Dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS ar putea face widget-uri pentru Notifications Center

Notifications Center este noua interfata implementata de Apple in iOS 5 care ne permite sa vedem toate notificarile transmise de aplicatiile noastre intr-un format nou si util. Noul centrul de notificari afiseaza 2 widget-uri pentru 2 aplicatii native : Stocks si Weather. Acele 2 widget-uri afiseaza informatii in timp real despre piata bursiera americana si starea vremii pentru locatia in care ne aflam noi. In urma unor investigatii facute prin fisierele de sistem ale iOS 5 s-a descoperit ca dezvoltatorii de aplicatii ar putea avea posibilitatea de a face widget-uri chiar si pentru propriile aplicatii, widget-uri care desigur ca vor fi afisate in Notifications Center.

Am avut parte de zvonuri care indicau ca iOS 5 va aduce un nou sistem de widget-uri si iata ca despre cel din Notifications Center ar putea fi vorba. Practic dezvoltatorii ar putea face acest widget-uri si prin intermediul lor ar putea afisa informatii in timp real pentru aplicatii de stiri, aplicatii de mesagerie, etc. Chiar daca widget-urile nu pot fi afisate direct in Springboard cred ca exista foarte multe persoane care si-ar dori sa le aiba macar in Notifications Center insa totul depinde de Apple. Daca aplicatiile native sunt capabile de acest lucru atunci in mod sigur se vor putea face widget-uri de catre dezvoltatorii de aplicatii si tweakuri pentru Cydia.

UPDATE: Se pare ca pentru cei care au jailbreak va exista in curand o metoda de a instala widget-uri pentru aplicatii. Un nou proiect numit Hello World a luat fiinta astazi si scopul sau este de a facilita dezvoltarea de widget-uri pentru anumite aplicatii.