iCloud disponibil gratuit de la Apple din toamna acestui an

13

Dupa indelungi speculatii iata ca avem in sfarsit iCloud prezentat de catre Apple in cadrul oficial al WWDC 2011. In primul rand iCloud va fi gratuit pentru toti utilizatorii indiferent daca au un Mac sau un PC, iar spatiul disponibil va fi de doar 5 GB in versiunea gratuita. In iCloud vom putea sincroniza tot din iDevice-ul nostru in mod automat, adica vom putea sincroniza documentele din Pages, numbers, keynote plus melodii, contacte, carti, muzica, poze, clipuri video, setarile dispozitivului nostru, absolut tot din iDevice. Sincronizare se va face in mod automat zilnic astfel incat putem fi siguri ca totul din iDevice-ul nostru este sincronizat automat cu serverele iCloud.In iCloud vom putea vedea toate aplicatiile descarcate de noi prin contul Apple legat de iCloud, deci orice aplicatie descarcata pe orice iDevice sau Mac va putea fi vazuta acolo. Aceasta optiune va fi disponibila si pentru carti, filme sau muzica.

PhotoStream va fi lansat de catre Apple impreuna cu iCloud ia PhotoStream este in esenta un serviciu care afiseaza toate pozele salvate pe iDevice/calculatoarele noastre.  Prin iCloud vor putea fi sincronizate toate pozele facute de noi si indiferent daca suntem pe un iDevice, Mac sau PC, vom avea acces la Photo Stream si la toate pozele disponibile peste tot. Partea interesanta este ca pozele salvate in Photo Stream nu ocupa din acei 5 GB disponibili in contul nostru iCloud.Partea proasta este ca pozele nu sunt incarcate pe serverele Apple si in iDevice-urile noastre sunt stocate primele 1000 de poze facute insa dupa 30 de zile informatiile din Photo Stream se sterg automat.

In final avem iTunes Match care scaneaza intreaga noastra librarie iTunes si incarca contul iCloud cu orice melodie ripped cumparata anterior. Partea interesanta este ca Apple inlocuieste melodiile noastre cu unele DRM free si totul pentru numai 25$ anual. Indiferent cate melodii ripped avem, ele vor fi disponibile prin iTunes Match DRM Free multumita celor de la Apple.

Aplicatiile Mail, Calendar si Contacts vor fi compatibile cu iCloud si au fost complet rescrise pentru a functiona cu noul serviciu online al celor de la Apple. MobileMe a fost un esec din partea celor de la Apple dar se pare ca au invatat cu iCloud. MobileMe va fi inchis incepand cu data de 30 iunie 2012. Deocamdata functia de sincronizare a iTunes cu iCloud este disponibila numai in SUA.

iCloud va fi disponibil din toamna acestui an insa vom putea face sincronizarea iTunes cu iCloud incepand de astazi sau maine pentru cei care au iOS 4.3 instalat.