Prima Pagina Android Taiwan le cere companiilor Apple si Google sa ofere banii inapoi clientrilor...

Taiwan le cere companiilor Apple si Google sa ofere banii inapoi clientrilor care cumpara aplicatii

Cineva trebuia sa o faca insa nu ma asteptam ca Taiwanul sa fie acea tara. Guvernul de la Taipei a cerut companiilor Apple si Google sa introduca un sistem prin care sa ofere banii inapoi clientilor nemultumiti de aplicatiile cumparate din App Store si Android Market. Guvernul din Taiwan cere companiilor sa ofere banii inapoi celor nemultumiti in maxim 7 zile si daca cele 2 companii nu se vor supune deciziei probabil vor fi amendate. Ideea de “money back guarantee” este veche si practicata la scara larga in SUA insa Apple refuza sa o ofere si in App Store unde foarte multe persoane ar putea cere banii inapoi din cauza calitatii slabe a aplicatiilor.

An official said the lack of a return and refund mechanism violated the Consumer Protection Act. In an example of the problem the city government is trying to prevent, Yeh cited a case of software bought on Apple Store on Thursday that did not work, but left the buyer without recourse.

Ma indoiesc, ca un guvern precum cel din Taiwan ar putea convinge Apple sa ia o asemenea masura insa daca guvernele altor tari europene ar face la fel atunci compania s-ar gandi serios sa isi schimbe atitudinea. Oferirea posibilitatii de a cere banii inapoi pe un produs cumparat este normala insa pentru aplicatii situatia este mult mai dificila. Producatorii de jocuri s-ar lasa greu convinsi sa dea banii inapoi dupa o saptamana persoanelor care le-au cumparat jocurile avand in vedere ca in acea perioada de timp se putea juca un joc pana la sfarsit iar persoana se putea satura de el. Initiativa este buna insa fara sustinerea unor state importante nu va avea succes.

 • nu 7 zile
  24 ore mi se pare cel mai ok!

 • jocuri ca jocuri, dar in 7 zile poti folosi si soft gps gratis

 • Nu sunt de acord. Din aceasta cauza exista marketing, ca sa iti vinzi produsul !

  + cand platesti ceva prin card, se percepe o taxa. Practic, ca dezvoltator platesti mai mult decat ai primit ca si-a luat unu teapa.

 • La aplicatii ar trebui redusa perioada la 24 ore sau chiar mai putin ca sa nu te folosesti din plin si apoi sa ceri banii inapoi.oricum majoritatea au varianta free iar apoi daca e ok o cumperi.

 • AlexMihail

  Am folosit aplicatii care pareau excelente(inclusiv in review) si am luat teapa. Trial sau free una din doua ar trebui sa aiba toate aplicatiile.

 • Safi

  Eu am cumpatat unele care chiar nu mergeau , vezi ” Costa del sol manual”

 • e si normal sa dea banii inapoi celor nemultumiti in descurs de cateva ore/zile. Si eu am cumparat aplicatii care nu mergeau asa cum erea descrierea lor

 • Dan B.

  Pai unele aplicatii sunt free pana la un anumit nivel al aplicatiei. Daca iti place aplicatia si vrei mai multe de la ea… PAC! iti apare un “Buy” cat capul tau de mare. nu? 🙂 asta e regula “surubului”