iCloud disponibil gratuit de la Apple din toamna acestui an

Dupa indelungi speculatii iata ca avem in sfarsit iCloud prezentat de catre Apple in cadrul oficial al WWDC 2011. In primul rand iCloud va fi gratuit pentru toti utilizatorii indiferent daca au un Mac sau un PC, iar spatiul disponibil va fi de doar 5 GB in versiunea gratuita. In iCloud vom putea sincroniza tot din iDevice-ul nostru in mod automat, adica vom putea sincroniza documentele din Pages, numbers, keynote plus melodii, contacte, carti, muzica, poze, clipuri video, setarile dispozitivului nostru, absolut tot din iDevice. Sincronizare se va face in mod automat zilnic astfel incat putem fi siguri ca totul din iDevice-ul nostru este sincronizat automat cu serverele iCloud.In iCloud vom putea vedea toate aplicatiile descarcate de noi prin contul Apple legat de iCloud, deci orice aplicatie descarcata pe orice iDevice sau Mac va putea fi vazuta acolo. Aceasta optiune va fi disponibila si pentru carti, filme sau muzica.

PhotoStream va fi lansat de catre Apple impreuna cu iCloud ia PhotoStream este in esenta un serviciu care afiseaza toate pozele salvate pe iDevice/calculatoarele noastre.  Prin iCloud vor putea fi sincronizate toate pozele facute de noi si indiferent daca suntem pe un iDevice, Mac sau PC, vom avea acces la Photo Stream si la toate pozele disponibile peste tot. Partea interesanta este ca pozele salvate in Photo Stream nu ocupa din acei 5 GB disponibili in contul nostru iCloud.Partea proasta este ca pozele nu sunt incarcate pe serverele Apple si in iDevice-urile noastre sunt stocate primele 1000 de poze facute insa dupa 30 de zile informatiile din Photo Stream se sterg automat.

In final avem iTunes Match care scaneaza intreaga noastra librarie iTunes si incarca contul iCloud cu orice melodie ripped cumparata anterior. Partea interesanta este ca Apple inlocuieste melodiile noastre cu unele DRM free si totul pentru numai 25$ anual. Indiferent cate melodii ripped avem, ele vor fi disponibile prin iTunes Match DRM Free multumita celor de la Apple.

Aplicatiile Mail, Calendar si Contacts vor fi compatibile cu iCloud si au fost complet rescrise pentru a functiona cu noul serviciu online al celor de la Apple. MobileMe a fost un esec din partea celor de la Apple dar se pare ca au invatat cu iCloud. MobileMe va fi inchis incepand cu data de 30 iunie 2012. Deocamdata functia de sincronizare a iTunes cu iCloud este disponibila numai in SUA.

iCloud va fi disponibil din toamna acestui an insa vom putea face sincronizarea iTunes cu iCloud incepand de astazi sau maine pentru cei care au iOS 4.3 instalat.

13 COMENTARII

  1. Misto… mi-au prelungit automat contul de MobileMe cu 1 an pe gratis.
    Interesant este ce o sa se intample cu acei 20Gb cu care venea MobileMe.
    iCloud ofera doar 5Gb si se pare ca nu exista optiune de a cumpara mai mult spatiu.
    Sper sa vina cu o solutie ca 5Gb sunt putini pentru ce am eu nevoie… pana in iunie 2012 nu imi fac probleme.

  2. @vali vezi primul comentariu.
    Mie mi l-au prelungit automat si gratis cu 1 an de zile, pana pe 30iunie 2012.
    Problema este ce o sa se intampla cu cei 20Gb de care beneficia contul MobileMe. Eu unul sunt dispus sa platesc ca sa am macar 10Gb in iCloud… 5 sunt prea putini.

  3. What’s happening to MobileMe?
    Effective June 6, 2011, if you had an active MobileMe account, your service has been automatically extended through June 30, 2012, at no additional charge. After this, the MobileMe service will no longer be available.
    Products Affected

    MobileMe

    What will happen to the content I have on MobileMe?
    Apple has announced a new service called iCloud which will be available this fall and free for iOS 5 and OS X Lion users. When you sign up for iCloud, you’ll be able to keep your me.com or mac.com email address and move your MobileMe mail, contacts, calendars, and bookmarks to the new service.

    When iCloud becomes available this fall, more details and instructions will be provided on how to make the move.
    Can I create a new MobileMe account?
    You can no longer create a new 60-day trial account or start a new subscription using a code contained in a MobileMe box. However, if you have a Family Pack subscription, you can still create new family member accounts.

    Can I upgrade to a Family Pack or purchase additional storage?
    Effective June 6, 2011, you can no longer upgrade your Individual account to a Family Pack or purchase additional storage for your MobileMe account.

    I purchased a MobileMe box and have not used the activation code inside. Can I get refund for it?
    Yes. If you have an unused activation code from a MobileMe box, you can submit a refund request.

    Cam nasol…

  4. Mi se pare arhisuficient, in conditiile in care in cei 5 GB, nu se numara pozele si aplicatiile, muzica si cartile cumparate. Mai ales pentru un cont free.

  5. Asta ca sa nu zic de iTunes Match, care pt 25 de USD anual, iti ia muzica piratata din computer, de calitati indoielnice, si ti-o transforma in 256 kbps AAC DRM-free, care e pe putin comparabila cu 320 kbps MP3, probabil chiar mai calitativa. Ma gandesc ca e o afacere buna si pentru casele de discuri, pentru ca acum iau macar o cota din muzica piratata. E un win-win-win situation, pentru utilizator-apple-casa de discuri. Eu personal, de-abia le astept pe toate. Singura chestie care imi displace, e faptul ca Lion nu vine pe DVD, asa ca va fi greu sa-l piratez 🙂

  6. Ce-a mai mare idiotenie este faptul ca pot instala iOS 5 ca developer dar nu pot folosi contul meu mobileMe,pot crea altul nou dar nu il pot folosi pe cel existent.FUCK THIS!

    “This mobileMe account has not been migrated to iCloud”