Video: Project iX aduce Linux pe iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pi5DVnX9sMk[/youtube]

Android pe iPhone? That’s so old, Linux este acum la moda si Project iX a fost conceput in ideea de a permite posesorilor de iDevices sa instaleze Linux pe propriile terminale. Proiectul este in functiune de ceva vreme iar in clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza Linux pe iPhone. Observati ca layout-ul este foarte asemanator cu iOS insa trebuie avut in vedere faptul ca vorbim despre un proiect care inca se afla la inceput de drum. Dezvoltatorul sau sustine ca in momentul de fata se descurca destul de greu cu portarea pentru ca nu exista documentatie pe care se poate baza pentru a imbunatati modul in care ruleaza sistemul deci va dura ceva timp pana cand vom avea Linux 100% functiona pe iPhone.

The biggest advancement with iX has been with the GUI. I’m still using Enlightenment with the infamous mobile friendly theme Illume featured in many OpenMoko distributions. A developer by the name of capitainigloo coded a home screen replacement for illume called elfe. He has several videos demonstrating it on youtube. If you’re interested you can find the code here. With that being said, he deserves all the credit. I simply cross compiled it for my phone.

Proiectul este vechi, dateaza inca de anul trecut dar progresul este greoi insa important este ca Linux ruleaza pe iPhone si vorbim chiar de iPhone 4. Mai multe detalii puteti citi aici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7w3grzo_ybM[/youtube]

5 COMENTARII

  1. Hmmm, Enlightenment știu că nu consumă chiar puține resurse, vom vedea cât de bine stă Linux cu bateria de iPhone … probabil va fi ceva de muncă la drivere, însă până le vor fi pus la punct probabil va apărea noul iPhone și o vor lua de la început cu codarea de drivere – sunt curios dacă vor reuși până la urmă.