iPhone-ul nu emite mai multe radiatii decat un telefon Motorola

Nu stiu daca sunteti la curent cu stirile insa zilele trecute Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat un raport in spunea cat de periculoase sunt radiatiile emise de telefoanele noastre. Desigur ca s-a readus in discutie ideea ca radiatiile sunt cancerigene si ca ar trebui sa renuntam la telefoane si sa revenim la liniile fixe de telecomunicatii. Teoriile celor de la OMS au fost atacate pentru ca nu s-au facut noi studii in acest domeniu, unii specialisti spunand ca OMS a reluat pur si simplu concluziile unor studii mai vechi. Oricare ar fi situatia, putem sta linistiti deoarece terminalele iPhone intra in categoria medie in ceea ce priveste radiatiile emise.

iPhone 4 emite 1.17w/KG, iPhone 3GS emite 1.19w/KG si iPhone 3G emite doar 1.03 w/KG. Limita maxima de w/KG(wati pe kilogram) pe care un telefon o poate emite este de 1.6w/KG deci terminalele noastre se incadreaza mai mult decat bine in limitele normale. Totusi aceste masuratori nu sunt chiar atat de exacte deaorece ele depind de modul in care folosim telefoanele, adica valoarea SAR ar putea creste sau scade in functie de cum folosim telefonul. Chiar si in aceste conditii pentru a face cancer din cauza radiatiilor emise de un telefon e nevoie sa stai foarte mult timp cu el la ureche pe o perioada de cativa ani de zile, deci putem sta linistiti.

14 COMENTARII

  1. Iar iPhone 3GS emite 0.79 W/kg …Nu stiu de unde ai luat tu valorile alea, dar nu prea au nicio treaba…Ca sa fiu mai exact 0.26 W/kg (head) 0.79 W/kg (body)

  2. Voi vorbiti doar ca sa va aflati in treaba? http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Safer-Phone?query=iphone&provider_id=&brand=
    Oameni buni valorile voastre se refera doar la radiatiile emise in zona capului, ceea ce am prezentat eu e valoarea SAR oficiala trecuta si pe site-ul AT&T si reprezinta valoarea emisa pentru TOT CORPUL.
    Aveti aici : https://gullfoss2.fcc.gov/eas/GetApplicationAttachment.html?id=1291728 valorile oficial inregistrate de FCC SUA si vedeti ca 1.17 este valoarea ce mai mare inregistrata la benzile 1850 – 1910. Exista valori mai mici la diferite frecvente, aveti acolo toate datele. Daca stati si cautati pe Google veti gasi diverse numere. Modelul A1332 mentionat in documentul FCC corespunde pentru iPhone 4.

  3. Deci valorile astea sunt trecute pe gsmarena, care nu cred ca pune date ca sa se afle in treaba….Si valorile astea sunt la BODY dupa cum am si scris mai sus….head si body. Valoarea mare este al body, nu la cap.

  4. Normal ca sunt valorile maxime, eu vorbeam de cele normale. Evident ca daca ai o linie la semnal, dowloadezi ceva si vorbesti la tel in acelasi timp e mai mare valoarea, dar asta e o exceptie, nu regula…

  5. “OMS a reluat pur si simplu concluziile unor studii mai vechi”

    De fapt, noii cercetători de la OMS au pus concluzii NOI la aceleași studii VECHI – când s-au făcut studiile respective, cercetătorii de atunci ai OMS le-au interpretat și au concluzionat că nu există niciun risc, iar acum vin alți cercetători și interpretează aceleași studii, concluzionând că POATE exista un oarecare risc … și mai ales că aceste studii trebuie continuate pe termen lung!

    Adică, zic ei, se prea poate să existe totuși un risc, ia să ne mai aloce ONU niște bani pentru a face studii în următorii zeci de ani și să vedem care este adevărul, așa avem și noi de lucru până la pensie …

    Dacă erau studii noi cu alte concluzii, aș mai fi înțeles, dar așa, nu prea e în regulă ce se poate citi printre rânduri!

  6. Urmaresc valorile sar de cativa ani la telefoane.iphone 4 are peste 1 oricum.parca e 1,1…nu stiu exact.
    Idea e sa nu stam cu ele la ureche si sa povestim aiurea.scurt si la obiect.clar ca sms e mai indicat sau folosirea unei casti.
    Sunt multe chestii daunatoare:aerul cu noxe din oras,alimentele cu E-uri,tigarile,fast food-ul,alcoolul,etc.Daca ar trebui sa traim sanatos atunci……..ar fi multe foarte multe de schimbat si e chiar imposibil.trebuie sa murim de ceva ca daca mor sanatos o sa-mi para rau

  7. Am o intrebare poate sa- mi spuna cineva daca casca bluetooth radiaza? E mai bine sa folosesc tel aau o casca bluetooth aau carkit bluetooth?