Un chinez isi vinde un rinichi pentru o tableta iPad 2

12

Stire publicata pe Hotnews.ro si preluata de pe site-ul ziarului The Telegraph din Marea Britanie.

Un adolescent chinez si-a dorit cu disperare noul iPad 2, pentru care a fost dispus sa isi vanda un rinichi pentru suma de 2.200 de euro, relateaza Daily Telegraph.

Tanarul in varsta de 17 ani, identificat numai dupa numele mic – Zheng, i-a marturisit mamei sale ca si-a vandut rinichiul dupa ce a vazut un anunt in care se ofereau bani oricui dorea sa devina donator de organe.

“Am vrut sa imi cumpar iPad 2, dar nu aveam bani. Cand navigam pe internet am gasit un anunt postat de un agent care spunea ca poate plati 20.000 de yuani pentru a cumpara un rinichi”. In urma negocierilor, baiatul a calatorit in orasul nordic Chenzhou in provincia Hunan, unde rinichiul a fost recoltat la un spital local. Tanarul a fost externat dupa trei zile, primind 22.000 de yuani.

Tranzactionarea de organe pe internet este o practica destul de comuna in China, in ciuda incercarilor repetate ale autoritatilor de a-i pune capat.

Baiatul, care a suferit complicatii in urma operatiei, s-a intors acasa si nu a putut sa pastreze secretul fata de mama sa.

“Cand s-a intors, avea un laptop si un nou telefon de la Apple. Am vrut sa stiu de unde a facut rost de atatia bani si pana la urma a recunoscut ca si-a vandut un rinichi”, a spus mama lui.

Se pare ca in China disperarea este destul de mare din moment ce unii sunt dispusi sa recurga la asemenea gesturi pentru a cumpara o tableta iPad 2. Suma este extrem de mica avand in vedere ca vorbim despre un organ uman, dar totusi sa iti vinzi un rinichi pentru o tableta iPad 2 mi se pare un gest al unei minti nu prea sanatoase.