Din cauza vanzarilor slabe producatorii de tablete reduc numarul unitatilor ce urmeaza sa fie produse

Anul acesta a aparut pe piata o “hoarda” de tablete cu sistem de operare Android, producatorii lor visand sa fure din cota de piata a companiei Apple. Din pacate iPad 2 a fost lansata si toti producatorii au revenit cu picioarele pe pamant vazand ca tabletele lor inregistreaza vanzari nesperat de slabe. Daca iPad 2 s-a vandut deja in cateva milioane de exemplare, unele tablete precum Motorola Xoom abia s-au vandut in cateva sute de mii de exemplare si se presupune ca producatorii lor au redus numarul de unitati ce urmeaza sa fie produse anul acesta iar reducerea este semnificativa.

Eee Pad Transformer, Motorola’s Xoom, BlackBerry Playbook si Samsung Galaxy Tab sunt cele mai bune exemple de tablete care trebuiau sa schimbe piata insa au ramas pe rafturile magazinelor adunand praf. Graficul de mai sus facut de cei de la J.P. Morgan ilustreaza numarul de tablete comandate pentru anul 2011 de producatori si reducerile pe care acestia le-ar fi facut fata de primul sfert al anului 2011. Apple ramane in continuare cu 38 de milioane de tablete iPad 2 ce ar urma sa fie livrate clientilor insa Acer, Asus, Dell, HP, Samsung, Motorola, RIM, sau Toshiba par sa fi redus semnificativ numarul de tablete ce urmeaza sa ajunga pe piata.

Pentru mine noile tablete au fost si raman o mare dezamagire deoarece in lipsa unei concurente active Apple va frana inovarea preferand sa implementeze functii noi mai putine in iPad insa indeajuns de multe incat sa isi mentina pozitia dominanta pe piata.

4 COMENTARII

  1. In afara de net ce faci cu alta marca de tableta?nu sunt aplicatii in android.crezi ca gasesti aplicatii hd precum in appstore?am avut eu samsung tab si se vedea groaznic.dupa ce ca nu gaseam aplicatii mai tinea si putin bateria.jocuri ce sa zic pauza totala plus ca la ipad am jailbreak.

  2. oricum, as vrea sa stiu @zaone cam ce faci tu cu tableta ta, ipad2 intr-o zi obisnuita.
    de curand, seful meu si-a luat una si in afara de mail si quickoffice pe care le-am configurat si cumparat + un program remote, nu-i vad mare utilitate.
    eu zic ca e adresata copiilor intre10 si 18 ani sa faca gaming, internet mess si… cam atat.

  3. incepe sa-mi faca din ce in ce mai mult cu ochiul o tableta… cred ca n-as folosi laptop-ul mai deloc, presupun ca e o placere sa stai intins in pat sau tolanit pe o canapea si sa tii tableta aia in orice pozitie vrei pentru niste browsing sau sa-ti verifici mail-ul sau seriale TV 😀

  4. Cu o tableta iPad tre sa PRODUCI! adica sa faci treaba cu ea. nu sa navighezi si sa verifici mailuri. Pe tableta poti face prezsentari, office, Productie de muzica, Administrare, o groaza! 🙂 Si ceva RELAX merge! 😉