Prima Pagina iOS 5 Video: iOS 5 – cum sa adaugi caractere Emoji in mesaje si...

Video: iOS 5 – cum sa adaugi caractere Emoji in mesaje si cum sa faci prescurtari pentru expresii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=shgUAJZtjZc[/youtube]

iOS 5 aduce 2 functii despre care s-a discutat extrem de putin : posibilitatea de a seta prescurtari pentru expresii si posibilitatea de a adauga emoticoane in mesaje. Ambele optiuni apartin de setarile pentru tastatura si se configureaza in meniul Settings>General>Keyboard. Pentru a seta o prescurtare pentru expresii faceti scroll in jos in meniul Keyboard si veti gasi o categorie numita Shortcuts unde aveti deja o prescurtare predefinita dar si posibilitatea de a face altele. Am prezentat in clip modul in care puteti edita prescurtarea predefinita dar si modul in care puteti face alta. Optiunea este foarte utila mai ales pentru cei care au nevoie sa trimita un mesaj rapid.

Emoticoanele sau caracterele Emoji fac acum parte din iOS 5 multumita celor de la Apple care s-au gandit sa le adauge sub forma unei “limbi” disponibila in meniul de setare a limbii pentru tastatura. Tot din meniul Settings>General>Keyboard putem adauga o noua limba pentru tastatura noastra accesand optiunea Add New Keyboard si selectand de acolo Emoji. Pentru a folosi caracterele Emoji in mesaje si nu numai trebuie doar sa apasam butonul care reprezinta un glob si tastatura normala va fi schimbata cu caracterele Emoji. Anumite caractere Emoji vor fi transformate in caractere ASCII pe anumite telefoane si primitorii vor putea vedea tot un emoticon dar in format ASCII.

 • Alexandru

  Si in iOS 4.3.3 exista Emoticons:)

 • Emoji?

 • Alexandru

  da

 • Ciudat, nu vad optiunea emoji ca limba pentru tastatura.

 • Alexandru

  http://postimage.org/image/aoqd98k/
  http://postimage.org/image/b59qq6c/

  Sper ca nu se considera publicitate! De pe iphone 4 pozele dar le-am transferat pe messenger de asta au dimensiunea aia si claritatea aia!

 • Emoji-ul tau face parte din limba japoneza right?

 • Alexandru

  scrie la sectiunea tastaturi -> Emoji

  http://postimage.org/image/21j5k0sk/046ec17b/

 • Interesant, o lasam asa cum zici tu dar mie pe iPad nu imi apare absolut deloc, nu fac acum restore la iOS 4.3.3 doar ca sa demonstrez. Functia asta a fost prezentata de toata lumea pana acum.

 • icetkk

  Si eu am Emoji ca limba in iOS 4.3.3 si tot ca lui imi apare, doar ca eu am luat o aplicatie din AppStore am dat sa-mi introduca Emoji, am dat restart la telefon si am sters aplicatia, dar a ramas Emoji ca limba, exact ca la Alexandru. La mine poti sa juri ca e din telefon, nativ in iOS

 • rusalex

  Alexandru are dreptate. Intradevar, la setari, general, tastatura, tastaturi internationale exista limba emoji, pe care daca o activezi ai posibilitatea de a folosi smiley-uri si alte simboluri. Din cate spui tu, Zaone, e posibil ca aceasta optiune sa apara doar pe iphone, dar e putin probabil avand in vedere ca si iphone si ipad folosesc acelasi sistem de operare.

 • Luca

  Am si eu la fel,si este nativ di ios,sau cel putin mie asa imi apare,cand scriu mesaj apare semnul acela:glob pamantesc despre care scrie zaone :):):):)

 • Dap, si eu aveam. Dar de cand am revenit de la 5 la 4.3.3, meniul Keyboard e gol. Plus ca au disparut o gramada de functii si nu-mi merg multe tweak-uri (winterboard, color keyboard, etc.). Solutia: set as new, instalare manuala a tuturor aplicatiilor si backup cu toate soft-urile care fac asta, poate una va reusi sa nu-mi strice backup-ul :)).

 • Vezi ca ice a confirmat necesitatea instalarii unei aplicatii pentru a ii fi afisata limba Emoji acolo, deci ea nativ nu este afisata in iOS 4 precum in iOS 5.

 • Dimitri

  Optiunea este acolo si este ascunsa de Apple. Instalezi o aplicatie din Appstore sau din Cydia care se ocupa cu “emoji” si gata, ai optiunea. Oricum Apple a incercat de data asta ceva ce trebuia sa incerce mai demult pentru inlaturarea jailbreakului: ofera, domne, optiunile pe care oamenii le au dupa jailbreak si asa nu mai vrea omul sa faca jailbreak.

 • maryus

  salut am un iphone 3g si nu merge emojii nustiu cum sa fac ma ajuta si pe mine cineva va rog!!!

 • Tina

  hei, mi-am luate recent iphone 4s si nu stiu cum sa instalez emoji la tastatura. am instalat 5 astfel aplicatii si cand am intrat la configurari la tastatura imi apare doar limba . heelp va rogg