pentru a incarca muzica sau instala anumite aplicatii deci probabil problema e altundeva. Partea proasta pentru Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, este ca unii actionari ii cer demisia si este posibil ca in viitorul apropiat sa vedem o schimbare importanta in conducerea Microsoft.