Video: AppStore afiseaza toate aplicatiile descarcate de noi vreodata, permite descaracarea celor indisponibile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=raZnEjbZp2c[/youtube]

WWDC abia s-a terminat insa in AppStore a aparut o noua categorie la tab-ul updates numita Purcahses. Aceasta categorie ne afiseaza toate aplicatiile descarcate vreodata de noi prin contul iTunes si ne permite sa le reinstalam printr-o simpla apasare a unui buton. Tot ce s-a descarcat de pe Apple ID-ul tau poate fi reinstalat indiferent de terminalul de pe care ai cumparat acea aplicatie. Partea interesanta este ca putem reinstala aplicatii pe care dezvoltatorii le-au scos din AppStore, deci vom putea folosi vechile aplicatii pe care nu le mai puteam lua de nicaieri.

 

Tot ce trebuie sa faceti pentru a accesa aceasta functie este sa deschideti iTunes, sa va logati cu Apple ID-ul vostru si sa navigati printre aplicatiile disponibile. Este posibil ca aplicatiile scoase din AppStore sa  nu mai poata fi instalate vreodata deci daca aveti una pe care o vedeti disponibila acolo ar fi bine sa o instalati cat mai puteti. Trebuie sa aveti iOS 4.3 cred pentru a vedea aceasta noua categorie.

16 COMENTARII

  1. Functia este utila …dar se pare ca au “uitat” butonul prin care putem sterge aplicatiile care au fost achizitionate si sterse din anumite motive ( eu am multe aplicatii descarcate si sincer as vrea sa pot si sterge unele din ele ).

  2. Se gaseste la sectiunea updates .cred ca trebuie sa ai us itunes store account .
    @zaone ..sunt curios daca prin optiunea asta merge “app share” adica am un prieten la care ii introduc contul meu de itunes si ii descarc applicatii achizitonate de mine pe bani ? Chestia asta ne-ar putea ajuta pe astia mai saraci ..cu duhul :p

  3. E misto chestia ca am niste aplicatii cumparate si reinstalasem Windows-ul (si iOS-ul) si le pierdusem, si acum le pot descarca fara sa le mai cumpar iar, ceea ce inainte nu se putea.

  4. @Darknwo ..Se putea si inainte ..trebuia sa stii ce applicatii ai descarcat ..cand ii dadeai purchase iti zicea ca ai achizitionat deja aplicatia si o descarca.

  5. Intr-adevar utila modificarea. Dar cred ca ar fi fost foarte utila posibilitatea structurarii listei cumva. Asta vine din partea unuia care a descarcat cca 2700 de aplicatii(imensa majoritate gratuite sau in diferite forme de ieftinire, asta ca sa nu mai fiu acuzat de etalare a bogatiei).
    In plus asta aduce si posibilitatea stergerii aplicatiilor din itunes unde au ajuns sa-mi ocupe cca 60 GB. Partea proasta e ca in itunes exista posibilitatea unei structurari pe categorii sau a cautarii pe cand aici alta varianta in afara de a da scroll intr-o lista cu mii de item-uri nu ai. Motivele tin de faptul ca unele aplicatii (in special cele de voiaj care dealtfel au si un volum foarte mare) le folosesti doar in anumite momente in rest nu ai nevoie de ele.

  6. Exact ce spuneam ca ar trebui sa apara , am gasit in varianta pentru iPad respectiv posibilitatea de sortare si cea de cautare. E o mare diferenta intre cum se prezinta aceasta functie intre iPhone si iPAD.
    In alta ordine de idei stie cineva vreun motiv pentru care sa nu putem sterge aplicatiile din itunes (calculator) eliberand astfel in cazul unora 🙂 o gramada de spatiu? In plus scapam si de treaba cu update-urile zilnice?